Το Δημοψήφισμα

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2015 8:39

 

Σαν Έλληνας πολίτης, άλλα ακούνε τα αφτιά μου και σαν Ορθόδοξος Χριστιανός, άλλα λέει η ψυχή μου. Πανικός, καταστροφή, χάνεται η Ελλάδα, από την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, να πάει η χώρα για δημοψήφισμα, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι τώρα τελευταία στις συζητήσεις για την οικονομία που είναι πρόβλημα όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά και τους ίδιους, άλλα δείχνουν και άλλα... μπήχνουν.

Ο φαρισαϊσμός στο μεγαλείο του! Και εκεί που σκεπτόμουνα, σαν υπεύθυνος πολίτης, αυτής της ένδοξης χώρας, ακούω την ψυχή μου να λέει:

Ο Θεάνθρωπος Χριστός είχε πει στους μαθητές Του και μετέπειτα Αποστόλους των Εθνών, όταν αρχίσουν να κηρύξουν το Ευαγγέλιό Του, σ’ όλον τον κόσμο, να μην πλησιάσουν ποτέ τους Φαρισαίους, γιατί η ζύμη τους, είναι από υποκρισία και ποτέ δεν θα προκύψει καλόν από του "δασκάλους" της αιώνιας υποκρισίας.

Την πρώτη ημέρα δεχτήκανε τον Χριστό με το ωσαννά και την άλλη μέρα φώναζαν σταύρωσον Αυτόν! Ετσι και οι Ευρωπαίοι, δέχτηκαν με χαμόγελα τον νεαρόν πρωθυπουργό μας και μετά το γύρισαν... στο καλαματιανό, κατά πώς λέει ο θυμόσοφος λαός μας, γιατί ίσως είχαν άνωθεν εντολές, να επιδιώξουν να διαλύσουν την Ελλάδα μαζί με την Ορθοδοξία, επειδή δημιουργούσε εμπόδια στα παγκόσμια σχέδιά τους. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε σήμερα στη χώρα μας, ούτε στα 100 χρόνια, δεν ομολοποιείται, γιατί τότε δεν θα υπάρχουν γηγενείς Ελληνες. Και εδώ ακριβώς αρχίζει το θεϊκό σχέδιο του Θεανθρώπου Χριστού να ξετυλίγεται, για τη σωτηρία μας, αλλά και να γίνουμε κήρυκες και εραστές του Θείου Λόγου σ’ όλην την οικουμένην. Γιατί όμως τόση θεϊκή αγάπη, εύνοια και βράβευση στο ελληνικό γένος, από το Ναζωραίο της Γαλιλαίας; Από τι ζύμη είναι η ελληνική μας φύτρα που μοσχοβόλησε όλη την ανθρωπότητα με πανανθρώπινες αξίες, ιδεώδη, ιδανικά, που χρειάζεται η σημερινή κουρασμένη ανθρωπότητα να συνεχίσει την αέναη ζωή της; Μήπως ο "άθεος Ελληνας πρωθυπουργός γνωρίζοντας τη ρήση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για τους Φαρισαίους, φωτιζόμενος, σαν άλλος Απόστολος Παύλος, προκάλεσε το λυτρωτικό δημοψήφισμα, για να σώσει τον ελληνισμό και την ορθοδοξία; Εξάλλου τι περισσότερον μπορούν να κάνουν, μπροστά στο θεϊκό σχέδιο; Επειδή έχουν την πολεμική μηχανή του σατανά πιστεύουν στο ακατόρθωτο; Εύγε κύριε πρωθυπουργέ. Ο ελληνικός λαός σ’ αυτό το σωτήριο δημοψήφισμα, νηφάλιος, ήρεμος, ήσυχος και ατάραχος, θα αποδείξει σ’ όλους τους λαούς, ότι δεν κουβαλάει τυχαία το σέμνωμά του και την ορθόδοξη πίστη του. Γι’ αυτό θα πηγαίνει στην κάλπη, αφού πρώτα ζητήσει τη θεία φώτιση, όπως έπραξε ο μεγάλος Κολοκοτρώνης, για την ελευθερία της πατρίδος. Θα ζητήσει και τη συμπαράσταση της Στρατηγού Θεοτόκου με τα τάγματα των Ελλήνων Μαρτύρων και Αγίων. Γι’ αυτό και ο πιο ανίκανος να κυβερνάει σήμερα δεν θα πετύχουν τους δόλιους σκοπούς και στόχους οι φαρισαίοι, όσες τρικλοποδιές κι αν βάλουν. Γιατί ίσως από την κάλπη προκύψει το θεϊκό ελληνικό θαύμα, να είναι δηλαδή ισοψηφία ΟΧΙ και ΝΑΙ κι έτσι ας μην περιμένουν εμφύλιο τράνταγμα. Δεν θα τους δώσουν τη χαρά ξανά οι Ελληνες, γιατί δεν θα πιαστούν αυτή τη φορά κορόιδα. Γι’ αυτό ο λαός θα δώσει τα χέρια, να φιλιωθεί να αγαπηθεί, για να ξαναγίνει το αγλάισμα του ελληνικού μεγαλείου, που σαν ήλιος θα φωτίζει την ανθρωπότητα.

Συνέλληνες! Η κυβέρνηση με το κεφάλι ψηλά έπραξε το εθνικόν καθήκον της, ανοίγοντας την πόρτα του θεϊκού σχεδίου, για την εθνική αποκατάσταση των αλύτρωτων πατρίδων, δίνοντας χαρά σ’ όλους τους Ελληνες. Όμως με τη μικρή ίσως πολιτική ακυβερνησία, οι "φίλοι" μας ανατολίτες βρουν την ευκαιρία για νέα ΙΜΙΑ. Όμως όταν πληροφορηθούν, ότι η Ρωσία έρχεται να βοηθήσει την Ελλάδα για να βγάλει μια παλιά υποχρέωση από το 1940, θα εγκαταλείψει την Ελλάδα. Το δε μεγάλο θέατρο του πολέμου, θα παιχθεί στην πόλη των ελληνικών ονείρων, χωρίς όμως ελληνική συμμετοχή, το δε αποτέλεσμα θα είναι ελληνοπρεπές και μεγαλοπρεπές με λάμψη ελληνική, τη δε συνέχεια θα τη δούμε στην τηλεόραση, παρακολουθώντας την προφητεία του πατροκοσμά πως θα ολοκληρώνεται και θα αφήσει άναυδους τους πάντες.

Αντώνης Ζουπανιώτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass