Οι φθινοπωρινές καυτές πατάτες της κυβέρνησης

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2015 7:51

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΤΟΝ μήνα που θα …βρέχει, φόρους και χαράτσια, αλλά και σε χρόνο που θα αποστέλλονται οι περισσότεροι λογαριασμοί στα νοικοκυριά, και θα είναι τίγκα τα γραμματοκιβώτια με οφειλόμενα, τότε που οι περισσότεροι θα έχουν ήδη επιστρέψει από τις διακοπές και θα καταβάλουν προσπάθεια φορτωμένοι με άγχος να συνηθίσουν την καθημερινότητα, τότε που θα έχουν φτάσει στα σπίτια τα εκκαθαριστικά και θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος οι Έλληνες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διάλεξε να οδηγήσει τη χώρα για τρίτη φορά μέσα στον χρόνο στις εκλογές και τον κόσμο ξανά στις κάλπες.

ΚΙΝΗΣΗ σιγουριάς για μια ακόμα (αγχωτική, αλλά παλικαρίσια) νίκη, ή «επιχείρηση δραπέτευσης» υπό το βάρος των προβλημάτων, με δημοκρατικό, αν μη τι άλλο, τρόπο; Είναι αλήθεια ότι κανείς, που κυβερνά τόσο λίγο διάστημα, δεν θα τολμούσε να αναμετρηθεί εκλογικά σε τέτοιο (ασύμφορο και βλαπτικό για τον ίδιο) χρόνο, παρά μόνο αν συντρέχει ένας από τους πιο πάνω λόγους.

ΣΤΟ τέλος του μήνα περισσότερα από 1,5 εκ. νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος. Πριν μπει ο Σεπτέμβρης, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα νιώσουν τι θα πει ακριβώς αύξηση στην εισφορά αλληλεγγύης. Τότε, πριν την αλλαγή του μήνα, θα φανούν οι πρώτες μειώσεις στους μισθούς. Τον Σεπτέμβριο ανοίγουν τα σχολεία και οι γονείς θα νιώσουν το σοκ από τον ΦΠΑ στα δίδακτρα. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν σε μεγάλη δυσκολία, αφού αυτή την ανάγκη των παιδιών να σπουδάσουν δεν μπορούν να τους την στερήσουν.

ΚΑΙ ενώ ο κόσμος θα ψάχνει για λεφτά να εξοφλήσει δόσεις φόρου εισοδήματος και οικιακούς λογαριασμούς, στα υπουργεία οι οικονομικοί φωστήρες, ήδη έχουν ετοιμάσει και θα αποστείλουν, τον βαρύτατο φόρο όλων των εποχών, τον επονομαζόμενο ΕΝΦΙΑ. Αυτόν ακριβώς που η κυβέρνηση κατάργησε εν μία νυκτί μόλις εκλέχθηκε, αλλά … άλλαι αι βουλαί των δανειστών. Τώρα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, θα γευθούν τις πικρές συνέπειες από την αθέτηση μιας εκ των σημαντικότερων προεκλογικών τους δεσμεύσεων.

ΑΛΛΑ, η πιο καυτή πατάτα για τους (μνημονιακούς) Συριζαίους, είναι το ασφαλιστικό. Και βεβαίως και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Με τις φθινοπωρινές βροχές, ιδανική κατάσταση για… κατάθλιψη! Άντε να ψηφιστούν μέτρα όπως η περικοπή του ΕΚΑΣ, άντε να ψηφιστούν η αύξηση των ορίων ηλικίας, η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις κλπ, κλπ. Και όλα αυτά στις πλάτες ενός πολιτικού συστήματος που έχει στην αγκαλιά του μια ωρολογιακή βόμβα. Το μεταναστευτικό!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass