Ολα για την «εικόνα»

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2018 15:30

Το ζήσαμε κι αυτό. Λίγο πριν (αθόρυβα) ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, αυτό που είναι χωρίς λεφτά και μόνο με υποχρεώσεις, ανακοινώθηκε η συμφωνία για το Σκοπιανό. Μα τι σύμπτωση! Ο κόσμος δεν ήξερε προς τα που να κάνει. Όμως οι Έλληνες είμαστε λαός που μπροστά βάζουμε το συναίσθημα.

Οι περισσότεροι ασχοληθήκαμε με τη «Β. Μακεδονία» (αυτή που δεν έχει Νότια) και λιγότερο με τους νέους φόρους. Τη Μακεδονία, που την είχαν μεν αναγνωρίσει οι προηγούμενοι, αλλά, παραδόξως, ήθελαν να τους αναγνωρίσουμε πάλι. Μόνο εμείς. Μα τι εμμονές έχουν αυτοί οι βόρειοι γείτονες! Πολύ κουραστικοί που λέει κι ένας φίλος.

Όμως πριν προλάβει ο κόσμος να καταλάβει από πού του ήρθε η παντόφλα, μιας και πολλοί πίστευαν ότι για ένα τέτοιο θέμα ο «βράχος» Καμμένος θα την έριχνε την κυβέρνηση, ξύπνησε με 5.5 δις φόρους επιπλέον, την αντιπολίτευση στα κάγκελα και τον Καμμένο να λέει το θρυλικό: «...Θα στηρίζεις την κυβέρνηση, αλλά θα είναι σα να την ρίχνεις...».

Και για να κλείσει καλά η εβδομάδα, έστησαν κι ένα πανηγύρι, στις Πρέσπες. Όλα όμορφα, αγκαλιές, φιλιά, χαρές, γραβάτες, φουσκωτά (και φουσκωτοί να δέρνουν) "...σαν να είχαμε γάμο..." Στον γάμο καλείς μόνο στενούς φίλους και συγγενείς. Τους άλλους, βέβαια, τους μακρινούς, δεν τους ξυλοφορτώνεις…. Όμως αυτοί δεν ήθελαν να χαλάσει η εικόνα. Γι’ αυτήν ζουν απ' ό,τι φαίνεται. Η εικόνα είναι το καλύτερο μέσο της προπαγάνδας. Και την γνωρίζουν την τέχνη καλά... Η εικόνα όμως που πνίγηκε ήταν η μαύρη σημαία δίπλα στην Ελληνική, στα σπίτια των Ψαράδων...

Κι εκεί που λες πάει κι αυτό,-παραγγείλαμε και καινούριες τηλεοράσεις επειδή τις άλλες τις σπάσαμε την Κυριακή το πρωί- έρχεται το επόμενο ακριβώς Παρασκευο-Σαββατοκύριακο ακόμη μία φιέστα. Τώρα μιλούσε για γραβάτες και για επιμηκύνσεις. Κάτι για χρέη που ήταν σχοινιά και αν τα μακραίναμε μεγαλώναμε τη θηλιά, αλλά τώρα άλλαξαν τα πράγματα και δεν είναι θηλιές αλλά... γραβάτες. Όλα καλά για 10 χρόνια... Και όλοι οι ξένοι, που πριν χαίρονταν και ήταν οι κακοί, τώρα πάλι χαίρονται, αλλά είναι οι καλοί. Μάγκες αυτοί οι ξένοι. Πάντα χαίρονται. Και πάλι χαρές και φιλιά και οι γραβάτες να λύνονται και να δένονται. Πολλές γραβάτες. Σαν ένας θίασος. Πρόχειρα στημένος. Πάλι μόνο οι δικοί τους. Οι άλλοι αμήχανοι. Δεν πίστευαν στα μάτια τους, ούτε στ' αυτιά τους. Οι τηλεοράσεις που την είχαν γλυτώσει, αυτήν την φορά δεν τα κατάφεραν. Ήταν σαν γυρίσαμε στο 2014. Αλλά σε ποιον να το πεις και να τα’ ακούσει; Τρία χρόνια χαμένα…

Για να σοβαρευτούμε, έχουμε μια καλοστημένη μηχανή προπαγάνδας που ξετυλίγει το σχέδιό της καθημερινά. Δύο φιέστες που δεν έγιναν γι' αυτό που γίνονται οι γιορτές, δηλαδή για να γιορτάσουμε την επιτυχία αλλά για να πείσουμε ότι αυτό που κάναμε είναι επιτυχία.

Αυτοί που υποδύονταν τον Ρομπέν των Δασών περιμένουν τους «αυλικούς» να τους ανοίξουν τις πόρτες στις λιμουζίνες, σαν νεόπλουτοι βασιλιάδες.

Άνθρωποι που αγωνίστηκαν για αυτά που καλώς ή κακώς πίστευαν, έχουν καταλήξει να τα απαρνηθούν πλήρως, χωρίς ίχνος ντροπής και να τα φορτώσουν στους αντιπάλους. Με μια διχαστική ρητορεία, μια προσχηματική, αντιφασιστική και δήθεν αντιακροδεξιά φρασεολογία, ανακατεμένη με περίεργα αναζωπυρωμένες μνήμες της πιο μαύρης περιόδου της χώρας μας (ίσως για να κερδίσουν αριστερά παράσημα), προσπαθούν να κρύψουν το θράσος και την έπαρση που ξεχειλίζουν. Ξεχειλίζει όμως και η οργή του κόσμου. Του κόσμου που δεν βγαίνει στον δρόμο να φωνάξει για να δικαιωθεί σαν φίλαθλος, αλλά που περιμένει υπομονετικά να επικροτήσει με ωριμότητα το σωστό

Αυτός ο κόσμος περιμένει από την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δουλέψουν ειλικρινά. Χωρίς προπαγάνδες και έξυπνες ατάκες ή πρωτότυπους και εντυπωσιακούς συμβολισμούς. Χωρίς διχαστικά συνθήματα και αφορισμούς

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να τολμήσει και να δείξει την αποφασιστικότητά της για την πολιτική φιλοσοφία της. Αυτή που ακολουθούν οι λαοί σε άλλες χώρες. Οι λαοί που τόσα χρόνια, εμείς οι «έξυπνοι χρεοκοπημένοι» τους θεωρούμε, ιμπεριαλιστές, καπιταλιστές, ή τέλος πάντων το αντίθετο απ’ αυτό που αόριστα θεωρούμε "αριστερό". Τότε όλοι αυτοί που βουβά κάθονται σπίτι τους και περιμένουν να γλυτώσουν από το αδιέξοδο της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσουν την εντολή στον Κυριάκο. Και η ΝΔ, οφείλει να την εφαρμόσει με συνέπεια, τιμώντας την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά και αποδοκιμάζοντας τον πολιτικαντισμό και την ανόητη προπαγάνδα.

Προς το παρόν αναμένουμε την επόμενη φιέστα...

Από τον Γιάννη Αναστασίου

* Ο Γιάννης Αναστασίου είναι οδοντίατρος, μέλος μητρώου πολιτικών στελεχών ΝΔ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass