ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Παλιός αιγιαλός Βελίκας – Αγιοκάμπου

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2018 17:00

Αγαπητή «Ελευθερία»,

1. Με την τελευταία ανάρτηση των δασικών χαρτών διαπιστώθηκε μετά από σύγκριση των αεροφωτογραφιών του 1945 και του 2007 ότι στην περιοχή της Βελίκας όχι μόνο δεν μετακινείται η ακτογραμμή προς τη θάλασσα, αλλά αντιθέτως πάει προς την ξηρά. Αυτό σημαίνει ότι ουδέποτε, στη Βελίκα τουλάχιστον, είχαμε παλιό αιγιαλό.

2. Πολλοί θιγόμενοι ιδιοκτήτες δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και η γραμμή του ορίου της ιδιοκτησίας με τη θάλασσα είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο. Αυτό δικαιώνει άμεσα όλους τους άλλους ιδιοκτήτες που είναι οι ιδιοκτησίες πάνω στον κεντρικό δρόμο μιας και η γραμμή του παλιού αιγιαλού αν υφίσταται είναι ευθεία και όχι τεθλασμένη.

3. Ο διαχειριστικός χάρτης του δάσους Μελιβοίας δείχνει ότι τα θαλάσσια όρια είναι από το ρέμα της Κρανιάς μέχρι το ρέμα της Παλιουριάς. Αφού το τμήμα που παραχωρήθηκε με κύριο συμβόλαιο του 1936 έχει όριο το Αιγαίο πέλαγος γιατί εμπλέκεται η Κτηματική Υπηρεσία;

4. Αν σ’ αυτόν τον χάρτη ο δήμος διαπίστωσε καταπατήσεις με την εφαρμογή των συμβολαίων και αυτό ήταν γνωστό στον δήμο πολλά χρόνια πριν, γιατί δεν ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι καταπατούν κοινοτικές εκτάσεις και να εφαρμόσει τον νόμο 1080/80 όπως ο ίδιος ο δήμος κατά κόρον εφάρμοσε σε άλλη κοινότητα του;

5. Επειδή όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια τεράστια αδικία (άνιση μεταχείριση μεταξύ των δημοτών) και επειδή το νέο ισχυρό στοιχείο, αυτό της διάβρωσης, έχει διαπιστωθεί μετά το τελευταίο ΦΕΚ της επαναχάραξης, ο δήμος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε: α) Να εξαλειφθεί ο όρος παλιός αιγιαλός από όλα τα κατηγορητήρια, β) Όπου διαπιστώθηκε καταπάτηση πέραν των συμβολαίων ο δήμος με ευνοϊκές ρυθμίσεις να εκποιήσει αυτές τις μικρές λωρίδες γης επιδιώκοντας νομοθετική ρύθμιση με τα δεδομένα που εκχωρήθηκαν αντίστοιχες εκτάσεις σε εφαρμογή του παραπάνω νόμου σε άλλους δημότες για να διορθωθεί μια τεράστια αδικία.

* Γεώργιος Μασούρας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δώτιον Πεδίον»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass