Τίποτα δεν έγινε στην τύχη

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2015 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:55

 

Από τον Άγγελο Γ.Αγοραστό

 

Ήταν τυχαίο που όλες οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά προσπάθησαν και κατάφεραν να καταστρέψουν όλες τις μεγάλες Ελληνικές βιομηχανίες; Θυμάστε που φτιάχναμε ελληνικά ψυγεία, τηλεοράσεις, όπλα μέχρι και αυτοκίνητα;

Ήταν τυχαίο που οι γνωστοί αντι-εξουσιαστές (τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος) πυρπόλησαν μία πλειάδα πολυκαταστημάτων Ελληνικών συμφερόντων όπως το «Μινιόν», τον «Κλαουδάτο» κλπ;

Είναι τυχαίο που σήμερα γέμισε η χώρα με υποκαταστήματα πολυεθνικών ώστε να μην μείνει χώρος για τον μπακάλη, τον περιπτερά, τον μανάβη της γειτονιάς; Που ‘φαγώθηκαν’ οι κυβερνήσεις μας να καταργήσουν τις αργίες και τις Κυριακές για να εξοντώσουν τα μαγαζάκια που όπως δήλωσε και πρώην υπουργός οικονομικών φοροδιαφεύγουν και δεν προσφέρουν τίποτα στην Εθνική οικονομία;

Ήταν τυχαίο που άλλος υπουργός Οικονομικών μας προέτρεπε το 1999 να χάσουμε τα λεφτά μας στο χρηματιστήριο; Αναδιανομή ρευστού πλούτου κάνανε, από τους πολλούς στις 200 οικογένειες των Αθηνών.

Είναι τυχαίο που βάζουν χαράτσια, ΕΝΦΙάδες, ΦΜΑΠ (ή όπως αλλιώς θα το βαφτίσουν οι καινούργιοι) στα ακίνητά μας που δεν έχουν εισόδημα; Για να τα απαξιώσουν. Να ξανακάνουν αναδιανομή πλούτου. Αφού μας πήραν το ρευστό, τώρα θα μας πάρουν και τα ακίνητα.

Είναι τυχαίο που δήθεν αγαπάνε τόσο πολύ τους λαθρομετανάστες, οι

εκλεγμένοι «αλιτήριοι» (με την αρχαία ετυμολογία της λέξης); Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων και εμάς δυστυχισμένους. Για να έχουν στην πατρίδα μας έναν στρατό μπαχαλάκηδων και να τον χρησιμοποιούν κατά περίπτωση.

Είναι τυχαίο που οι γνωστοί κουκουλοφόροι καίνε τις πόλεις για τον Αλέξη αλλά «εξαφανίζονται» όταν π.χ. έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα; Γιατί η αστυνομία κάθεται και τους κοιτάει, και γιατί όλα τα συντρόφια της παγκοσμιοποίησης τους υπερασπίζονται; Γιατί όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί ψευτο-ανθρωπιστές δεν φιλοξενούν κανέναν λαθρομετανάστη σπίτι τους; Γιατί τους θέλουν να γυρνάνε στους δρόμους εξαθλιωμένοι και να σκοτώνουν τον παππού για 5 ευρώ; Γιατί θέλουν να φέρουν και άλλους από όλα τα Έθνη της γης;

Είναι τυχαίο που όλα τα κόμματα υπονομεύουν, κρυφά ή φανερά, την ιδέα του Έθνους και την χριστιανική παράδοση; Διότι είναι τα μόνα αντίβαρα στην παγκοσμιοποίηση. Εάν τα κόμματα της αριστεράς ήταν ενάντια στην παγκοσμιοποίηση θα υπερασπίζονταν το Έθνος, δεν θα το αντιμάχονταν.

Κατάλαβες αγρότη γιατί επί δεκαετίες σου έδιναν επιδότηση για να … μην παράγεις τίποτα; Για να αναγκαζόμαστε να τους ζητάμε δανεικά και να αγοράζουμε τα δικά τους προϊόντα.

Κατάλαβες κτηνοτρόφε γιατί σε επιδοτούσαν για 500 ζώα ενώ ήξεραν ότι έχεις μόνον 50; Γιατί δεν εφάρμοσαν ποτέ το ζυγολόγιο; Γιατί επιτρέπουν να βαφτίζεται το εισαγόμενο κρέας ως ελληνικό;

Κατάλαβες τώρα γιατί τη χώρα αυτή, που θα μπορούσε να είναι Ελβετία μόνον από την γεωργία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό, τις αρχαιότητες και τη ναυτιλία, την οδήγησαν σκόπιμα στην χρεοκοπία;

 Είναι τυχαίο που τα μόνα συμφέροντα που δεν επλήγησαν μέσα στην κρίση είναι αυτά των μεγαλο-εργολάβων που φτιάχνουν με τα διόδια που προ-εισπράττουν (χωρίς να βάλουν δικά τους λεφτά) τους δρόμους; Με τα διόδια που πληρώναμε επί δεκαετίες η εθνική οδός θα έπρεπε να θυμίζει την Βασιλική οδό Περσέπολη - Σούσα που ήταν στρωμένη με χρυσάφι!

Είναι τυχαίο που οι ίδιοι εργολάβοι του δημοσίου είναι και καναλάρχες; Για να μας αποβλακώνουν. Για να μας πετάνε «μπαλάκι» από τη μεσημεριανή χαζοχαρούμενη στον απογευματινό πληρωμένο της παραπληροφόρησης. Για να μας κάνουν με το ζόρι ''φιλική'' γλώσσα τα ... Τουρκικά! Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" να προσπαθούν να μας περάσουν ως πρότυπο όλους τους ‘κουνιστούς’ που κατακλύζουν τις εκπομπές, ώστε όταν σε ρωτάει ο 5χρονος γιός σου: «μπαμπά, γιατί είναι έτσι αυτός ο κύριος;» να μην ξέρεις τι να του απαντήσεις!

Είναι τυχαίο που στη Βουλή δεν μπαίνει σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αυτός δεν θέλει να ανήκει στον θίασο των 300 που σηκώνουν τα χεράκια και ψηφίζουν σα μαϊμουδάκια για να «δωροδοκούνται» με 10.000 ευρώ μηνιαίως αφορολόγητα (ας μας δείξει ένας βουλευτής το εκκαθαριστικό του), και που τις κομματικές λίστες τις συντάσσουν οι ντόπιοι τοποτηρητές της Νέας Τάξης Πραγμάτων μαζί με τις οικογένειες των καναλαρχών. Θυμάστε την πρόσφατη περίπτωση Τζιτζικώστα της Ν.Δ. ή του Καρυπίδη του ΣΥΡΙΖΑ που τους «έκοψαν» επειδή έτσι αποφάσισε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο;

Κατάλαβες τώρα γιατί όποιον και αν ψηφίσεις - από αυτούς που σου σερβίρουν οι καναλάρχες – θα έχεις μνημόνιο έως το 2060 μχ, όπου αργά και βασανιστικά θα σου κόβουν… και θα σου λένε, κάνε λίγο κουράγιο… και του χρόνου βγαίνουμε από το μνημόνιο… και έρχεται η ανάπτυξη…; Όποιον βρίζουν τα κανάλια και οι φυλλάδες τους, είναι καλός για το λαό και κακός για αυτούς. Τα συμφέροντα των πολιτών είναι αντίθετα με αυτά της «εγκληματικής οργάνωσης» καναλαρχών – πολιτικάντηδων – τραπεζιτών.

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δύο δουλειές ο καθένας; Θυμάσαι το 1980-90 που δούλευε μόνον ο μπαμπάς και ζούσε μία 4μελή οικογένεια; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους, χωρίς κανέναν προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή μας. Γι’ αυτό προωθούν την … υπογεννητικότητα. Γι’ αυτό θα νομιμοποιήσουν όλους τους λαθρομετανάστες, και όχι επειδή είναι ανθρωπιστές!

Επειδή είναι υπεύθυνοι: για τον κάθε Έλληνα που ΔΕΝ θα γεννηθεί, για την κάθε Ελληνίδα που ΔΕΝ θα γεννηθεί. Γιατί ΔΕΝ θέλουν να υπάρχουν πια Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

* Ο Άγγελος Γ. Αγοραστός είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass