Ο Αλέξης Τσίπρας παραδόθηκε άνευ όρων!

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2015 8:00

 

Από τον Γιώργο Δελαστίκ

Υπέκυψε στους γερμανικούς εκβιασμούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και έδωσε όλα όσα απαίτησαν οι Γερμανοί, οι οποίοι επέβαλαν πλήρως τους όρους που ήθελαν στην Αθήνα. Όσο και αν αυτό είναι επώδυνο να το ομολογήσουμε, ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας εξαναγκάστηκε να περάσει στο μνημονιακό στρατόπεδο, όσο και αν δεν το ήθελε. Μνημονιακή και μόνο μνημονιακή πολιτική θα ασκεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση Τσίπρα, άρα αντιλαϊκή πολιτική θα είναι και μάλιστα εις βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πιο αδύναμων από κοινωνική και οικονομική σκοπιά.

Όταν θα αυξηθεί δραματικά η φορολόγηση των αγροτών, όταν 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται και όταν θα αυξηθεί τόσο η άμεση όσο και η έμμεση φορολογία των προϊόντων και των υπηρεσιών, αλλά και του κάθε φορολογούμενου χωριστά, μόνο αντιλαϊκή μπορεί να χαρακτηριστεί η πολιτική που επιβλήθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα να ακολουθεί.

Κυριολεκτικά ταπεινώθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός από τους Γερμανούς. Τον έβαλαν να υπογράψει ακόμη και την ουσιαστική κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας! Τη μετατροπή της κυβέρνησής του και της Βουλής σε όργανα υποδεέστερα ξένων υπαλληλίσκων της Τρόικας!

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Είναι εξωφρενικό το τι τον έβαλαν να υπογράψει υπό το κράτος της οικονομικής ασφυξίας της ελληνικής οικονομίας που είχε μεθοδεύσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς (σ.σ. εννοούν την Τρόικα) για όλα τα νομοσχέδια στους σχετικούς τομείς με επαρκή χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή" αναφέρει επί λέξει η απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης, την οποία υποχρεώθηκε να συνυπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Είναι απλό: Οι ξένοι ασήμαντοι υπάλληλοι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όχι μόνο θα μαθαίνουν αυτοί πρώτοι, πριν από τους βουλευτές, τι σκέπτεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και θα αποφασίζουν αυτοί, βάσει των οδηγιών που θα έχουν από τη γερμανική καγκελαρία, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να αποφασίσουν οι υπουργοί του Τσίπρα και τι να νομοθετήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάμε για πλήρη κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, όσο και αν προσπαθεί να το καλύψει η κυβέρνηση.

Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Δεν σταμάτησαν εδώ οι Γερμαναράδες. Για να εξευτελίσουν εντελώς το ελληνικό κοινοβούλιο πρόσθεσαν στην απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης την ακόλουθη απαίτηση που διασύρει την ελληνική Βουλή με την ελληνική κυβέρνηση:

"Εξαιρουμένου του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει με τον σκοπό να τροποποιήσει νομοθεσίες που εισήχθησαν σε αντίθετη προς τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, υπαναχωρώντας από δεσμεύσεις προηγούμενων προγραμμάτων!". Κάθε ελληνικός νόμος είναι άκυρος, αν διαφωνεί η Γερμανία! Δεν υπάρχει μεγαλύτερος διασυρμός για μια ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή από το να απαιτούν οι ξένοι δανειστές της χώρας μας να πάρει πίσω όλες τις υπουργικές αποφάσεις ή τους νόμους που ψήφισε το Κοινοβούλιο, με τους οποίους διαφωνούν οι Γερμανοί! Η απόλυτη ξεφτίλα!

Βάσει της διάταξης αυτής δηλαδή πρέπει η κυβέρνηση να "... ξανακλείσει την ΕΡΤ και να ξαναπολύσει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών! Διασυρμός δηλαδή μέχρις εσχάτων της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα!

Οι Γερμανοί ηγέτες όμως είναι μεγαλόψυχοι. Επιτρέπουν στον Τσίπρα να ξανανοίξει την ΕΡΤ ή να μην απολύσει εκ νέου τις καθαρίστριες, αρκεί να "προσδιορίσει σαφή ανταποδοτικά ισοδύναμα για τα παραχωρηθέντα δικαιώματα που δημιουργήθηκαν μετά ταύτα", όπως αναφέρει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να μην απολύσει τις καθαρίστριες αρκεί να βρει κάποιο άλλο κοινωνικό στρώμα, στο οποίο να φορτώσει το κόστος της μισθοδοσίας των καθαριστριών!

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΟΛΕΘΡΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Και τι άλλο δεν επέβαλαν ο Γερμανοί στον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογράψει!

Καταιγίδα ολέθριων για τον λαό και την εθνική ανεξαρτησία μέτρων. Ελεγε ο Τσίπρας ότι δεν θέλει πλέον το ΔΝΤ στην Ελλάδα; "Η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της στήριξης του ΔΝΤ "αποφάσισαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης!

Έλεγε ο Τσίπρας ότι θα ελαφρύνει τη φορολογία των αδυνάτων, "Διεύρυνση της φορολογικής βάσης για αύξηση των εσόδων" αποφάσισαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Έλεγε ο Τσίπρας ότι δεν θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία; "Οι ελληνικές αρχές οφείλουν να αναπτύξουν ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων... Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν σε ανεξάρτητο ταμείο, το οποίο θα τα ρευστοποιήσει με ιδιωτικοποιήσεις και άλλους τρόπους "αποφάσισαν οι αρχηγοί της Ευρωζώνης. Είναι αυτό το ταμείο που ήθελαν να έχει έδρα το Λουξεμβούργο, ώστε να πουλήσουν ακόμη και την... Ακρόπολη οι Γερμαναράδες!

Έλεγε ο Τσίπρας ότι θα προστατεύει η κυβέρνησή του τους οικονομικά αδύναμους; "Πλήρη εφαρμογή των σχετικών όρων της Συνθήκης Σταθερότητας της ΟΝΕ" απαίτησαν και οι 19 ηγέτες της Ευρωζώνης "εισάγοντας ημιαυτόματες περικοπές δαπανών σε περίπτωση αποκλίσεων από φιλόδοξους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων μετά τη ζήτηση συμβουλής από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο υποκείμενης στην προτέρα έγκριση των θεσμών".

Με άλλα λόγια, πάλι οι υπάλληλοι της Τρόικας, παντελώς ξένοι προς την Ελλάδα και φερέφωνα των Γερμανών - πλην του ΔΝΤ που είναι φερέφωνο της αμερικανικής πολιτικής - θα αποφασίσουν περικοπές στις δαπάνες του ελληνικού κράτους κάθε φορά που δεν θα πιάνονται οι άπιαστοι στόχοι των υπερβολικών πρωτογενών πλεονασμάτων που θα ορίζουν για την Ελλάδα οι Γερμανοί.

Το αν λόγω αυτών των περικοπών θα υπολειτουργεί κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο, αν θα σαπίζουν κάποιοι ανάπηροι ή αν θα κλείσει κάποιο επαρχιακό νοσοκομείο, αυτό φυσικά θα είναι εντελώς αδιάφορο τόσο για τους Γερμανούς όσο και για την Τρόικα που θα χρησιμοποιούν ως όργανό τους για να πετύχουν τους απαίσιους στόχους τους.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ "39"

Κρίνοντας από πολιτική και ιδεολογική σκοπιά, κανένας βουλευτής με υποτυπωδώς αριστερές πεποιθήσεις δεν θα έπρεπε να υπερψηφίσει μια συμφωνία που περιέχει τόσους απεχθείς και απαράδεκτους όρους. Από αυτή τη σκοπιά, οι 39 συνολικά βουλευτές που αρνήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν "ναι" σε μια τόσο επονείδιστη συμφωνία όπως αυτή η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, κυριολεκτικά έσωσαν την τιμή της Αριστεράς, όχι μόνο του κόμματός του.

Αριστερός έπαινος ανήκει στους πέντε υπουργούς που είπαν ευθαρσώς "Όχι" στην απόφαση κορυφής της Ευρωζώνης μέσα στη Βουλή -στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κώστα Ήσυχο καθώς και στους παραιτηθέντες αυτοβούλως λόγω της διαφωνίας τους, Νάντια Βαλαβάνη και Νίκο Χουντή.

Το γεγονός ότι το ένα τέταρτο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε "Όχι", συνιστά ισχυρό πλήγμα κατά του Αλέξη Τσίπρα. "Είμαι πλέον αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Δημαγωγεί ψευδόμενος. Σε ό,τι αφορά στην άσκηση μνημονιακής πολιτικής, η οποία είναι άλλωστε η μοναδική που του επιτρέπουν οι Γερμανοί από τη στιγμή που προσυπόγραψε τους όρους που του έθεσαν με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μαζί του τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών.

Ολο το μνημονιακό στρατόπεδο είναι μαζί του! Για ποια "κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών" κάνει λόγο;

Με τον εκπληκτικό αριθμό των... 229 (!) βουλευτικών ψήφων εγκρίθηκε στη Βουλή η απαράδεκτη για τους Έλληνες απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης - ποσοστό 76,3%!

ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Μνημονιακή και μόνο πολιτική επιτρέπουν οι Γερμανοί στον Αλέξη Τσίπρα να ασκεί από εδώ και πέρα, από τη στιγμή που υπέκυψε στους όρους τους. Ασκώντας όμως μνημονιακή πολιτική, έχει αυτομάτως τη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων και των βουλευτών τους, σχεδόν στο σύνολό τους.

Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας αν κρατήσει τους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μόνιμη πλειοψηφία άνω των 200 βουλευτών! Υπενθυμίζουμε ότι στο μνημονιακό στρατόπεδο έβγαλε 76 βουλευτές η ΝΔ, το Ποτάμι 17 και το ΠΑΣΟΚ 13, οπότε προστιθέμενοι και οι 13 αντιμνημονιακοί βουλευτές των ΑΝΕΛ ως κυβερνητικοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουμε γύρω στους 220 βουλευτές, μέχρι νεότερων αποσκιρτήσεων προς τα αριστερά από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλο πράγμα τώρα αν ο πρωθυπουργός θέλει να εκδικηθεί τους βουλευτές του κόμματός του που δεν έκαναν πολιτική "κωλοτούμπα" όπως αυτός και παρέμειναν αντιμνημονιακοί και ψάχνει προσχήματα για να το κάνει. Ας το πει όμως ανοικτά.

ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ;

Από τη στιγμή που οι Γερμανοί πέτυχαν να εξαναγκάσουν τον Αλέξη Τσίπρα να προσυπογράψει μια μνημονιακή συμφωνία, πλανάται ένα ερώτημα: Μήπως την υποχρέωσαν επίσης να τους υποσχεθεί ότι θα προσλάβει σύντομα στην κυβέρνηση και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το ακραίο φιλογερμανικό ελληνικό πολιτικό κόμμα, το οποίο εγκρίνει ανεπιφύλακτα και εκ των προτέρων οποιαδήποτε απαίτηση του Βερολίνου;

Απάντηση επ’ αυτού δεν έχουμε, αλλά η υποψία έχει φωλιάσει στο μυαλό μας, για αυτό και παρατηρούσαμε τις σχέσεις Τσίπρα - Θεοδωράκη και από αυτή τη σκοπιά.

Ενισχύθηκαν οι υπόνοιες και από αυτά που είπε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο". Το όριο είναι οι 120 βουλευτές τουλάχιστον, ισχυρίστηκε. "Αν κατεβείς πιο κάτω από αυτό, συνεπάγεται, για την ηθική της πολιτικής, μια σύμπραξη και με άλλο κόμμα, επιπλέον των ΑΜΕΑ"!!!

Τι θέλει να πει ο υπουργός; Προετοιμάζει άραγε το έδαφος για κυβερνητική σύμπραξη με το Ποτάμι, όπως απαιτούν οι Γερμανοί; Σύντομα θα δούμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass