Καμία περικοπή επιδόματος παιδιού για τρίτεκνους και πολύτεκνους

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 15:40

Επιβράβευση της υπογεννητικότητας με τα νέα επιδόματα. Το επίδομα σε οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω ήταν μέτρο - κίνητρο για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην πατρίδα μας θεωρώ κοντόφθαλμη και απορριπτέα την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα κατά των Πολύτεκνων – Τρίτεκνων.

Η αύξηση του επιδόματος παιδιού από το πρώτο και δεύτερο παιδί είναι θετικό αλλά, όταν παίρνεις όμως πίσω χρήματα που έδινες σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και τα δίνεις περισσότερα σε οικογένειες με ένα παιδί και δύο παιδιά, δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν.

 Πρώτο ή καθαρά ψηφοθηρικό γιατί οι οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά είναι περισσότερες και δεύτερο αν θέλεις να γίνεις μειονότητα στον τόπο σου με την καταστολή του μέτρου. Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι κανέναν κυβερνητικό εταίρο ή μη δεν απασχολεί το μείζον θέμα του δημογραφικού.

 Θα συμφωνήσω να μην υπάρξει μείωση έστω και ένα ευρώ από τους τρίτεκνους και πολύτεκνους γιατί το τμήμα αυτό του πληθυσμού της χώρας μας ζει καθημερινά την κρίση με την περικοπή μισθών και συντάξεων, την προχειρότητα στην αντιμετώπιση της φοιτητικής μέριμνας, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, το κόστος ζωής.

Τα μέτρα αυτά δημιουργούν πρόβλημα στη δημογραφική πολιτική, η χώρα γερνάει και έχοντας την πιο μικρή αναλογία παιδιών, το κόστος για το ασφαλιστικό αυξάνεται διαρκώς. Ενώ η ενίσχυση των Πολύτεκνων – Τρίτεκνων είναι εργαλείο για την βιώσιμη ανάπτυξη και στοχεύει στην ανάπτυξη των φυσικών δυνάμεων του πληθυσμού, στη στήριξη των κοινωνικών ταμείων και των ταμείων συντάξεων και στην πρόοδο της χώρας. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να αυξηθεί η αναλογία παιδιών ανά μητέρα. Η ενίσχυση των οικογενειών αυτών θα πρέπει να φτάσει στα επίπεδα των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

 Η κατηφόρα στις γεννήσεις είναι εμφανής εδώ και χρόνια, η εγκατάλειψη των ορεινών και νησιώτικων περιοχών της πατρίδας μας εδώ και δεκαετίες αλλά και αν συνυπολογιστούν τα μεγέθη της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό και δημιουργίας οικογένειας εκεί , τα πράγματα είναι πολύ απογοητευτικά. Δυστυχώς κοιτάζουμε το δέντρο και όχι το δάσος που χάνομαι. Τελικά ο καπιταλισμός κατάφερε να μας πείσει ότι και τα παιδιά είναι προιόν, χρειάζεται λεφτά για να τα έχεις.

Η υπογεννητικότητα χτυπά την ελληνική οικογένεια προσανατολισμένα και στοχευμένα με αποτέλεσμα να είναι όλο και πιο εμφανές ότι η συνταγματική μέριμνα προστασίας των οικογενειών φθίνει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σκέψεις ακόμη και για ένα παιδί.

Οι πολιτικές που ακολουθούσανε ως τώρα είναι τιμωρητέες πετώντας με τον ένα τρόπο ή τον άλλο έξω τους τρίτεκνους και πολύτεκνους της μικρομεσαίας τάξης λόγω πολυτελούς διαβίωσης –δίδακτρα – αυτοκίνητα ή περιουσίας πετάγοντας έξω από τα περισσότερα μερίσματα - βοηθήματα.

Η Ελλάδα με την υπογεννητικότητα και τη γήρανση του ελληνικού πληθυσμού θα παρουσιάσει σοβαρότατα προβλήματα εκτός εάν αντιμετωπίσει με σοβαρότητα – ευθύνη το δημογραφικό της πρόβλημα.

Πρέπει να τονίσω ότι η Ελλάδα επέζησε της Τουρκοκρατίας γιατί οι πολύτεκνες οικογένειες κατά 70% ήταν πολύτεκνες. Από πολύτεκνες οικογένειες προέρχονταν οι περισσότεροι ήρωες του 1821.Επίσης το 1940 οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούσαν το 40% του ελληνικού πληθυσμού ήταν εκείνες που αγωνίστηκαν για τη ελευθερία των λαών και προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό.

Η πολύτεκνη οικογένεια πρέπει να επανέλθει στην ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα γερνάει και πεθαίνει δίχως να ανανεώνεται. Οι πολιτικοί μας αδιαφορούν για την ηρωική τρίτεκνη – πολύτεκνη οικογένεια που είναι μοναδική ελπίδα της Ελλάδας, ωστόσο την περιγελούμε- την ξευτελίζουμε για δήθεν ανοησία και ασυνειδησία να γεννάει παιδιά.

Η Ελλάδα παρουσιάζει μεγαλύτερη υπογεννητικότητα και δημογραφική γήρανση ακόμη και από την Ιταλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Δανία, Ελβετία. Ολλανδία και Βέλγιο.

Το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις γιατί λιγοστεύουμε επικίνδυνα. Η αυξανόμενη υπογεννητικότητα και γήρανση απειλεί το θεμέλιο της πατρίδας μας.

Από τον Κων/νο Κούτσικο

* Ο Κων. Κούτσικος είναι μέλος του Π.Σ. των Οικολόγων Πράσινων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass