Τα αιώνια ιδανικά

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2017 15:32

Σε έναν κόσμο πολύπλοκων και διαρκών προβλημάτων, σε έναν κόσμο διαψευδόμενων ελπίδων και αβεβαιότητας, όπως είναι η εποχή μας, και ενώ τα πάντα μεταβάλλονται ολόγυρα μας με ταχύτητα κινηματογραφικής ταινίας, ο Άνθρωπος, αυτό το θαύμα της θείας Δημιουργίας, αυτό το κράμα του άφθαστου μεγαλείου και της κατάπτυστης αθλιότητας, μένει κατά βάθος αμετάβλητος!

Διότι όπως η γέννησις, ο θάνατος, η ψυχή, το πνεύμα, ο έρωτας και η συνείδησις του παραμένουν αναλλοίωτα εδώ και χιλιάδες χρόνια, έτσι και τα ιδανικά του παραμένουν πάντα αιώνια, και ως εκ τούτου πάντοτε επίκαιρα, δεδομένου άτι ο άνθρωπος ως θεία φύσις επλάσθη για την αιωνιότητα. Μόνο τα μέσα της ζωής άλλαξαν και αλλάζουν δια μέσου των αιώνων, ενώ ο ύψιστος σκοπός παραμένει πάντοτε ο ίδιος, διότι όπως οι πόθοι, οι ελπίδες και οραματισμός μας, του πρωτόγονου ανθρώπου, είχαν για συνισταμένη τα σημερινά ιδανικά μας, έτσι και εις την ανήσυχο και ταραγμένη εποχή μας, αυτά δικαιώνουν την ύπαρξη μας, ως ανθρώπου!

Κάθε γενεά επομένως σφάλλει εάν νομίζει ότι επιδίδεται εις την ανεύρεσιν ιδανικών. Τα ιδανικά είναι δεδομένα. Και αποστολή κάθε γενεάς είναι να πλησιάζει περισσότερο εις την βίωσιν των ιδανικών, καθόσον τούτο δίδει το μέτρον της ηθικής τελειότητας, ενώ αντιθέτως καταστρατήγησις αυτών των φανερών ηθικών σήψιν και κατάπτωσιν, τα οποία κατά φυσικήν νομοτέλειαν οδηγούν μοιραίως εις τον αφανισμόν, κάθε ανθρώπινης κοινωνίας, Αλλά ποια είναι τα ιδανικά αυτά, τα οποία έχουν αγέραστη λάμψη, πανανθρώπινη ακτινοβολία; Τρία κυρίως υπήρξαν και παραμένουν τα σπουδαιότερα ιδανικά της ανθρωπότητας.

1.Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Η Ελευθερία όπως και τα άλλα δύο ιδανικά, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η ΑΛΗΘΕΙΑ. Για να παραμείνει, όμως, ιδανικό η Ελευθερία πρέπει να μην είναι απεριόριστη, αλλά να σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του συνανθρώπου του. Δηλαδή Ελευθερία σημαίνει να πράξεις αυτό που πρέπει και όχι αυτό που θέλεις! Διότι τότε η ελευθερία γίνεται αναρχία! Και από την αναρχία, μεγαλύτερη συμφορά δεν υπάρχει! Συνεπώς ελευθερία χωρίς τάξιν και πειθαρχία είναι αναρχία, βλέπετε σημερινά γεγονότα.

2. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Παντοδύναμη είναι η αξία αυτής και ο θρόνος της είναι ακλόνητος! Η δικαιοσύνη, ουδέποτε θάπτεται, διότι λόγο; της παντοδυναμίας, επιπλέει πάντοτε όπως το λάδι μέσα εις το νερό. Σκεπάζεται πολλές φορές από τους επιτηδείους και τους φανατικούς εχθρούς της, αυτούς που έχουν άνομα συμφέροντα, αλλά η δυνατή λάμψις της, πάντοτε διαλύει το πέπλον της αδικίας και θριαμβευτικά ακτινοβολεί!

Δικαιοσύνην, μάθετε οι ενοικούντες επί την γην, είναι η θεϊκή παρότρυνσις.

3. Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Τεράστια είναι η αξία της Αλήθειας και άκρως απαραίτητη για το καλώς ζην του Ανθρώπου. Αποτελεί αδιατίμητον κόσμημα γι' αυτόν που την βιώνει. Ανέκαθεν η Αλήθεια και η ειλικρίνεια αποτελούσαν εχέγγυα για την επιτυχίαν του Ανθρώπου σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας του. Η Αλήθεια όχι μόνον ελευθερώνει την ανθρώπινη ψυχή, αλλά και την θεραπεύει!

Εχθρός της είναι η εγκληματική εσωστρέφεια και όταν περισσεύει η υποκρισία στον άνθρωπο ή στους εκάστοτε πολιτικούς τότε όλοι τους καθίστανται ανυπόληπτοι. Δυστυχώς!

Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά και για τα έθνη. Εθνικόν είναι μόνον το Αληθές! Δυστυχώς όμως, στην ωραία μας πατρίδα η Αλήθεια πάντοτε κακοποιείται βάναυσα και την θέση της, την παίρνει η αναίσχυντη δημαγωγία, η οποία υπήρξε και είναι ο θανάσιμος κίνδυνος για το Έθνος μας. Η Ελληνική Ιστορία μαρτυρεί και η καθημερινή πραγματικότητα το βεβαιώνει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός για την πατρίδα μας είναι όχι τόσον κάποιος αλλόφυλος εχθρός, αλλά ο ομόφυλος εσμός των φαύλων, ευτελών, αχρείων και αναίσχυντων δημαγωγών μας, οι οποίοι μας οδηγούν πάντοτε στην εθνικήν αυτοκαταστροφήν, αυτή είναι η πραγματικότητα! Όταν η Ελευθερία διατρέχει κίνδυνον, όταν το Δίκαιον στραγγαλίζεται και όταν η Αλήθεια κακοποιείται, τότε η σιωπή δεν είναι χρυσός αλλά κάρβουνο που μουντζουρώνει!

Γιατί, όπως είμαστε υπόλογοι για κάθε βλαβερό μας λόγο, έτσι είμαστε υπόλογοι και για κάθε ένοχη σιωπή μας!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Του Αλέξανδρου Οικονόμου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass