Είμαστε Έλληνες, Ευρωπαίοι και μένουμε Ελλάδα

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 8:20

 

* Από τον Γιώργο Εμμανουήλ

H Ελλάδα είναι από τα πρώτα μέλη της ΕΟΚ και ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμβάλλει διαχρονικά, θεσμικά και οικονομικά, μέσω μέρους του ΦΠΑ της, των δασμών τρίτων χωρών και των θεσμικών πόρων της στα έσοδα της ΕΕ. Συμμετέχει από 1/1/1993 στην ενιαία εσωτερική αγορά που σημαίνει ότι αποδέχεται και την ελευθερία εισαγωγών και ανταγωνισμού των προϊόντων και υπηρεσιών των άλλων χωρών της ΕΕ. Ως εκ τούτου τηρώντας τις υποχρεώσεις της, δικαιούται όπως όλα τα μέλη της ΕΕ, τους θεσμικούς πόρους των ΚΠΣ/ΕΣΠΑ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-20. Κανείς με βάση τις συνθήκες της ΕΕ δεν μπορεί να εκδιώξει τη χώρας μας από την ΕΕ, ούτε να της στερήσει τα κοινοτικά προγράμματα, ούτε τους πόρους της ΚΑΠ, ούτε να την βγάλει από το ευρώ, αφού επί 10ετίες (από τη συμφωνία σύνδεσης της με την ΕΟΚ το 1961) η χώρα μας τηρεί τις υποχρεώσεις της. Έχει δικαίωμα η χώρα μας, με την Κυβέρνηση που κάθε φορά δημοκρατικά επιλέγει ο λαός της, να διαπραγματεύεται μια αμοιβαία επωφελή και βιώσιμη συμφωνία αποπληρωμής του δημοσίου χρέους της και τους όρους χρηματοδότησής της. Η στρατηγική της χρηματοδοτικής ασφυξίας της νέας Κυβέρνησης, καθώς και του εκφοβισμού ή και εκβιασμού των Ελλήνων πολιτών μέσω ψεύτικων διλημμάτων (ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ) είναι απαράδεκτη και οδηγεί στο διχασμό της Ελληνικής κοινωνίας και σε συνθήκες εκτροπής. Το διακύβευμα στη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος είναι ΟΧΙ ή ΝΑΙ στην προτεινόμενη από τους 3 θεσμούς συμφωνία, αφήνοντας περιθώριο με το ΟΧΙ διαπραγμάτευσης για μια καλύτερη συμφωνία εντός του ευρώ, της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολιτιστικά είμαστε οι πρώτοι ιστορικά Ευρωπαίοι με συμβολή στην αναγέννηση και στις αρχές του διαφωτισμού (ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη) που αποτελούν το θεμέλιο των Ευρωπαϊκών συνθηκών. Έναντι αυτών των αρχών και συνθηκών, όλες οι χώρες, θεσμοί και οι πολίτες κρινόμαστε για τις διακηρύξεις, συμφωνίες και πράξεις μας.

Η Ελλάδα μετά από 5 χρόνια μνημονιακής ύφεσης δικαιούται μια νέα έντιμη συμφωνία με την ΕΕ, απομείωσης του δυσβάσταχτου δημόσιου χρέους της και με επαρκή χρηματοδότηση για παραγωγική ανασυγκρότηση και βιώσιμη ανάπτυξη που θα αντιμετωπίζει την ανεργία και την ανθρωπιστική κρίση της πατρίδας μας.

* Ο Γιώργος Εμμανουήλ είναι Οικονομολόγος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass