ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Λάρισας

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2018 15:35

Αγαπητή «Ελευθερία»

Αυτόν τον καιρό γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου εγχειρήματος που λαμβάνει χώρα στο οδικό δίκτυο του κέντρου της πόλης μας. Μια δραστηριότητα η οποία, ως ένα βαθμό, λύνει το πρόβλημα της κυκλοφορίας και παρκαρίσματος σε κεντρικές αρτηρίες της Λάρισας.

Στις οποίες, μέχρι πρότινος και τώρα ακόμα, η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται μετά δυσκολίας. Ως παράδειγμα, εν πολλοίς, επιλύσεως του προβλήματος αυτού αποτελεί η οδός Ηπείρου, όπου μέχρι πριν λίγο καιρό τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα καθιστούσαν δύσκολη την κυκλοφορία εποχουμένων και πεζών. Τόσο που δεν ήταν σπάνια τα χτυπήματα επί των καθρεφτών και τα ξυσίματα επί των πλευρών των διερχομένων και σταθμευμένων οχημάτων.

Το πρόβλημα αυτό φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται τώρα με τη δημιουργία εσοχών κατά μήκος του δρόμου, οι οποίες αποτελούν χώρους παρκαρίσματος για τ’ αυτοκίνητα των διαμενόντων στις περιοχές αυτές.

Έτσι ο δρόμος και τα πεζοδρόμια ελευθερώνονται από παράνομες και άναρχες σταθμεύσεις που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα του πολίτη. Με την ευταξία και αισθητική να κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στην υποβαθμισμένη κυκλοφοριακά περιοχή της οδού Ηπείρου.

Πράγματι, η Λάρισα ομορφαίνει στις περιοχές όπου γίνονται οδικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Δείχνει όψη σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης. Όμως αυτά τα αριστοτεχνικώς σχεδιασθέντα και υλοποιούμενα έργα, για να εξουδετερώσουν την οδική και κυκλοφοριακή ασχήμια πρέπει να έχουν εύρος και συνέχεια. Επέκταση της εκσυγχρονιστικής αυτής προσπάθειας σ’ όλες τις περιοχές της Λάρισας που βαρύνονται από οδικό δίκτυο μη ανταποκρινόμενο στη σημερινή κατάσταση κυκλοφοριακής πίεσης. Έτσι θα καταστεί αυτό το έργο περισσότερο κοινωφελές, αφού θα προάγει την αισθητική και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Νομίζω, ότι αυτό πρέπει να είναι το βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής. Η συνέχιση και επέκταση του έργου μη φειδόμενη κόπων και κονδυλίων, τα οποία μπορούν να βρεθούν από Ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλους πόρους. Για να μην κάνουμε, όπως συνήθως γίνεται, μισές δουλείες… Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Δήμος θα καταστεί παραγωγός ενός γενικότερου καλού της τοπικής κοινωνίας. Προαγωγός της αισθητικής, της ομορφιάς και κυρίως της κυκλοφοριακής ειρήνης της πόλης μας. 

Κων/νος Τσιρονίκος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass