Επιστολές στην «Ε»

Εάλω η Ελλάς

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2015 8:52

 

Ουαί, ουαί, ουαί... ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία!

Το σχέδιο ήταν προετοιμασμένο πολλά χρόνια πριν, πιθανότατα πριν της εισόδου μας στην ΟΝΕ... Έστησαν αγχόνη για τη χώρα μας όσοι πήραν μέρος στο παιχνίδι της περιβόητης λέσχης ΜΠ...ΡΓΚ.

Η «φάκα» στήθηκε με την ανοχή των Ελλήνων πολιτικών, αφού οι ξένοι δάνειζαν! (ο Δούρειος Ίππος) όλα προαποφασισμένα !!!

Ο Θεός στον Νόμο Του αναφέρει: «Θα σας δώσω άρχοντες σύμφωνα με τις καρδιές σας. Όσοι είναι ανάξιοι λαμβάνουν αξιώματα σε ανάξιους λαούς».

Η κ. Μπενάκη το 2005 ανακοίνωσε την καταστροφή του ελληνικού κράτους, την εξαθλίωση του λαού και την υποδούλωση του ελληνικού έθνους.

«Εθνικά σύνορα, εθνική κυριαρχία, θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και ασφάλεια της διευρυμένης Ευρώπης. Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη (μόνο των Ελλήνων) θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέρα των γνωστών». Ούτε λόγος για δημοψήφισμα (τότε), ούτε η δικαστική εξουσία, έστω ο πρόεδρος του Άρειου Πάγου. Επρόκειτο για κατάργηση του Συντάγματος και της δημοκρατίας.

Η κ. Μπενάκη δεν αποκάλυψε στον ελληνικό λαό ποιος της υπαγόρευε αυτά που γνώριζε, γιατί;

«Οι όροι που έχουν επιβάλει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην Ελλάδα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα» (Φρίντριχ - Έμπερτι, στενός συνεργάτης του γερμανικού ιδρύματος, Ανδρέας Φισερ - Λεσκάνο). Εκτιμά: «Θα μπορούσαν να κερδίσουν οι Έλληνες με προσφυγές στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο».

Ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη (παλαιότερα) στην wirtsch - aftswoche δήλωνε: «Οι νέες θυσίες των Ελλήνων δεν θα περιοριστούν σε οικονομικό επίπεδο μόνο, ο λαός είναι αναγκασμένος να δεχθεί μεγάλους περιορισμούς»...

Ως Ιφιγένεια η Ελλάδα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.... Μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εταίροι, ενώ επρόκειτο για σπηλιά του “Αλή – Μπαμπά”. Οι θησαυροί συσσωρεύονταν για τη γερμανική (πλέον) Ευρώπη, που λόγω της αυτάρκειάς τους μεταλλάχτηκαν σε ανθρωποφάγους.

Όσο για τη «βοήθεια» των «φιλελλήνων» την περιγράφει ο ποιητής στον Εθνικό μας ύμνο:

«Μοναχή τον δρόμο επήρες, εξανάρθες μοναχή»... Και από τους στοχασμούς του στους «Ελεύθερους πολιορκημένους» (παράφραση), «Οι Έλληνες καλά πρέπει την πατρίδα να φυλάξουν, αλλιώς οι ξένοι θα τους την αρπάξουν»...

Η παγκόσμια οικονομική κρίση στις αρχές του 2010 και οι δυσάρεστες εξελίξεις στη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας, οδήγησαν την Ελλάδα σε αυστηρή επιτήρηση των οικονομικών της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

(«Δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους ενός έθνους, όσο εγώ ελέγχω τα οικονομικά του». Μάγιερ - Άμσχελ - Ρότσιλντ, αυτό και το δόγμα των δανειστών). Η μεταρρυθμιστική συνθήκη προβλέπει την αποκλειστική αρμοδιότητα να νομοθετεί η Ένωση κι εμείς υποχρεούμαστε να εφαρμόζουμε...

O Κύριος πρόσταξε να τρώμε το ψωμί με τον ιδρώτα του προσώπου μας, δυστυχώς ζήσαμε σπάταλα με δανεικά και τώρα που ήρθε ο λογαριασμός.... παραδοθήκαμε στους δανειστές εξαιτίας των ανομιών μας.

Αιφνιδίως έκλεισε η «στρόφιγγα» (κάπιταλ κοντρόλ) ουφ ! Ανάσανε ο καναπές... πιάσαμε θέση στην ουρά των ΑΤΜ, συνήλθαμε από τον «λήθαργο». Και τώρα πώς θα ζήσουμε; Εξαρτάται από την αξία που δίνουμε στο καθετί και στις προτεραιότητες που θέτουμε.

Πόσο θα διαρκέσει η κρίση; «Όσο το πνεύμα των ανθρώπων παραμένει δίχως αλλαγή». Η κρίση είναι κυρίως πνευματική, κατά συνέπεια προέκυψε η φτώχεια στα υλικά, κι όποιος με δανεικά πορεύεται στο τέλος απογυμνώνεται απ' όλα τα υπάρχοντά του.

Πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο; Ας είμαστε ρεαλιστές... Έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί ο «Χρυσός αιώνας»... Η Οδύσσεια τώρα αρχίζει, εισερχόμεθα στον «αστερισμό» της Πηνελόπης (της υπομονής), αγναντεύοντας το πέλαγος της καρτερίας, προσμένοντας τον «Οδυσσέα» να μας λυτρώσει από τους «μνηστήρες» που θα κατατρώγουν το βιός της πατρίδος. Το ΟΧΙ του λαού ακυρώθηκε, ΠΑΣΗ - ΘΥΣΙΑ στο ευρώ, ήταν το «κουμπί» που «πάτησαν» οι δανειστές και είπαν ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ»... Σώθηκε η χώρα; με την εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας;

Το νέο δάνειο μόνο αναβολή δίνει στην αμηχανία μας. «Δεν υπάρχουν πιο απελπιστικά σκλαβωμένοι απ' αυτούς που λανθασμένα πιστεύουν ότι είναι ελεύθεροι» (Γκαίτε)... Ευρώ ή δραχμή; Χολή και όξος, θα τα πιούμε μέχρι την τελευταία σταγόνα... Τι θα φέρει η νέα συμφωνία (συνθήκη);

Ανάπτυξη: 60.000 επιχειρήσεις θα φύγουν για τη Βουλγαρία, κατά συνέπεια το ποσοστό ανεργίας, φοροδιαφυγής αυξάνεται, καμιά εισφορά για τα ταμεία.

Παιδεία: Όσοι καταφέρουν να σπουδάσουν θα φύγουν προς αναζήτηση εργασίας.

Αγρότες - Κτηνοτροφία: αφανισμός.

Μεταναστευτικό: Μιλάμε πλέον για εισβολή;

Ασφαλιστικό: Σύνταξη φιλοδώρημα....

Ασφάλεια - Υγεία: Ο Θεός να βάλει το χέρι Του...

Πώς θα κινηθούμε; Μια αναδρομή στην ιστορία θα μας θυμίσει κρίσεις και τρόπους αντιμετώπισης, δύσκολο, μα αναπόφευκτο. «Η δημιουργία γεννιέται μέσα από την οδύνη, όπως η μέρα απ' το σκοτάδι». «Η ανικανότητά μας είναι η πραγματική κρίση» (κατά τον Αϊνστάιν). Τα δύσκολα έρχονται, ας ξεκινήσουμε με τον πρωτογενή τομέα, και με τη βοήθεια του Θεού (χωρίς Εκείνον είναι αδύνατον να διακυβερνηθεί ο κόσμος) να συνεχίσουμε με ομοψυχία , ενότητα, αλληλεγγύη, το μυστικό της Εθνικής μας επιβιώσεως, η συνείδηση της συνέχειας του ελληνισμού.

Θεωρίες !.... Όχι, ο μόνος δρόμος, η απειλή της εξόδου καραδοκεί... Δεν χρειάζεται απογοήτευση, δεν ταιριάζει σ' εμάς. «Θαρσείτε μη φοβείστε» (είπεν ο Κύριος).

Το κακό πολλές φορές θριαμβεύει, αλλά ποτέ δε νικά !....

Ευχαριστώ

Χρυσαυγή Καπέλλα Παπαδημητρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass