ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Όνειρο δεκαετιών το έργο στην τάφρο Ι1

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2018 15:50

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Επί τέλους ένα αίτημα πολλών 10ετιών των κατοίκων της Ν. Σμύρνης που φάνταζε ως όνειρο άπιαστο, φαίνεται σιγά-σιγά να γίνεται πραγματικότητα . Πρόκειται για την τάφρο Ι1 το λεγόμενο Ασμάκι της Ν. Σμύρνης που απομονώνει τη συνοικία από την πόλη της Λάρισας.

Η Ν. Σμύρνη είναι μια συνοικία ασφυκτικά αποκλεισμένη ανάμεσα στην τάφρο Ι1, Τις σιδηροδρομικές γραμμές και την αντιπλημμυρική ζώνη της Αγ. Μαρίνας είναι πάρα πολύ πυκνοκατοικημένη χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα γεωγραφικής επέκτασης.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, πριν ολοκληρωθεί η λεωφόρος της Σάκη Καράγιωργα, η μοναδική διέξοδος της Ν. Σμύρνης προς τη Λάρισα, ήταν μέσω της στενής γέφυρας με τα στενά και μη προσβάσιμα σε Α.Μ.Ε.Α. πεζοδρόμια της.

Από τη 10ετία του 1980 υπήρχε το πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων της Νέας Σμύρνης η κάλυψη της τάφρου ώστε η Νέα Σμύρνη να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης ένα αίτημα που κατά βάθος το θεωρούσαμε απραγματοποίητο.

Βέβαια σήμερα απαγορεύεται δια νόμου η κάλυψη τάφρων και ρεμάτων και επιτρέπονται μόνο παρεμβάσεις ανάπλασης. Ωστόσο και αυτό το μέτρο θεωρείται θετικό.

Χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια, να αλλάζουν αρκετές θητείες Δημοτικών Αρχών για να έρθει η Δημοτική Συμπαράταξη Λαρισαίων και ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης για να δει από κοντά και με ευαισθησία το παλλαϊκό αίτημα της Ν. Σμύρνης και όχι μόνο, της οποίας οι κάτοικοι ζουν σε ασφυκτικά γεωγραφικά πλαίσια, με όλες τις ιδιαιτερότητες της λόγω της συνύπαρξης διαφόρων κοινωνικών ομάδων και να ξεκινήσουν τις μελέτες της ανάπλασης η οποία σύμφωνα με τα σχέδια προβλέπει μετά τον πλήρη καθαρισμό της και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου και στις δύο όχθες ενώ παράλληλα σε δεύτερη φάση και με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους τη δημιουργία και τριών πεζογεφυρών , μία πλησίον της υπάρχουσας γέφυρας, μία στο μέσον περίπου της διαδρομής της τάφρου και μία στο τέρμα πλησίον της υπάρχουσας γέφυρας του ΟΣΕ

Πέρα από τη μεγάλη σπουδαιότητα όλου του έργου εμείς οι κάτοικοι της Ν. Σμύρνης δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στις πεζογέφυρες διότι δεν θεωρείται ανάπλαση της τάφρου χωρίς αυτές. Σήμερα για να περάσεις στην απέναντι όχθη μια απόσταση 100 μέτρων πρέπει να κάνεις διαδρομή δύο χιλιομέτρων . Ελπίζουμε στην όσο το δυνατόν γρήγορη ολοκλήρωση όλου του έργου που θα δώσει μεγάλη πνοή σε όλη τη συνοικία της Ν. Σμύρνης.

(*) Κων. Ζέβλας, πρόεδρος της 3ης Δημοτικής κοινότητας Λάρισας και, κάτοικος της Ν. Σμύρνης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass