Η Ελλάδα δεν είναι ενυδρείο και οι Έλληνες δεν είναι χρυσόψαρα

Δημοσίευση: 02 Απρ 2017 15:27

Η συκοφάντηση και διαστρέβλωση των θέσεων της κυβέρνησης, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, από τα κεντρικά ΜΜΕ που πρωτοστατούν σ’ αυτή τη φαιά προπαγάνδα γίνεται σε αγαστή συνεργασία με το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ.

Όλα έχουν την εξήγησή τους. Κατάλαβαν πως έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που δεν είναι του χεριού τους. Δεν μπορούν πλέον να επηρεάσουν τις εξελίξεις, δεν είναι στο κέντρο των αποφάσεων, ενώ παράλληλα τα σκάνδαλά τους βγαίνουν στη φόρα καθημερινά. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ χαλάει, στη ΝΔ, στη Δημ. Συμπαράταξη και στους εκδότες την ψεύτικη εικόνα που χρόνια είχαν οικοδομήσει στον ελληνικό λαό.

Πρέπει όμως να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι: Mε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Βενιζέλου είχαμε το αμαρτωλό PSI που ήταν η ταφόπλακα του Ασφαλιστικού Συστήματος. Τα ασφαλιστικά ταμεία τα ρήμαξαν, έχασαν 14 δισ.

Με κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις κατά 40% περίπου. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν και το χρέος της χώρας εκτινάχθηκε στα 340 δις. Με την αλλαγή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα το 2012 καταργήθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από τα πειθαρχικά συμβούλια. Και στον πειθαρχικό τομέα όλοι οι Δ.Υ ήταν υποψήφιοι για διαθεσιμότητα με αστήρικτες κατηγορίες.

Οι παραπάνω διατάξεις που έκαναν τη ζωή μαύρη των Δ.Υ καταργήθηκαν το 2015 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ποια εποχή λοιπόν είναι μαύρη; Ας αναρωτηθεί κάθε καλόπιστος Δ.Υ. Η αμαρτωλή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου 10 μέρες πριν την παραίτησή της(Δεκέμβριος 2014) διόρισε χιλιάδες στελέχη στη Δημόσια Διοίκηση με τριετή τουλάχιστον θητεία, χωρίς καμία αιτιολογική διαδικασία.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρωστούν πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε δάνεια στις τράπεζες που είναι ιδρώτας του έλληνα φορολογούμενου. Αλήθεια, πόσο θράσος πρέπει έχουν οι συγκεκριμένες πολιτικές ηγεσίες που ξεδιάντροπα δηλώνουν πως δεν τα πληρώνουν! Αν ήταν ένας από εμάς, τι θα γινόταν;

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πάθει ακόμη αμνησία. Δεν έχουν ξεχάσει πως με υπουργό Παιδείας την κ. Διαμαντοπούλου και κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκλεισαν και συγχωνεύτηκαν περίπου 2000 σχολικές μονάδες.

Με κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκλεισαν οι δομές της τεχνικής εκπαίδευσης και πάνω από 2000 εκπαιδευτικοί απολύθηκαν. Αρχιτέκτονας των απολύσεων (εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, διοικητικοί υπάλληλοι κλπ) ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σήμερα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και κορυφαία στελέχη της ΝΔ μιλάνε ακόμη πως υπάρχει κι άλλο «λίπος» στο δημόσιο και μπορούν, αν τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός, να κάνουν κι άλλες απολύσεις γι’ αυτό με θρασύτητα ανακαλύπτουν εκπαιδευτικούς «φαντάσματα».

Πάλι οι ίδιοι κυβερνούσαν το 2011 όπου δέχθηκαν τα πορίσματα του ΟΟΣΑ να εφαρμοστούν στην εκπαίδευση(προσωπική αξιολόγηση με δέσμευση για απολύσεις εκπαιδευτικών).

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών πάθανε αφωνία, η ΔΥΣΥ-ΠΑΣΚ μιλάει σήμερα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, για μαύρη διετία του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση. Φαίνεται ότι σύρονται σε όλη αυτή την προπαγάνδα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΔΥΣΥ που ξέχασαν πως το κίνημα καταδίκασε Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο, Αρβανιτόπουλο, υπουργούς που εισήγαγαν το νεοφιλελευθερισμό και την αναξιοκρατία στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Υπερασπίζονται κυβερνητικές επιλογές του χθες(πότε αλήθεια υπήρξε αίτημα της ΔΟΕ το σχολείο EAEΠ;) και επιμένουν στην ύπαρξη διαφορετικών και όχι ενός ενιαίου τύπου για όλους τους εκπαιδευτικούς, για όλα τα παιδιά.

Με κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήρθε η αξιολόγηση-χειραγώγηση, ελεγκτής για την εκπαιδευτική και εργασιακή ομηρία των εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση πόρτα και παράθυρο για απολύσεις, με την όποια αφορμή αφού ίσχυε η ευφάνταστη κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας.

Ακόμη και σήμερα η ΔΥΣΥ-ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ είναι που εναντιώθηκαν ώστε να μην έχουν λόγο οι εκπαιδευτικοί στην επιλογή των διευθυντών στα σχολεία με τη δικαιολογία της «συνταγματικότητας» θεωρώντας τους εκπαιδευτικούς ανάξιους στο να έχουν λόγο για τα στελέχη της εκπαίδευσης.

Σήμερα ιδιαίτερα η ΔΥΣΥ-ΠΑΣΚ ανακάλυψε ότι τα δύο τελευταία χρόνια ξεκίνησε για την εκπαίδευση μαύρη εποχή!!Αυτή είναι η γκαιμπελίστικη τακτική της διασποράς ψεύτικων ειδήσεων ή της δραματοποίησης και διόγκωσης γεγονότων εκ’ μέρους τους.

Φαίνεται δεν υπηρετούν στα σχολεία, αλλά χέρι-χέρι με τη ΔΑΚΕ, οι παρατάξεις των παλιών διεφθαρμένων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν τα πάντα να δυσφημήσουν την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο. Είναι άλλο πράγμα η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και άλλο η αυστηρή κριτική που στοχεύει ακόμη και με σκληρότητα στην αναβάθμιση της παιδείας. Τα σχέδιά τους να πείσουν με κάθε μέσο τους εκπαιδευτικούς ότι τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν στο κενό.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να το συνειδητοποιήσουν καλά, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στη συντήρηση και την πρόοδο, το παρελθόν ή το μέλλον. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών τους για τη χρονική περίοδο που κυβερνάει.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γνωρίζουν: Η ΔΥΣΥ (ΠΑΣΚ) διαλέγει το δρόμο Βενιζέλου-Λοβέρδου ώστε να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης για να δώσει μάθημα στους εκπαιδευτικούς, τι σημαίνουν απολύσεις στη Δημόσια Εκπαίδευση. Οι προσωπικές πολιτικές ή δήθεν ανεξάρτητες συνδικαλιστικές επιλογές δεν βοηθάνε, αντίθετα εγκλωβίζουν συνειδήσεις και δημιουργούν αδιέξοδα. Οι αγώνες που δεν στηρίζονται στη μνήμη και τα συνδικάτα που εύκολα ξεχνούν, υπάρχει κίνδυνος να χάσουν ό,τι κατακτήθηκε.

(*) Του Βασίλη Ζωγράφου, εκπαιδευτικού, διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass