ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

"Εδώ ο κόσμος καίγεται..."

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2018 15:53

Η ΕΛΛΑΔΑ, η μητέρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας, η χώρα του φυσικού πλούτου και της φιλοξενίας, η χώρα της Ολυμπιακής ιδέας, το κράτος - σύνορο της ενωμένης Ευρώπης, η χώρα του Πλάτωνα και του Σωκράτη, του Λεωνίδα και του Αριστοτέλη, των ένδοξων αγώνων της αντίστασης και των ηρώων της ελευθερίας, του Μεγαλέξανδρου η χώρα, δυστυχώς βρίσκεται για σχεδόν μια δεκαετία, στη δίνη του κυκλώνα.

Στο κέντρο μιας γενικευμένης οικονομικής κρίσης, η οποία τη φέρνει σε θέση εύκολου στόχου να βάλλεται πανταχόθεν από εχθρούς και "φίλους" οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το σαθρό και ανήμπορο πολιτικό της προσωπικό, ασελγούν χωρίς δισταγμό σε βάρος της.

ΚΑΙ ενώ οι προηγούμενοι που την κυβέρνησαν δοκιμάστηκαν και στην κάλπη κρίθηκαν, οι τελευταίοι διαχειριστές της τύχης της, κέρδισαν την εξουσία χωρίς να γνωρίζουν καν τους κανόνες άσκησής της. Έτσι λοιπόν αμφιταλεντεύτηκαν επικίνδυνα στην (αναγκαστική έστω) εφαρμογή καθοριστικών αποφάσεων σε καίρια επίπεδα της πολιτικής και της κοινωνίας, με χειρότερα όμως αποτελέσματα στα εξωτερικά θέματα της χώρας. Σφιχταγκαλιάστηκαν με τους οικονομικούς παράγοντες που τους εξυμνούσαν και απέτρεψαν με σκληρή φορολογία, άλλους να επενδύσουν. Και έδωσαν έτσι την εντύπωση στους ψηφοφόρους, που πίστεψαν πως, μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να συμφιλιωθεί και με το κεφάλαιο!

ΑΣ μην γελιόμαστε. Τι να την κάνει ο Έλληνας την "καταδίκη" της κυβέρνησης στην κάλπη, ώστε να μην επανεκλεγεί; Φτάνει μόνο αυτό; Να την βγάλουν καθαρή δηλαδή, τόσοι άνθρωποι και όχι μόνο οι σημερινοί της συγκυβέρνησης, όλοι όσοι ευθύνονται για την κατρακύλα του τόπου, για τη φτωχοποίηση του πληθυσμού, το οικονομικό ξεκλήρισμα των νοικοκυριών και τη διάλυση εκατομμυρίων σπιτικών και χιλιάδων επιχειρήσεων, με τους γονείς προδομένους, τους συνταξιούχους ταπεινωμένους και τα παιδιά στην ξενιτιά; "Μαυρίστε τους" λένε συνήθως οι θυμωμένοι. Όλους! Να μην ξαναδούν εξουσία. Σιγά όμως την τιμωρία. Ποιοι θα πληρώσουν τον πολίτη ο οποίος έχασε μέχρι τώρα δέκα ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του; Πού πάνε τα όνειρα των ίδιων, η ευημερία της οικογένειας και το μέλλον των παιδιών;

ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ μια γυναίκα από τον Βόλο, ζήτησε από τον εισαγγελέα να δώσει τα παιδιά της για υιοθεσία επειδή δεν είχε να τα μεγαλώσει. Όμως τα τετρακόσια ευρώ μπορούν εύκολα να τα δίνουν σε κάθε μέλος της οικογένειας των προσφύγων. Αυτή δεν είναι η Ελλάδα. Από παντού μαυρίλα, απαισιοδοξία, απογοήτευση. Εδώ οι άλλοι, οι πολεμοχαρείς γείτονές μας, θα φτάσουν στην ...Ακρόπολη κι εμείς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο! Και τους... πιστολέρο που φέρνουν "ανάπτυξη" και "προκοπή" στην Ελλάδα. Εδώ ο κόσμος καίγεται που λέει και το "ρητό" και οι ταγοί του, στον δικό τους κόσμο, στον κόσμο των σκανδάλων, της μίζας, της ρεμούλας, των φαρμάκων, των εξοπλισμών, των πολιτικών ζυμώσεων για την εξουσία, των ανίερων συμμαχιών για την καρέκλα!

ΑΝ πρέπει να ιεραρχήσουμε τα τεράστια θέματα εξαιτίας των οποίων υποφέρουμε ως χώρα, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το σπουδαιότερο. Την έλλειψη εθνικής ομοψυχίας σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων και των αρχηγών τους. Να αρχίσουμε δηλαδή από τα αυτονόητα. Άμεσα, ίσως προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις...

Του Χρήστου Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass