Αυτοί που ήπιαν το «ύδωρ της λήθης»!

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2017 15:20

Λήθη, κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν ένας από τους πέντε ποταμούς του Άδη, από τον οποίο έπιναν νερό οι ψυχές των νεκρών, για να λησμονήσουν το παρελθόν της επίγειας ζωής τους. Πρόκειται, κατά τη λαϊκή παράδοση, για το «νερό της λησμονιάς». Εξάλλου, κατά τον Ησίοδο, η Λήθη ήταν κόρη της Έριδας και προσωποποιούσε τη λησμονιά, αλλά και την αγνωμοσύνη.

Στην Ελλάδα του σήμερα αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, διαισθανόμενα το πολιτικό τους τέλος, φαίνεται ότι ήπιαν, το «νερό της λησμονιάς», προκειμένου να λησμονήσουν τις αθλιότητες που διέπραξαν, κατά τη διεκδίκηση της εξουσίας, σε βάρος των «μνημονιακών» πολιτικών τους αντιπάλων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτούς, λοιπόν, σε απόλυτη σύμπνοια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποκαλούσαν προδότες, πουλημένους, γερμανοτσολιάδες, μερκελιστές, Κουίσλιγκ, Τσολάκογλου, Νενέκους, αλλά και Τρόικα εσωτερικού! Συγχρόνως, όμως τους απειλούσαν πως θα στήσουν και ικριώματα για να τους κρεμάσουν! Φυσικά δεν έλειψαν και οι προπηλακισμοί εκτός Βουλής από στοιχεία τα οποία υπέθαλπαν. Έπειτα απ’ όλα αυτά έχουν το θράσος να ελπίζουν βοήθεια από τους υβρισθέντες, συκοφαντηθέντες και προπηλακισθέντες!

Αυτοί, λοιπόν, που θα «έσχιζαν» τα μνημόνια… κατόρθωσαν να συνομολογήσουν με τους δανειστές στα… τέσσερα, κατά την προσφιλή έκφραση του Π. Καμμένου, το 3ο Μνημόνιο, με το οποίο προσέθεσαν και άλλα πιο επώδυνα μέτρα. Πέραν τούτων, με το «Υπερταμείο» που αποδέχθηκαν, ενεχυρίασαν την κινητή και υποθήκευσαν την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, για 99 χρόνια (που ήταν ο διακαής πόθος του Σόιμπλε από το 2010), κάτι που αρνήθηκαν να πράξουν τρεις Πρωθυπουργοί, οι Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμος και Αντ. Σαμαράς! Η καθιέρωση του «Υπερταμείου», αποτελεί επαχθές φορτίο στους ώμους των επόμενων γενεών και συνιστά εγκληματική πράξη, για την οποία οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Σήμερα η κυβέρνηση των καμποτίνων βρίσκεται σε περιδίνηση, λόγω της συνολικά εφαρμοζόμενης πολιτικής τους. Τα ληφθέντα και εφαρμοζόμενα επώδυνα μέτρα του 3ου Μνημονίου έχουν φέρει τους πολίτες σε απόγνωση, η δε δυσαρέσκειά τους απεικονίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, στις οποίες παρατηρείται η κατάρρευση των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων και των ηγετών τους Α. Τσίπρα και Π. Καμμένου. Η 2η αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου καρκινοβατεί και ο «λογαριασμός» συνεχώς μεγαλώνει. Ήδη, απειλείται η λήψη και νέων επώδυνων μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι η, για δεύτερη φορά, μείωση του αφορολόγητου μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλαιών συνταξιούχων!

[Παρέκβαση: 1. Με το, αλήστου μνήμης, «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί να επαναφέρει το αφορολόγητο από τα 9.545 ευρώ στα 12.000 ευρώ που ίσχυε πριν. Αντ’ αυτού προέβη στη μείωσή του στα 8.636 ευρώ και επίκειται η περαιτέρω μείωσή του στα 5.900 - 6.000 ευρώ! 2. Ο Γ. Κατρούγκαλος, όταν ψηφίστηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο (Μάΐος 2016), προέβλεψε την προσωπική διαφορά για τους παλαιούς συνταξιούχους, για την οποία και στις 31 Οκτωβρίου 2016 (ΑΝΤ1) διαβεβαίωσε ότι: «Όσο είμαστε εμείς Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να καταργηθεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις].

Η κυβέρνηση μπροστά στα νέα μέτρα που απειλούνται να επιβληθούν, εφεύρε τη λήψη, «αντι - μέτρων», προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι» προς τα άβουλα όντα της κυβερνητικής ισχνής πλειοψηφίας. Κάποιοι, όμως, δεν ασπάζονται αυτήν την τακτική και μαζί με το «ύδωρ της Λήθης», ήπιαν και το «λάλον ύδωρ» και άρχισαν να ομιλούν. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Ν. Φίλης, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία και από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (11-12 Φεβρουαρίου 2017) να απευθύνει ευθείες βολές κατά Α. Τσίπρα και να ασκήσει σκληρή επίθεση κατά Π. Καμμένου και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, για τους γνωστούς λόγους.

Ο Ν. Φίλης, πέραν των άλλων, επεσήμανε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν «συγκυριακή» κατόπιν τούτου, όχι «στρατηγική». Και, μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου έχει τελειώσει η μανιχαϊστική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ: το «μνημόνιο - αντιμνημόνιο», το «εμείς και οι άλλοι», το «εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι». Με όλα αυτά αποσκοπούσε να τονίσει ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν έχει πλέον νομιμοποιητική βάση. Γι’ αυτό και πρότεινε «άνοιγμα» προς το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «ο συγγενέστερος σύμμαχός μας - έστω και αν βρωμάει - είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα πραγματικό», για να λάβει σκληρή απάντηση από την Φ. Γεννηματά, η οποία αναφέρθηκε σε «κουτοπονηριές και φθηνά κόλπα» και να καταλήξει: «Κι’ αν κάτι τους βρωμάει ας κοιτάξουν δίπλα τους».

Επιμύθιο: Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει στο τραπέζι της το πικρό ποτήρι. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα νέα επώδυνα μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν. Επομένως, εφόσον η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρραγής - όπως στελέχη της διατείνονται - αυτή καλείται να πιει το περιεχόμενο αυτού του ποτηριού. Το δυσάρεστο με αυτούς είναι ότι ήπιαν το «νερό της λησμονιάς», αλλά το ευχάριστο είναι ότι κάποιοι ήπιαν και το «Λάλον Ύδωρ», το νερό που ομιλεί και άρχισαν δειλά - δειλά να ομιλούν.

* Από τον Θρασύβουλο Καβασίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass