ΒΑΡΟΥΦΑΚ(Ι)ΕΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

«Να σκάψουμε 12 σπηλιές στον Όλυμπο»!

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2015 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:52

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΠΟΤΕ δεν μου άρεσε να χρησιμοποιώ λόγια άλλων αν δεν υπάρχει λόγος. Όμως για τον Γιάννη Μητάτο, τον εκ Καρίτσης ορμώμενο, παλιό πρόεδρο της κοινότητας, αυστηρό αλλά δίκαιο (παλαιο)Πασόκο, οδοντίατρο και πολιτικο-διδάσκαλο (κατά το …δημοδιδάσκαλος) επιρρεπή εις την λατινικήν αλλά και εις την αρχαίαν ελληνικήν γλώσσαν, θα το κάνω μετά μεγάλης ευχαριστήσεως, - (συγχωρήσεως) διότι νομίζω ότι το αξίζει…

ΟΙΚΟΚΥΡΕΣ, φοιτητές και τουρίστες, προτίθεται να επιστρατεύσει ο πολυπράγμων και λαλίστατος υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τους γνωστούς και ως Βα-ρουφιάνους! Η σύλληψη του κ. υπουργού αμιλλάται σε ευρηματικότητα και ευφυΐα, την σύλληψη και το σχέδιο που επινόησε για την τουριστική αξιοποίηση του Ολύμπου, προ ετών, γνωστός Λαρισαίος, στον οποίο όπως ισχυρίζεται, τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου εκμυστηρεύτηκε το πόσο ανόητος είναι ο γιός του!

ΤΟ σχέδιο έχει ως εξής: Μια νύχτα σκοτεινή και ασέληνον, άμα – όπως λέει και ο Θουκυδίδης - να ανέβουμε σε περίοπτη θέση εις τον Όλυμπο, και με εκσκαπτικά μηχανήματα, να ανοίξουμε δώδεκα σπηλιές! Στην είσοδο τους να απλώσουμε και λίγα… άχυρα και να διαφημίσουμε urbi et orbi ότι ανακαλύψαμε τις κατοικίες των θεών του Ολύμπου! Έτσι, μόλις μάθουν το νέο οι «κουτόφραγκοι» θα κατακλύσουν το «αξιοθέατο» και εμείς οι «ξύπνιοι» θα τους αρμέξουμε σαν την ιερή αγελάδα!

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ υπήρχαν και τότε. Και περισσότερο ταλαντούχοι βεβαίως… Και ας ήταν απλοί …ταξιτζήδες! Χρόνια στην πιάτσα της ζωής και ποτέ στα αμφιθέατρα, να διδάσκουν αμπελοφιλοσοφίες σε αιώνιους φοιτητές. Έτρωγαν τη ζωή με το κουτάλι και το μυαλό τους έφερνε εκατομμύρια στροφές το λεπτό! Αγράμματοι αλλά έξυπνοι, ξυράφια σκέτα. Κάτι σημερινούς υπουργούς τους περνούσαν απ το ποτάμι χωρίς να βραχούν!

ΜΕ έναν από δαύτους σπάγαμε πλάκα με τον (habemus papa) Γιάννη Μητάκο. Σάμπως η πρόταση Βαρουφάκη, με τις ρουφιάνες τουρίστριες στα νησιά μας, σε ρόλο κατασκόπων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, υπολείπεται σοβαρότητας; Τι παραπάνω είπε ο περίεργος, ο ιδιόρρυθμος (ουάου) καθηγητής, από τον απίστευτο πρώην πρασινοφρουρό, Γιάννη Μαλικόπουλο; Που είχε συν τοις αλλοις και …κονέ απευθείας με τον Ανδρέα!

ΤΟ κοινό σημείο πάντως είναι ένα. Ότι και στις δύο περιπτώσεις μπαρούφες έλεγαν και οι δύο. Και ο Μαλικόπουλος και ο Βαρουφάκης. Ούτε ο Όλυμπος αξιοποιήθηκε, ούτε υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε με τουρίστριες την φοροδιαφυγή!    

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass