Ψηφίσαμε Αξιοπρέπεια, απαιτούμε Ενότητα

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2015 8:25

 

Το δημοψήφισμα είναι πλέον μέρος της ιστορίας μας. Ύστερα από 41 ολόκληρα χρόνια ο Λαός μας κλήθηκε ξανά να αποφασίσει με τη ψήφο του για ένα μείζονος σημασίας Εθνικό θέμα. Το ερώτημα στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει ο Ελληνικός Λαός, έστω κι αν κάποιοι προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά, ήταν απολύτως ξεκάθαρο. Ο Ελληνικός Λαός στην ουσία κλήθηκε να απαντήσει στο κατά πόσο είναι διατεθειμένος να ανέχεται στο διηνεκές τους εκβιασμούς των Γερμανών, άμεση συνέπεια των οποίων αποτελούν η πλήρης φτωχοποίηση των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων και η ανθρωπιστική κρίση που εξαπλώνεται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια με κινηματογραφική ταχύτητα. Όλα αυτά την ίδια ώρα που η χώρα οδηγείται σε μαρασμό, χωρίς καμιά προοπτική για πραγματική ανάπτυξη.

Για πέντε χρόνια το ένα επαίσχυντο μνημόνιο διαδεχόταν το άλλο, πολλές φορές μάλιστα η συμφωνία εφαρμογής των μνημονίων δεν περνούσε καν μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο! Ένα κανονικό πραξικόπημα που ξεκίνησε με διορισμένο από την τρόικα πρωθυπουργό και με την εφαρμογή επώδυνων μέτρων λιτότητας που δεν ψηφίσθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο! Έτσι εξαθλίωσαν την μια μετά την άλλη όλες τις μεσαίες και κυρίως τις κατώτερες οικονομικά τάξεις των πολιτών, έτσι κατήργησαν όλες τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έτσι μετέτρεψαν τον εργαζόμενο έρμαιο των ασύδοτων εργοδοτών, έτσι έκλεισαν χιλιάδες μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, έτσι έστειλαν χιλιάδες συνάνθρωπους μας στη ανεργία και την μετανάστευση, έτσι έστειλαν ανθρώπους να ζητιανεύουν στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα συσσίτια. Με το κοινωνικό κράτος να είναι σχεδόν ανύπαρκτο!

Όταν πρωτο-ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, έλεγα ότι «φοβάμαι». Ότι «τρέμω» την επόμενη μέρα κι όσα αυτή θα φέρει. Αλλά ξέρετε κάτι; Κάποια στιγμή η δημαγωγία, η τρομοκρατία και οι εκφοβισμοί των καλοπληρωμένων διαμορφωτών της κοινής γνώμης με έκανε να είμαι σίγουρος για το χρώμα της ψήφου μου. Πλέον δεν με ένοιαζε. Έπαψε να με νοιάζει οτιδήποτε πέραν της αξιοπρέπειας μου ως ελεύθερου Έλληνα! Με ευρώ, με δραχμές, με βότσαλα, με τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έχει καμία σημασία! Δεν έχετε ιδέα ανθρωπάκια τι εστί Αξιοπρέπεια! Η Αξιοπρέπεια μας γράφει την τρομοκρατία σας σε μέρη ανείπωτα... Είμαστε μαθημένοι με πολύ χειρότερα οι Έλληνες! Και να ξέρετε ακόμη, πως η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού που είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, δεν ψήφισε κυβέρνηση, ψήφισε Ελλάδα! Ψήφισε Αξιοπρέπεια! Ο Ελληνικός Λαός απαίτησε να παραμείνει η κυβέρνηση που εξέλεξε με την ιερή ψήφο του στη θέση της και όχι να την καταργήσουν ξανά η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Γιούνκγερ, ο Ντάϊσενμπλουμ και όλη τη συνομοταξία-συμμορία της πολιτικοοικονομικής μαφίας! Ψηφίσαμε ΟΧΙ, έστω κι αν μας απείλησαν ότι θα χάσουμε τις πενιχρές αποταμιεύσεις μας ή τις πολύ μικρές περιουσίες μας. Αυτές τις πολύ μικρές περιουσίες που δεν τις φτιάξαμε όπως οι εγχώριοι και ξένοι απατεώνες-ληστές, με ρεμούλες, καταχρήσεις και απάτες. Εμείς δεν πατήσαμε ποτέ στις πλάτες κανενός... Εμείς έχουμε Αξιοπρέπεια.

Ήδη ένας άλλος αέρας φυσά και μια άλλη διαφορετικά αντίληψη οδηγεί τα βήματα μας. Το παλιό χρεωκοπημένο σύστημα της μεταπολίτευσης κατέρρευσε. Σημίτιδες, Μητσοτάκηδες, Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Λαλιώτιδες, Παπανδρέηδες, Λομβέρδοι, Καραμανλήδες (από αυτόν που απειλήθηκε φανερά για τη στάση έναντι της Ρωσίας, δεν το περίμενα)... έδωσαν τα ρέστα τους για να διασώσουν το διεφθαρμένο σάπιο κατεστημένο τους. Ο λαός, όμως, τους έδωσε αποστομωτική απάντηση. Αυτός ο Λαός που δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τη σημερινή τραγική κατάσταση, οφείλει τώρα να τιμήσει στην πράξη τη ψήφο του.

Διαφορετικά θα είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ήταν ένα πρώτο καλό βήμα το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα. Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι οι πολιτικοί βάζουν την πατρίδα πάνω από το κόμμα τους. Τρανό παράδειγμα η σιωπή των Αναστασιάδη και Μεϊμαράκη στις κυνικές δηλώσεις του συνοδοιπόρου τους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα Βαυαρού-βάρβαρου Μάνφρεντ Βέμπερ, που απαξιώνουν στον υπέρτατο βαθμό τη χώρα μας και τους πολίτες της.. που δεν έμεινε αναπάντητη από τον Αλέξη Τσίπρα: «Η μεγαλύτερη στιγμή αλληλεγγύης ήταν, όταν η Ευρώπη αποφάσισε στη Σύνοδο του Λονδίνου το 1953, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Γερμανίας, η οποία έβγαινε κατακερματισμένη και στιγματισμένη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Όχι μόνο στιγματισμένη. Ένας λεκές παγκόσμιος ήταν τότε η Γερμανία που μακέλεψε την υφήλιο. Σε αυτόν το λεκέ είναι που χαρίσθηκαν, τότε, οι ελεύθεροι λαοί! Η Γερμανία, που μάλλον δεν μας συγχώρεσε ποτέ, για το περήφανο «ΟΧΙ» που τους είπαμε!

Για ποιά Ευρώπη μιλάμε λοιπόν: Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που ακούει τα μηνύματα των λαών. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης. Αυτή η Ευρώπη φοβάται την Δημοκρατία. Αυτή είναι η Ευρώπη της Γερμανίας. Αυτή είναι μια Ευρώπη πραγματικός πύργος της Βαβέλ!

Υ.Γ.: Μας κατηγορούν ότι ξοδεύουμε περισσότερα απ’ όσα εισπράττουμε. Μισή αλήθεια! Η άλλη μισή είναι ότι μας δανείζουν υποχρεώνοντας τις πειθήνιες κυβερνήσεις μας να αγοράζουν απ’ αυτούς, μεταξύ άλλων, ανυπολόγιστης αξίας εξοπλιστικά προγράμματα, κατά κανόνα χωρίς κανένα πρόγραμμα και εν πολλοίς άχρηστα! Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, τα δημόσια έργα μας.... Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν!

Υ.Γ.: Τελικά ήταν όλα στημένα: Οι δημοκόποι-δημοσκόποι στην κυριολεξία ξευτελίσθηκαν! Οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι στημένοι, οι μεγάλοι καναλάρχες στημένοι... Στημένοι αλλά αόρατοι! Ορατός ήταν μόνο ο απλός λαός που στημένος κι αυτός στα ΑΤΜ, που βίωσε μια απίστευτη βαρβαρότητα, βρήκε το σθένος να φωνάξει, δεν πάει άλλο, διεκδικώ έναντι οιοδήποτε τιμήματος, την απελευθέρωση μου από τα δεσμά της παγκόσμιας τάξης, διεκδικώ την ελευθερία της πατρίδας μου!

* Το κείμενο αυτό γράφτηκε πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση από την Ε.Ε. της Γερμανίας... που προσωπικά, όποια κι αν είναι, δεν με ενδιαφέρει...Τη γεωστρατηγική Αξία της πατρίδας μας, πότε θα την αξιοποιήσουμε; Το φυσικό πλούτο μας γιατί δεν μας αφήνουν να τον αξιοποιήσουμε; Να ξοφλήσουμε αν μη τι άλλο τα χρέη μας!

Δρ. Ντίνος Αυγουστή

Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας

a.avgoustis@hotmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass