Όταν η Κυβέρνηση «σωριάζεται στο κανναβάτσο»

Δημοσίευση: 08 Απρ 2017 15:15

Η Κυβέρνηση αυτή ακολουθεί πιστά μια τακτική: κάθε φορά που «σωριάζεται στο κανναβάτσο», επιχειρεί με διάφορα τερτίπια να στρέψει την προσοχή των δεινοπαθούντων εκ της πολιτικής της πολιτών σε άλλα θέματα από εκείνα που τους ταλανίζουν.

Πέρυσι τον Μάιο έφερε προς ψήφιση στη Βουλή του Γ. Κατρούγκαλου εμπνεύσεως ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους ελεύθερους, κυρίως, επαγγελματίες, όπως γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, φοροτεχνικούς, αγρότες κ.α. Προκειμένου, λοιπόν, να στρέψει την προσοχή των θιγομένων πολιτών εξήγγειλε, μέσα στο κατακαλόκαιρο, την αναθεώρηση του Συντάγματος και την καθιέρωση, ως εκλογικού συστήματος, την απλή αναλογική.

Επειδή, παρά ταύτα, οι αντιδράσεις δεν κόπασαν, οι δε δημοσκοπήσεις έστελναν οδυνηρά μηνύματα για τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, του ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ο Αλ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου επινόησαν τη σύσταση μιας Επιτροπής, ονόματι «Επιτροπή Διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος», ενός συλλογικού οργάνου το οποίο δεν προβλέπεται από το ισχύον Σύνταγμα. Και τούτο, όταν είναι ευρέως γνωστό, ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής, ως αυτοτελούς διακριτού πολιτειακού οργάνου και συνεπώς ουδεμία ανάμειξη μπορεί να έχει τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Κυβέρνηση.

[Παρέκβαση: Η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος προβλέπεται στο άρθρο 110 αυτού, αλλά και στο άρθρο 119 του Κανονισμού της Βουλής. Αναθεωρητέες διατάξεις δεν είναι αυτές που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευομένης (όχι Προεδρικής) Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που αναφέρονται στην ισότητα των Ελλήνων πολιτών, την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και την θρησκευτική ελευθερία (ανεξιθρησκία)].

Εξαιτίας, τώρα, των νέων επώδυνων μέτρων που θα υποχρεωθεί να λάβει η Κυβέρνηση, προκειμένου να «κλείσει» η δεύτερη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου, βρίσκεται πάλι «σωριασμένη στο κανναβάτσο» και γι’ αυτό ξαφνικά: 1. Ο Αλ. Τσίπρας συγκάλεσε την πιο πάνω «Επιτροπή Διαλόγου» και με την παρουσία καμερών, μεταξύ άλλων, εξεστόμισε την εξής φανφάρα: «Ο διάλογος για την συνταγματική αναθεώρηση είναι στοίχημα για την ποιότητα της Δημοκρατίας, μια συζήτηση για θεσμική τομή για τη νέα μεταπολίτευση, για το πώς θέλουμε να είναι η Ελλάδα μετά το 2021, οπότε είναι η επέτειος των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821».

Μεγάλα λόγια μικρού ανδρός Συνιστά πρόκληση να ομιλεί ο Αλ. Τσίπρας για «ποιότητα της Δημοκρατίας» όταν επί των ημερών της Κυβέρνησής του υποβαθμίστηκε τόσο πολύ η ποιότητά της. Και μόνον οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τον τρόπο επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και την ακολουθηθείσα διαδικασία απόλυσης των Διοικητών των Νοσοκομείων, αρκούν να αποδείξουν πως εννοεί η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την «ποιότητα της Δημοκρατίας»! Αν δε γίνουν δεκτές και οι ασκηθείσες Προσφυγές κατά του τερατουργήματος του «κομμουνιστή» και «ταξικού αποστάτη» Γ. Κατρούγκαλου, του ασφαλιστικού, τότε αναμένεται να εξελιχθούν σκηνές απείρου κάλλους!

[Παρέκβαση: Το πώς εννοεί την «ποιότητα της Δημοκρατίας» δείχνει η απαξιωτική ομιλία στη Βουλή για το ΣτΕ, του «πρωτάνθρωπου», αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, επειδή ακύρωσε τις απολύσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων. Η Κυβέρνηση αυτή κατέβαλε πολλές προσπάθειες να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη ευτυχώς όμως που απέτυχε].

2. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζητούν από κοινού τώρα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά του ΥΠΕΘΑ (2001 - 2004) που αφορούν τον τ. υπουργό Γ. Παπαντωνίου, για τα αδικήματα της απιστίας κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική ενέργεια, όταν οι σχετικοί φάκελοι βρίσκονται στη Βουλή από το …2015! Και όσον αφορά στο πρώτο αδίκημα (απιστία) ουδείς λόγος να γίνεται, δοθέντος ότι η αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86§3 του Συντάγματος έχει προ πολλού εκπνεύσει. Απομένει το άλλο αδίκημα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική ενέργεια («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»), για το οποίο ακόμη δεν είναι δυνατή η άσκηση ποινικής δίωξης πριν προκύψουν νέα και επαρκή στοιχεία, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το σχετικό αδίκημα. Γι’ αυτό αναμένεται η δικαστική συνδρομή αλλοδαπών Αρχών.

Είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι η Κυβέρνηση, με την υπόθεση αυτήν επιδιώκει τη δημιουργία ενός ακόμη show, για τις 28 Μαρτίου προκειμένου να …. διασκεδάσει το φιλοθεάμον κοινό της, αφού θα δοθεί η ευκαιρία στους γνωστούς κεκράκτες της, εντός της Βουλής, να επιδείξουν τα … προσόντα τους.

Από τον Θρασύβουλο Καβασίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass