Συμπεράσματα που κοστίζουν ακριβά

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2015 8:29

* Από τον Φώτη Τζατζάκη

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

Πέντε μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή καλύτερα 5 μήνες διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρίζει πρωταγωνιστή και ίσως σολίστα στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης τον Γιάννη Βαρουφάκη ιδίως τους 4μισι από τους 5 αυτούς μήνες. Ποια είναι η ναυαρχίδα των κινήσεων του κυρίου Βαρουφάκη; Η «Δημιουργική Ασάφεια»!

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων και αφού η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ως τότε είχαν δώσει λευκή επιταγή στον Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας τον ωθεί σε παραίτηση και δηλώνει: «Ο λαός δεν μας ψήφισε για δημιουργικές ασάφειες», «ένας άνθρωπος μπορεί να είναι εξαιρετικός οικονομολόγος αλλά να μην κάνει για πολιτικός» αναφερόμενος στον Γιάννη Βαρουφάκη «έκανα λάθη και κυρίως στο ότι πίστεψα πως μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί και η ίδια η Ευρώπη μέσω της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ», «μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος ότι είχα αυταπάτες» αναφερόμενος στο πρόσωπό του και «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ποτέ ενιαίο κόμμα και αυτό είναι αρνητικό όταν βρίσκεσαι σε θέση διακυβέρνησης» για το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος!

Αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών ήταν η οικονομική ρευστότητα της χώρας να φθάσει στο ναδίρ και η κυβέρνηση να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της τόσο στο εσωτερικό, κυρίως πληρωμή μισθών και συντάξεων όσο και στο εξωτερικό και να έχουμε μπροστά μας μόνο δύο κακές, καθ’ ομολογίαν του πρωθυπουργού, επιλογές: τρίτο μνημόνιο με βαρύτατους όρους ή άτακτη χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ.

Κύριε πρωθυπουργέ, δεν αμφισβητώ το, ενδεχομένως, αγνό και άδολο των προθέσεων σου όμως λίγο αργά συμπέρανες τα όσα προαναφέρθηκαν και πολύ ακριβά μας κόστισαν...

* Ο Φώτης Τζατζάκης είναι οικονομολόγος απόφοιτος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχ/σεων Παν/μιου Μακεδονίας κάτοχος μεταπτυχιακού MBA

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass