Ώρα για αλήθειες και έργα

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2015 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:22

 

Του Κων/νου Ι. Παπακωνσταντίνου

Κάθε φορά, που ακούω ή διαβάζω, για Γιούρογκρουπ, συνεντεύξεις Βρυξελλών κ.ά. αισθάνομαι, πως είμαι πάνω σ` ένα καράβι, που συνεχώς προσκρούει σε βράχια. Ατέλειωτες συζητήσεις, συναθροίσεις ηγετών, αμφιβολίες, αντεγκλήσεις, αναβολές και πισωγυρίσματα. Οι κυβερνητικοί μας πάντα επιστρέφουν με ενθουσιασμό, ενώ τα μαντάτα απ` έξω δείχνουν δυστοκίες και αναβολές.

Ακόμα και από το τελευταίο Γιουρογκρούπ (20/3) ο Τσίπρας δήλωσε, πως το τρένο μπήκε στις ράγες και πως αισθάνεται αισιόδοξος, αλλά συγκρατημένος. Δε λένε ποτέ στο λαό, τι ακριβώς συμβαίνει. Την αλήθεια θέλουμε όσο πικρή κι αν είναι. Γιατί παράλληλα με τη δήλωση του Τσίπρα, έχουμε τη δήλωση των εταίρων, που διατυπώνουν την αλήθεια με σαφήνεια. Δηλ. λένε: «Είπαμε στην Αθήνα να κάνει εξ αρχής έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων. Που να είναι εφικτές, πραγματοποιήσιμες. Να είναι κοστολογημένες. Να είναι συμβατές με τη συμφωνία, που κάναμε και από την οποία κανένας από τους συμβαλλόμενους δεν πρέπει να παρεκκλίνει. Να ελεγχθούν από την Τρόικα, που έρχεται στην Αθήνα. Και εφ` όσον οι ελεγκτές δώσουν το πράσινο φως, θα προχωρήσουμε στην εκταμίευση. Κουβέντες δεσμευτικές μεν, αλλά καθαρές και ξάστερες.

Και αναρωτιέται κανείς, γιατί αφήσαμε να περάσει πολύτιμος χρόνος, χωρίς από την αρχή να ξέρουμε τι ζητάνε, ώστε να βάλουμε από την αρχή το τρένο στις ποθητές ράγες; Ο χαμένος αυτός χρόνος, είναι πολύτιμος για το λαό, που εναγώνια περιμένει λύση στα προβλήματά του. Ο Βαρουφάκης εξ αρχής είπε, πως η βασική μας συμφωνία, παρουσιάζει μια «Δημιουργική ασάφεια». Δυστυχώς όμως απεδείχθη, πως η ασάφεια αυτή, έπληξε τα δικά μας συμφέροντα και ωφέλησε τους Ευρωπαίους.

Με την Ευρώπη ανακύπτουν σοβαρά προβλήματα. Είμαστε μόνοι. Οι ελάχιστοι φίλοι μας, που μας χάιδευαν τις πλάτες, τελικά μας εγκατέλειψαν. Η χίμαιρα αλλαγής συσχετισμών, που διατυμπανίστηκε για την ανατροπή του Ευρωπαϊκού κατεστημένου, εξανεμίστηκε. Δυστυχώς η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια επικοινωνιακή πολιτική. Λόγια πολλά και επιβλαβή για τις δύσκολες ώρες μας. Ασχολείται ακόμα με τον Χαρδούβελη, τι είπε η Ζωή στη Βουλή, πώς βλέπουν την Χρυσή Αυγή, αν πήραν ή όχι τα αυτοκίνητά τους οι Βουλευτές κ.ά. Κι ακόμα το μέχρι τώρα έργο της Κυβέρνησης, διακρίνεται από αδιανόητες ανευθυνότητες. Οι Υπουργοί προβάλλουν στα κανάλια και διακηρύσσουν πράγματα, που γρήγορα αναιρούνται από άλλους. Ο Μπαλτάς, εξήγγειλε σωρεία μέτρων για την Παιδεία, δημιούργησε μια θύελλα αντιδράσεων, για την επικινδυνότητά του, ακόμα και από κομματικούς του φίλους και αφού έγινε μεγάλος ντόρος τελικά τα απέσυρε ευσχήμως.

Πολλοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται κατά της πολιτικής του Τσίπρα και κυρίως στον οικονομικό τομέα. Αμφισβητούν την συμφωνία του Φεβρουαρίου. Προτείνουν επιστροφή στη Δραχμή. Την έξοδο από το Ευρώ. Άλλοι ζητούν να γίνει δημοψήφισμα. Και άλλοι θέλουν εκλογές. Αδιανόητες ανευθυνότητες. Κάνουν κακό ακόμα και στο κόμμα. Κυρίως προκαλούν ανησυχίες στο λαό. Ενδεικτική η ανάληψη των καταθέσεων από τις Τράπεζες.

Η χαριτωμένη μας Ζωίτσα, εύκολα βγάζει τον μανδύα του Προέδρου της Βουλής, κατεβαίνει στα έδρανα των Βουλευτών και ασκεί πολιτική κατά της αντιπολίτευσης. Πρωτοφανές, αλλά και αδιανόητο.

Ο ψεκασμένος της ΑΝΕΛ , διστάζει να μιλήσει για τις κόκκινες γραμμές, που συχνά πυκνά τις παραβιάζει ο Τσίπρας. Μήπως τις ξέχασε λόγω αφάτου αίγλης του Υπουργικού θώκου; Αλήθεια ποιος το περίμενε ο Καμμένος με το 3% να γίνει Υπουργός. Κανείς. Και τι Υπουργός. «Τρέμε Ευρώπη με τους βρυχηθμούς του». Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς, πως ανερυθρίαστος μεταχειρίζεται τη λεκτική βία. Η λεκτική βία, συναφής βέβαια και εφάμιλλος της όποιας βίας, πάντοτε περίσσευε στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως μέσα στο Κοινοβούλιο. Κάκιστον παράδειγμα.

Όλοι μας βλέπουμε πως τελευταία, η βία στη χώρα μας θέριεψε, με αποτέλεσμα να φθάσει ως τα Σχολεία με θύμα το νεαρό Γιακουμάκη στα Γιάννενα. Βία ασκήθηκε και έξω από το «HILTON», το ξενοδοχείο, που φιλοξενεί την Τρόικα, από μερικούς θερμοκέφαλους. Με απρεπείς εκφράσεις γιουχάιζαν τα μέλη του κλιμακίου. Γιατί δεν τα βάζουν με τον Τσίπρα, που τους έφερε πάλι; Το θέμα ανεκίνησε και ο Τράγκι στη συνάντηση των επτά. Είπε στον Τσίπρα, πως παρόμοιες εκδηλώσεις πρέπει να τις αποφεύγετε ως επιβλαβείς, αν και διατηρούμε την υπόνοια, ότι ανέχεσθε και υποθάλπετε στο εσωτερικό ένα αντι-Ευρωπαϊκό πνεύμα. Τα παιδιά των Εξαρχείων, δημιουργήματα της Αριστεράς και του Τσίπρα, κατέλαβαν τη Νομική. Κουκουλοφόροι εμπρηστές, κατέστρεψαν Αρχεία της Σχολής, διατριβές φοιτητών, έπιπλα και πολύτιμα όργανα, έσπασαν και μουντζούρωσαν προτομές του Παλαμά, της Κυβέλης και του Ξενόπουλου, ενώ ο Πανούσης με περισσή αβελτηρία και καθυστέρηση και σχεδόν δικαιολογώντας τους ψυχανώμαλους, αποφάσισε να ενεργήσει, φυσικά όπως έδειξε - με πόνο ψυχής για τα παιδιά. Τραυματική εμπειρία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και η βία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με προπηλακισμούς κουκουλοφόρων εις βάρος καθηγητών που συνεδρίαζαν.

Δεν το ήξερε ο Τσίπρας, πως αυτούς τους Έλληνες Τζιχαντζιστές κάποια μέρα θα τους εύρισκε μπροστά του; Όλα εδώ πληρώνονται.

Καιρός λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ν` αφήσει την επικοινωνιακή πολιτική. Να συγκρουστεί με τις γνωστές από παλιά παθογένειές του, περί μασκοφόρων και καδρονοφόρων και να σταθμίσει σοβαρά τα σύγχρονα δεδομένα. Είναι ώρα για σκληρή δουλειά . Για αλήθειες προς τον λαό, που εναγώνια πίστεψε στις υποσχέσεις του και αναμένει να τις δει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass