Τι είναι η Παγκοσμιοποίηση

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2016 16:15

Παγκόσμιος – Παγκοσμιότητα – Οικουμενικότητα και στο τέλος Κοινοκτημοσύνη. Όλα ίδια και όμοια.

Ο πατέρας της παγκοσμιοποίησης φαίνεται άγνωστος. Τα Σοσιαλκομμουνιστικά κόμματα πάντως την υιοθέτησαν. Εκείνοι όμως που την εφάρμοσαν σε όλο της το μεγαλείο είναι οι Μεγάλες Βιομηχανίες και οι εμπορικοί οίκοι εν μέσω καπιταλισμού. Είναι αυτοί που παράγουν και πωλούν εις ολόκληρο τον πλανήτη και δεν τους ενδιαφέρει μήτε το χρώμα μήτε η γλώσσα μήτε η θρησκεία. Το χρήμα είναι ουδέτερο, γνωρίζει μόνον αυτόν που το διαχειρίζεται το αποθηκεύει και μόνον υπέρ εαυτού. Το χρήμα είναι αποκλειστικά το μόνον που χαίρεται μέχρι ακρότητας τον πολλαπλασιασμόν του εις το αυτό πρόσωπο. Παγκοσμιοποίηση. Τα πάντα κοινά εκτός του χρήματος βέβαια. Σαν θεωρία είναι απλά και νέτα μια θεωρία. Είναι όνειρο ξεσκέπαστης νύχτας. Είναι κατά πιθανότητα επινόησης εθνικά ανέστιων, απάτριδων και χωρίς παρελθόν προέλευσης ανθρώπων. Κανένας τους όμως δεν απαρνιέται την πατρογονίαν του. Όπως προαναφέρω την ουτοπική αυτή θεωρία την εναγκαλίσθηκαν πάραυτα συνυφαίνοντάς την με την ισότητα των λαών οι Βιομήχανοι και το εμπόριο στήνοντας τις επιχειρήσεις τους σε χώρες με λιμοκτονούντες πληθυσμούς αναζητώντας φτηνά ζωντανά εργαλεία. Η εκτίναξη της τεχνολογίας και ιδιαίτερα η συγκοινωνία και η επικοινωνία συνέβαλλαν τα μέγιστα βοηθώντας τους όσο μακριά και αν είναι, να είναι πλάι τους. Η επικοινωνία έφθασε σε βαθμό ανάπτυξης να δύναται ο άνθρωπος να είναι ανά πάσαν στιγμήν παρών και τα πάντα πληρών εις οιοδήποτε σημείο του πλανήτη χρειάζεται.

Κύριοι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης. Δυνάμεθα να οικουμενοποιήσουμε έναν άνθρωπο της ζούγκλας που λατρεύει κροκόδειλους με έναν του πολιτισμού που βιώνουμε; Με ποιόν να συνομοιοποιήσουμε τις θρησκείες μας, τα ήθη, έθιμα, πατροπαράδοτες δοξασίες και ιδανικά. Μόλις προ ολίγου καιρού διαβάσαμε και ακούσαμε στα ΜΜΕ ότι ο αποχωρών Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπ. Ομπάμα επισκέφθηκε τα πατροπαράδοτά του χώματα και μάλιστα χόρεψε με τους εκεί συμπατριώτες του έναν φολκλορικό χορό της φυλής του. Η κάθε γωνιά του πλανήτη ή γης παράγει και συντηρεί μία δική της πανίδα και χλωρίδα με σοφήν επινόησην. Τις εφοδίασε με ανάλογον της θέλησής της πνευματική ικανότητα και τις άφησε να ζήσουν τον δρόμο τους. Δεν είναι όμως πουθενά τα ίδια. Δεν γίνεται ο Νέγρος λευκός μήτε ο Άσπρος Μαύρος. Το ίδιο ισχύει και για τους κίτρινους. Η παγκοσμιοποίηση σε πλήρη εφαρμογή της θα επιτάσσει προς πάντας μίαν θρησκείαν και διαγραφήν οιουδήποτε παρελθόντος τους. Χωρίς παρελθόν όμως ο Άνθρωπος θα είναι ένας ξένος χωρίς τον κόσμο του. Δεν θα γνωρίζει τον προορισμόν της ζωής του. Θα Κυβερνούν τον πλανήτη οι όποιοι Δικτατορικά επί γενεές δέκα τέσσερις μέχρι να εκκαθαριστούν οι Άνθρωποι από πάσης κηλίδας που θα τους θυμίζει έστω θολά τη φυλετική τους καταγωγή. Και όμως οι Λευκοί θα παραμείνουν Άσπροι και οι Νέγροι Μαύροι και τις Άπω Ανατολής Κίτρινοι. Από τις παρουσίας του στη γη ο Άνθρωπος, κύριον εχθρόν του έχει τον Άνθρωπον. Όλα τα θηρία της ζούγκλας τα καταπολεμά ή τα δάμασε. Επίσης τούτον οδηγούν τυφλά και άνευ ουδεμίας αλλαγής τα γνωστά ένστικτα της συντήρησης και της διατήρησης του είδους του. Οι πόλεμοι όσο παράδοξο κι αν φαίνεται ήταν και είναι επιτακτικοί. Εάν στα χιλιάδες χρόνια που μετράει ο άνθρωπος από της εμφάνισής του στη γη δεν γίνονταν πόλεμοι θα είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο γι` αυτόν ή θα διατηρούσαμε τον καννιβαλισμόν. Όλα αυτά που αναφέρονται είναι αδύνατον να εισαχθούν στο Μίξερ της Παγκοσμιοποίησης και μηχανικά να παραχθεί ένας νέος πολυσύνθετος άνθρωπος μεταφυσικής θέλησης όπως θα έλεγε ο Σοπενχάουερ. Απομακρυνθείτε από την καινοτομία της ανακατασκευής του σε μαριονέτα και μη προσπαθείτε να ανατρέψετε τους νόμους της γένεσης. Ο ΘΕΟΣ η φύση ή ότι άλλο πιστεύετε έθεσαν όρια αδιαπέραστα και πέραν τούτων ελλοχεύει ο Αφανισμός. Μην αναμειγνύεσθε στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Εάν ποτέ φθάσετε στον τρόπο λειτουργίας του ΝΟΥ θα γίνεται οι Δήμιοι του Ανθρώπινου γένους. Θα έλθει κάποτε και το τέλος της εποχής του σημερινού κόσμου, αλλά το πότε είναι εφτασφράγιστο μυστικό όπως και η ζωή του καθενός μας. Εάν αποφάσιζε να μιλήσει το ΟΝ της γένεσης θα έλεγε.

Μακράν, μη μου ταράττετε τους κύκλους. Κάθε εποχή έχει το κλείσιμο του κύκλου της.

Από τον Βασίλειο Λέτσικα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass