"Ουάου... τι γίνεται εκεί;"

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2018 15:50

Σπάνια θέλω να περνώ απ΄ το κέντρο, αλλά οι υποχρεώσεις όλο και με τραβούν κατά κει… Μη νομίζετε όμως πως δεν «επωφελούμαι» απ΄ τη δήθεν ζωντάνια του, κάτι εισπράττω. Δεν έχω να πω τα καλύτερα για την εικόνα του κέντρου, αλλά σήμερα θα μακάριζα τους αραχτούς και περιπατητές.

Σήμερα δεν πήρα – και δεν είναι πρώτη φορά - την 27η δόση από γειτονικό μύλο γιατί παρά τα συμφωνηθέντα έναντι λαμβάνω κι απομένουν άλλες 22 …αν ζω ως τότε.

Θ΄ ακούσουμε ποτέ για πτώχευση; Ανάπτυξη είναι το αφήγημα κι μείωση της ανεργίας αφού ξαπόστειλαν μισό εκατομμύριο στην προσφυγιά. Fake news με το παραπάνω κι εμπόριο ελπίδας. Κρατηθείτε τον Αύγουστο τερματίζουμε τα μνημόνια ,τα μέτρα όμως μένουν!

- Ποιος φταίει για το χάλι; ο Τσίπρας θα πουν πολλοί, ακόμη και δικοί του.

- Τι θα ψηφίσετε την επόμενη φορά, ρωτώ συχνά, Τσίπρα; Μήπως υπάρχει κανένας άλλος; Η απάντηση…

Όσο δεν μ΄ αρέσει η οδήγηση, όλο δρομολόγια προκύπτουν γιατί δίπλωμα έχει αλλά δεν …το ‘χει η μεγαλύτερη κόρη. Τάχα η Παρασκευή είναι δική μου μέρα για ν΄ ασχοληθώ με το άρθρο. Το ίδιο κι ο κόσμος νομίζει πως το ‘χει το πολιτικό σθένος αλλά δεν το ‘χει.

Καθ΄ οδόν προς την παιδική χαρά η εγγονή βλέπει μια φιγούρα ξαπλωμένη σ΄ ένα πεζούλι από μπετόν δίπλα στα σκουπίδια κι απορεί.

- Ένας κύριος, απαντώ, κουράσθηκε και ξάπλωσε. Δεν πείθεται κι όλο προχωρεί αυτή τη φορά απ΄ τα νώτα φωνάζοντας έκπληκτη: Ουάου …

- Μη θα τον ξυπνήσεις ,είδα κι έπαθα να της αλλάξω θέμα. Πάρκαρε το ποδήλατο ο ηλικιωμένος έβαλε στο τιμόνι φαγητά που αφήνουν οι περίοικοι ή ηύρε αναδεύοντας τον κάδο και πήρε έναν υπνάκο.

Αυτό που εντυπωσίασε την εγγονή 2 μόλις χρονών ,γιατί δεν ενδιαφέρει εμάς τους υπόλοιπους;

Πέρυσι, μια κυρία του φώναζε: Μην το κάνεις αυτό είναι αμαρτία .Πήγαινε στην μητρόπολη για φαγητό. Είναι θέση αυτή;

Η μιζέρια πολλαπλασιάζεται ,όπως και η απάθειά μας, όπως και η φανερή ή σιωπηλή υποστήριξη των μνημονίων.

Προϊόντα μαϊμού στα χρόνια μας ουκ ολίγα, μήπως όμως τρέχει το αυτό και στον ανθρώπινο κόσμο;

 «…Άβυσσος χωρίζει το "είναι" και το "φαίνεσθαι" !!

Ψεύτικοι άνθρωποι που θα πουν και θα κάνουν τα πάντα μόνο και μόνο για την εικόνα . Τους απορροφά τόσο πολύ το χτίσιμο της "εικόνας" του "φαίνεσθαι", που στο τέλος ξεχνούν ποιοι πραγματικά "είναι". Μέσα απο δήθεν καταξιωμένες κοινωνικά παρέες ζουν όλοι παρέα τον μύθο τους... και αυτοθαυμάζονται!

Σε μια κοινωνία που καλλιεργεί έναν επιφανειακό τρόπο ζωής, δεν έχει σημασία το ποιοι είναι, αλλά το πώς τους αξιολογούν οι άλλοι!

Στη προσπάθειά τους αυτή θα χρειαστεί να πουν ψέματα στον ίδιο τους τον εαυτό, να παραμυθιάσουν και να παραμυθιαστούν.

Tο επώνυμο ρολόι που φοράς είναι μαϊμού… Tο ακριβό αυτοκίνητο που οδηγείς το ‘χεις ,όβολα για συντήρηση και φόρους δεν έχεις! Να θες ή να μην θες πια να συμμετέχεις σε μια κοινωνία που μπάζει από παντού υποκρισία...». Σημειώνει η Σμάρα, ενώ άλλος φίλος επικαλείται τον Αμερικανό ποιητή Στίβενς Γουάλας: "Η εποχή της άνθισής μας έχει τελειώσει. Είμαστε ο καρπός που έβγαλε".

Μήπως γενιές και γενιές δεν μεγαλώσαμε με ψέματα; Με ψεύτικο ψωμί; Εδώ στο κέντρο της Λάρισας είναι ενδιαφέρον που φούρνος καταγίνεται μόνο με σωστό ψωμί.

Mήπως δεν μεγαλώσαμε με Life style περιοδικά και πρότυπο ένα γυαλιστερό κόσμο;

Θέμα των ημερών η δήλωση Κωστόπουλου ότι ξεβλάχεψε με τα περιοδικά του την Ελλάδα; Έ να μην την σχολιάσει ο Λαζόπουλος;

- «Ό,τι και να γίνει, ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι ακόμα από τον Βόλο κι εγώ από τη Λάρισα. Νομίζω ότι αυτό απαντά σε όλα. Δεν είμαι Βλάχος, είμαι Καραγκούνης. Μεγάλωσα με Βλάχους, με Καραγκούνηδες, με Σαρακατσάνους, είναι κι αυτοί η περιουσία μου όπως και το χωριό μου. Πιστεύω ότι όταν ένας άνθρωπος αποκόπτεται από τις ρίζες του, γίνεται κούτσουρο για τζάκι και πολλοί έπεσαν σ’ αυτήν την παγίδα και έγιναν ξυλεία. Εγώ θέλω να θυμάμαι ότι είμαι από τη Λάρισα ότι μεγάλωσα και έζησα εκεί, ότι εκεί είναι ο τάφος της μάνας μου και του πατέρα μου, άρα εκεί είναι και οι ρίζες μου. Νομίζω ότι με αυτή τη φράση ο Κωστόπουλος προσπάθησε να αμυνθεί. Βρίσκουν κατά καιρούς έναν άνθρωπο και του τα φορτώνουν όλα.

Γενικά οι πολιτικοί σε αυτό τον τόπο δεν φταίνε ποτέ, φταίνε οι δημιουργοί, οι καλλιτέχνες κ.ο.κ. Είναι ένα φοβερό πράγμα».

Είναι σαφές, τα στραβά κουλούρια είναι καμωμένα από τους υπηκόους αυτής της χώρας και οι ίδιοι θα πρέπει να επανορθώσουν. Πιστεύω στα Συλλαλητήρια όπως και σ΄ αυτό που ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή 13/5 στο Σύνταγμα με σύνθημα: «Η Ελλάδα δεν αιχμαλωτίζεται» και κεντρικό ομιλητή τον Σαράντο Καργάκο.

Τη στήριξή του και συστάσεις να γίνει σεβαστό το Σύνταγμα ,τα κοινωνικά δικαιώματα και η δημοκρατία, κάνει μεταξύ άλλων κινημάτων κι ο Γάλλος πολιτικός Jacques Cheminade:

Αγαπητοί φίλοι,

Υποστηρίζω την εκδήλωση σας και συμμερίζομαι την αγανάκτησή σας έναντι της απεχθούς πολιτικής της Ε.Ε. Διαπιστώνω ότι η ελληνική κυβέρνηση ασκεί αμοιβαία συνεργασία με τη Ρωσία και την Κίνα.

Εντούτοις η πολιτική αυτή πρέπει να οδηγήσει σε μια πολιτική εντός της Ελλάδος που να σέβεται πραγματικά την κυριαρχία, τα κοινωνικά κεκτημένα και τη δημοκρατία. Ο αγώνας σας αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Jacques Cheminade

Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και της Προόδου - Υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές.

Θα κλείσω με την απάντηση του νομπελίστα Ισραηλινού πρωθυπουργού, μακαρίτη πλέον Σιμόν Πέρες στον Θανάση Λάλα: Το μέλλον έχει να κάνει πάντοτε με τις μειοψηφίες, ενώ οι πλειοψηφίες ανήκουν στο παρελθόν. Οι πάντες επιλέγουν να πορευτούν προς το μέλλον ας μην συμπαθούν τις μειοψηφίες.Γιατί το μέλλον ανήκει στο μέλλον δηλαδή στις μειοψηφίες!

* Ο Πέτρος Ιωάννου ήταν καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής στο Ε.Πα.Μ., τώρα δε ραδιοφωνικός παραγωγός (petran61@hotmail.com)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass