Δυσβάσταχτη η καθημερινότητα του Έλληνα λόγω υπερφορολόγησης

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2017 16:45

Η κυβερνητική προπαγάνδα ανοίγει συνέχεια " θέματα" προκειμένου να απασχολούν το δημόσιο διάλογο ζητήματα που δε σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη.Για παράδειγμα, επί πολλούς μήνες, κυριαρχούσε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.Και ξαφνικά εξαφανίστηκε...

Αφού το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ξεφούσκωσε, η κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο και αμέσως άλλαξε την ατζέντα.Έτσι, μας προέκυψαν από το πουθενά το ζήτημα του χρέους, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι υποτιθέμενες παροχές προς τους συνταξιούχους.

Έχουμε να κάνουμε με μια Κυβέρνηση που επιχειρεί με κάθε τρόπο να μετατρέψει το δημόσιο βίο και την πολιτική σκηνή σε σήριαλ , που ανήκει στην κατηγορία δράμα ή θρίλερ, με θύματα τους Έλληνες πολίτες.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των Ελλήνων από το πρωί μέχρι το βράδυ αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με τα μέτρα. Τη διετία 2015-2016 υπέστησαν μεγάλες μειώσεις οι συνταξιούχοι σε κύριες κ επικουρικές συντάξεις, οι μισθωτοί λόγω της αύξησης παρακράτησης φόρου, οι επιχειρήσεις λόγω αύξησης των φορολογικών συντελεστών και της προκαταβολής και τέλος η εκτίναξη των έμμεσων φόρων και ιδίως του Φ.Π.Α.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήδη από την αρχή του νέου έτους ήρθαν νέες περικοπές και νέοι φόροι για να ισοπεδώσουν ότι είχε καταφέρει μέχρι τώρα να μείνει όρθιο. Κατάργηση του ΕΚΑΣ, εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές στο 26,95% , μείωση μισθών στα ειδικά μισθολόγια, από τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ μέχρι τους ενστόλους , κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, κατάργηση φοροαπαλλαγών, μείωση προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων.

Ας σκεφτούμε τον Έλληνα πολίτη που ξυπνάει το πρωί για να πάει στη δουλειά του. Αρχικά, θα πάρει τον καφέ του πριν πάει στη δουλειά και ξέρει ήδη ότι είναι πικρός γιατί πληρώνει 50% παραπάνω φόρο .Θα χρειαστεί να βάλει βενζίνη ή πετρέλαιο στο αυτοκίνητό του και θα αναγκαστεί να περιορίσει τις διαδρομές του καθώς πληρώνει από 4% έως 24% παραπάνω φόρο. Γυρνώντας απο τη δουλειά κάθε φορά που ανάβει το καλοριφέρ το σκέφτεται διπλά καθώς ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά 22%.

Ο εξαντλημένος από τους φόρους πολίτης ξέρει ότι δεν του έχει μείνει καθόλου διαθέσιμο εισόδημα για να βγεί με την οικογένεια ή τους φίλους του. Και μένει μέσα. Αλλά η Κυβέρνηση είναι πάλι εκεί. Και έρχεται και του φορολογεί και τον καναπέ που κάθεται! Συγκάτοικος η Κυβέρνηση του βάζει φόρο στην τηλεόραση, δηλαδή στο ποδόσφαιρο ή στην ταινία που βλέπει, για να πληρώνει τους διορισμούς ημετέρων.

Αυτή είναι η καθημερινότητα όλων των Ελλήνων. Αποζητούν την πολιτική αλλαγή ,απαλλαγή από καταστροφικές πρακτικές , βελτίωση της καθημερινότητάς τους και της ποιότητας διαβίωσης τους.

Από την Κατερίνα Ζαχείλα, στέλεχος της ΝΔ, μέλος του τομέα κοινοβουλευτικού ελέγχου μεταναστευτικής πολιτικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass