Επιστολή

Υποχρεωτική παιδεία

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2017 15:35

Αγαπητή Ελευθερία,

Αφορμή και αιτία που χαράσσω αυτές εδώ τις γραμμές, είναι το δημοσίευμά σου της 13.9.2017, με τον τίτλο: «Οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο».

Δεν προτίθεμαι να προσχωρήσω στη διαμάχη αυτή μεταξύ των εμπλεκομένων γονέων και του Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Απλά, θεωρώ αδικαιολόγητη την άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και σωστή την απόφαση του Διευθυντού, να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, την αστυνομία και τις κοινωνικές δομές να παρέμβουν, εφόσον επιμένουν σ' αυτό.

Το δικό μου θέμα, αν και συναφές περίπου με το παραπάνω, το προσεγγίζω με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία και ευελπιστώ να παρακινήσει το ενδιαφέρον των αρμοδίων αρχών, για την επίλυσή του.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ με μεγάλη μου λύπη, μικρά παιδιά ηλικίας οκτώ, δέκα, δώδεκα και δεκατεσσάρων χρόνων να περιφέρονται στους πολυσύχναστους χώρους του κέντρου της πόλης, τις πρωινές και απογευματινές ώρες, στις καφετέριες, καφενεία και σε άλλα καταστήματα, είτε να επαιτούν, είτε να προσπαθούν να πωλήσουν ένα πακέτο χαρτομάντηλα, ένα στυλό, ένα λαχείο ή κάτι άλλο, χωρίς να πηγαίνουν σχολείο.

Διερωτώμαι. Για τα παιδιά αυτά δεν είναι υποχρεωτική η δημόσια εκπαίδευση: Ποιος τελικά είναι ο αρμόδιος που πρέπει να φροντίσει γι' αυτό, αφού οι γονείς των αρνούνται να το πράξουν; Είναι η Περιφέρεια ο Δήμος, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η Κοινωνική πρόνοια, ο Εισαγγελέας ή κάποιος «παιδονόμος»; Μήπως τα παιδιά αυτά είναι κατώτερα των άλλων και δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στη γνώση και στη μάθηση; Ερωτήματα, που ελπίζω κάποιος αρμόδιος να ευαισθητοποιηθεί και να δώσει μία απάντηση. Διαφορετικά ας παύσουν οι αρμόδιοι να ομιλούν για υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση, συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Αθανάσιος Φώτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass