Γράμμα ενός νεκρού στρατιώτη

Δημοσίευση: 27 Νοε 2016 17:00

Στον ρωσογερμανικό πόλεμο του 1941 ανάμεσα στους χιλιάδες νεκρούς κι ο νεαρός Ρώσος στρατιώτης στην τσέπη του οποίου βρέθηκε γράμμα προς τον Θεό, στο οποίο έγραφε:

«Άκουσε Θεέ, ποτέ στη ζωή μου δεν μίλαγα μαζί σου. Σήμερα όμως θέλω να απευθυνθώ σε Σένα. Ξέρεις από τα παιδικά μας χρόνια μας έλεγαν ότι δεν υπάρχεις. Κι εγώ ο βλάκας το πίστεψα. Ποτέ δεν πρόσεξα γύρω τη δημιουργία Σου. Αλλά σήμερα τη νύχτα σηκώνοντας τα μάτια από την τρύπα στη γη που άνοιξε μια χειροβομβίδα στον ουρανό με τα άστρα, κατάλαβα ξαφνικά θαυμάζοντας τον ουράνιο θόλο πόσο σκληρή μπορεί να είναι η απάτη.

Δεν ξέρω Θεέ μου, αν θα μου δώσεις το χέρι αλλά εγώ θα σου μιλήσω κι εσύ θα καταλάβεις. Δεν είναι περίεργο αυτό. Ότι σ’ αυτή τη φρικτή κόλαση του πολέμου ξαφνικά φανερώθηκε φως μπροστά μου κι εγώ γνώρισα εσένα. Τίποτε άλλο δεν έχω να σου πω, μόνο πως χαίρομαι που γνώρισα εσένα. Τα μεσάνυχτα κανόνισαν την επίθεση, αλλά δεν την φοβάμαι. Εσύ μας βλέπεις. Το σήμα δόθηκε. Ξεκινάμε. Και κάτι άλλο θέλω να σου πω. Όπως ξέρεις η μάχη θα είναι σκληρή και μπορεί αυτή τη νύχτα να χτυπήσω τη δική σου πόρτα. Και τότε εσύ αφού δεν ήμουν δικό σου φίλος θα επιτρέψεις σ’ εμένα να μπω. Μου φαίνεται πως κλαίω Θεέ μου, βλέπεις σήμερα τι έγινε μ’ εμένα. Είδα, άνοιξαν τα μάτια μου. Χαίρε Θεέ μου, ξεκινάω και μάλλον δεν θα γυρίσω πίσω. Παράξενο αυτό αλλά τώρα τον χάρο δεν τον φοβάμαι πιά».

Νικόλαος Σισκόπουλος

Α’ ΚΑΠΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass