ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Για το καλό μου

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 15:30

Για το καλό μου, έγραφε και τραγουδούσε πριν αρκετά χρόνια ο Γιάννης Μηλιώκας, ο υπέροχος αυτός τραγουδοποιός, θέλοντας να μας τονίσει ότι για πολλούς περιορισμούς, βάσανα και προβλήματα στη ζωή του, η πρόφαση ήταν "για το καλό σου". Πόσο διαχρονικός αλήθεια;

Μην ξεχνάμε ότι στην ιστορία έχουν καταγραφεί πόλεμοι, εξορισμοί, βασανιστήρια, εγκλήματα στο όνομα του καλού. Ο ίδιος ο Χίτλερ, ίσως η πιο εγκληματική φυσιογνωμία που πέρασε από την ανθρωπότητα, υποστήριξε ότι ενεργούσε για το καλό, ας μην επεκταθούμε όμως.
Ελλάδα 2017. Για το καλό μας λοιπόν θα ψηφίσουν κάποιοι αυτές τις ημέρες το μνημόνιο. Εδώ μπαίνει το ερώτημα: Για το καλό μας ή για το καλό τους: (8.000 γαρ). Εντάξει, είπαμε, η Ελλάδα δεν είναι κι απ' τις ισχυρότερες χώρες που να μπορεί εύκολα να ορθώσει το ανάστημά της. Ποιος όμως έχρισε αυτούς τους κύριους σωτήρες μας; Μας λεν: "μα ξέρατε τη δεύτερη φορά όταν μας δίνατε την εντολή με την ψήφο σας". Κι εμείς τους απαντάμε: "Γιατί στο δημοψήφισμα δεν πήρατε εντολή; Εκεί γιατί την κάνατε γυριστή;".
Να ξέρουν αυτοί που θα σηκώσουν το χεράκι τους υπέρ, ότι είτε ψηφιστεί είτε δεν ψηφιστεί το μνημόνιο, η Ελλάδα δεν θα χαθεί! Ο Έλληνας έχει πολύ δυνατό το DNA του, θα βρούμε τον δρόμο μας. Μπορεί να έχουν καταφέρει να μας στριμώξουν στη γωνία (τον λαό) γιατί μας έχουν αηδιάσει τα κυβερνώντα κόμματα έως σήμερα αλλά... πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!
Συμφωνούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτός που μας οδήγησε σ' αυτή την κατάσταση, τη συντηρεί όμως.
Θυμούνται οι σ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι καλούσαν να κάνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές με τα προηγούμενα μνημόνια; Τους το θυμίζω εγώ. Να καταψηφίσουν. Κάντε το λοιπόν τώρα εσείς. Κάντε το γιατί πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε, όχι μόνο απ' τον κόσμο αλλά απ' τον εαυτό σας κυρίως.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά την καταψήφιση του μνημονίου. Μην καταστροφολογείτε! Τόσο εύκολα ξεχνάτε τι έλεγαν οι συντηρητικές δυνάμεις τα χρόνια πριν το 1821; Θέλει αρετή και τόλμη, αδέλφια, η Ελευθερία. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Επί των προηγούμενων από σας κυβερνήσεων είχα γράψει ένα τραγουδάκι, ας μην το κάνετε διαχρονικό:
"Έμποροι λαών"
Όλα τα όνειρά μας πήγαν στράφι
κάποιοι μας τα κλέψανε ξανά
τα έβαλαν για πούλημα στο ράφι
γίναν εμπορεύματα φθηνά.
* * *
Πριονισμένα τα φτερά και την ελπίδα
έχουν μουσκέψει του καιρού θολά νερά
παίξανε τζόγο με ζωές, φτωχή πατρίδα
σε παζαρέψανε ακόμα μια φορά.
* * *
Έχουν τις ιδέες ξεθωριάσει
κάποιοι μας ματώσαν την ψυχή
τα τραγούδια έχουν πια σωπάσει
πάγωσε στα χείλη η προσευχή.Φιλικά
Σ. Σταμελόπουλος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass