ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣ

Eκκληση ενότητας και ομοψυχίας

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2017 15:59

Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τους εθελοντές, η τοπική διοίκηση Λάρισας του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) απευθύνει έκκληση ενότητας και ομοψυχίας. Αναλυτικότερα, στην ανοικτή επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Ο ΕΣ είναι διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1863 στη Γενεύη από τον Ελβετό Ερρίκο Ντυνάν.
Ο σκοπός της ίδρυσης της οργάνωσης αυτής όπως ωραία εκφράζεται στο πρώτο σύνθημα της INTER ARMA CARITAS ήταν να φέρει τη φιλανθρωπία στον πόλεμο. Με την πάροδο των ετών οι δραστηριότητες του ΕΣ και Ερυθράς Ημισελήνου επεκτείνονται προς πάσα μορφή βοήθειας του συνανθρώπου με την καλλιέργεια αισθημάτων αλληλοβοήθειας και ανθρωπισμού, τα οποία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της ειρήνης «Διά του ανθρωπισμού στην Ειρήνη», PER HUMANITATEM AD PACEM είναι το σύνθημα του ΕΣ.
Ο ΕΕΣ ιδρύθηκε το 1877 και ανταποκρίθηκε πλήρως στα ανθρωπιστικά συνθήματα του ΕΣ. Είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στη χώρα μας, είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό κίνημα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, με ιστορία λαμπρή που έχει εντυπωθεί με ανεξίτηλα γράμματα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.
Κάθε προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος αλλά και το μακραίωνου ανθρωπιστικού του έργου αποτελεί πλήγμα προς την ίδια την κοινωνία και τους αδύνατους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Τα τελευταία δύο χρόνια ο ΕΕΣ ανασυντάχθηκε και ανασυγκροτήθηκε.
Στην προσφυγική κρίση, τα έδωσε όλα, ενωμένοι όλοι μαζί εθελοντές - στελέχη - κεντρική Διοίκηση - περιφερειακές Διοικήσεις, σαν μια γροθιά.
Ένα βήμα πριν το τέλος ο ΕΕΣ κέρδισε την αποδοχή και αναγνώριση της ελληνικής κοινωνίας, της Πολιτείας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας ΕΣ και Ε. Ημισελήνου.
Ο ΕΕΣ είναι ξανά δυνατός και καθημερινά ξεπερνά τα εμπόδια κερδίζοντας τη θέση που του ανήκει ως ο μεγαλύτερος αρωγός της Πολιτείας σε ζητήματα που χρήζουν άμεσης βοήθειας και στην εκπαίδευση των πολιτών όπου είναι ο πλέον αρμόδιος και πιστοποιημένος φορέας για να την παρέχει.
Σήμερα ο ΕΕΣ έχει τρεις τομείς:
α) Νοσηλευτική.
β) Κοινωνική Πρόνοια.
γ) Σαμαρείτες - Διασώστες - Ναυαγοσώστες.
Στη Λάρισα δραστηριοποιούνται και τα τρία σώματα.
Η νοσηλευτική από το 1935 έχει εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα 1.250 εθελοντές. Το 2017 αποφοίτησαν 45 και για 2018 οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 50.
Να σημειωθεί ο τοπικός ΕΕΣ της πόλης μας έχοντας τη μοναδικότητα τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδεύσει ως εθελοντές του ΕΕΣ επαγγελματίες υγείας. Ηταν παράκληση και απαίτηση των επαγγελματιών υγείας να ενταχθούν στον ΕΕΣ και η κεντρική Διοίκηση έδωσε την έγκρισή της.
- Η Κοινωνική Πρόνοια από το 1991 έχει εκπαιδεύσει 638 εθελοντές. Το 2017 αποφοίτησαν 16 και για το 2018 οι αιτήσεις συνεχίζονται.
- Σαμαρείτες - Διασώστες - Ναυαγοσώστες.
Από το 1999 έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 100 εθελοντές. Το 2017 αποφοίτησαν 13 και για το 2018 οι αιτήσεις είναι 36 και συνεχίζονται.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εθελοντών Σαμαρειτών που συμμετέχουν στις δράσεις που αφορούν στο σώμα αυξάνεται καθημερινά. Το εθελοντικό κίνημα γνωρίζει μεγάλη άνθηση και δυναμική, μην προσπαθούμε να το ανακόψουμε.
- Το τοπικό ΔΣ του ΕΕΣ αγκαλιάζει όλους τους εθελοντές και των τριών σωμάτων και τους καλεί να αναλάβουν δράση σε όλα τα επίπεδα όπως έχουν εκπαιδευτεί και ξέρουν πολύ καλά να κάνουν. Τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει το πολύτιμο έργο των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.
Τα τελευταία γεγονότα με τους Σαμαρείτες μάς θλίβουν βαθύτατα και παρακαλούμε την απερχόμενη εθελοντική διοίκηση να λύσει τα τυχόν προβλήματά της με τον Τομέα Σαμαρειτών - Διασωστών - Ναυαγοσωστών Ελλάδος. Οι εθελοντές να συνταχθούν και ενωμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις τους. Οι δύσκολοι καιροί που διανύει η πατρίδα μας και τα δεινά της οικονομικής ύφεσης δεν προσφέρονται για την άνευ ουσίας αντιπαράθεση πάνω στο διαχρονικό Ερυθροσταυρικό όραμα και ιδεολογία.
Επιτάσσουν ενότητα και σκληρή δουλειά στη νέα και ανεμπόδιστη πορεία του αναγεννημένου και ενδυναμωμένου ΕΕΣ.
"Χωρίς εθελοντές δεν νοείται και δεν υφίσταται Ερυθρός Σταυρός".
Το τοπικό ΔΣ του ΕΕΣ ευχαριστεί θερμά την πλέον έγκριτη εφημερίδα της πόλης μας με τους πολυπληθείς αναγνώστες της που μας δίνει βήμα για να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass