Σκέψεις

Τι του λείπει του Κασιδιάρη, μαλαματένια σκούφια

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2015 8:12

* Της Καλλίτσας Γκουράβα-Δικτά

Οι γερόντισσες του χωριού μου (Ανατολή Αγιάς) ήταν σοφές. Καθισμένες στα πεζούλια έξω απ’ τις αυλόπορτες, με το πλέξιμο και τη ρόκα, φιλοσοφούσαν και σχολίαζαν τα γεγονότα της εποχής.

Τώρα θα μου πείτε τι ήξεραν εκεί στο κατσάβραχο που ζούσαν, ποιος τις ενημέρωνε για τα τρέχοντα γεγονότα; Μιλάμε για τις δεκαετίες πενήντα και εξήντα.

Κι όμως κάτι γινόταν και τότε. Όλο και κάποια εφημερίδα έπεφτε στα χέρια των ανδρών, που είχε εκδοθεί πριν από καμιά... βδομάδα ή και περισσότερο και που τη διάβαζε μεγαλόφωνα στην αυλή όποιος ήξερε... πέντε γράμματα.

Και αφού άκουγαν κι ό,τι καταλάβαιναν, εν πάση περιπτώσει, τότε εκείνη η εφημερίδα γυρνούσε από χέρι σε χέρι για να δούνε όλοι τις... συναρπαστικές φωτογραφίες.

Ο... καρεκλοπόλεμος στη βουλή πήγαινε σύννεφο, καθώς επίσης και το βρισίδι.

«Εθνικός Κήρυξ» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας που έφερνε στο σπίτι ο παππούς μου, όταν κατέβαινε στο παζάρι της κοντινής κωμόπολης. Αυτά για τότε, σήμερα έχουν αλλάξει κατά πολύ τα πράγματα. Διαβάζουμε ό,τι διαβάζουμε στις εφημερίδες, αλλά τις εικόνες μας τις φέρνει ζωντανές η τηλεόραση μέσα στο σπίτι μας. Η φαγωμάρα και το βρισίδι και τώρα, σε όλο τους το μεγαλείο.

Τα... έδρανα βεβαίως δεν μπορούν να τα πάρουν στον ώμο και να τα φέρουν στο κεφάλι ο ένας στον άλλον. Αν μπορούσαν, δεν θα δίσταζαν. Αλλά είναι και οι κάμερες που τους πατάνε το φρένο.

Τι κατάσταση είναι αυτή που ζούμε πάλι συνάνθρωποι! Τι φαγωμάρα, όπως έγραψα και παραπάνω, είναι αυτή!

Και καλά η αντιπολίτευση, αυτή είναι η δουλειά της, να ροκανίζει την καρέκλα αυτών που βρίσκονται στην εξουσία, να τους πέσει η... κουτάλα κατά το κοινώς λεγόμενο. Αλλά και μέσα στην κυβέρνηση!

Αυτή ήταν η ομόνοια και η αγάπη που επικρατούσε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το επτάμηνο! Δεν γνώριζε η δεξιά τι ποιούσε η αριστερά, όπως λένε και οι γραφές! «Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στα μουλωχτά» είπε στα κανάλια η πρόεδρος της Βουλής και δεν είχε άδικο, κάπως έτσι έγινε.

Οι εκλογές μας έλειπαν τώρα; «Τι του λείπει του Κασιδιάρη μαλαματένια σκούφια», έλεγαν οι γερόντισσες του χωριού μου, όπως προανέφερα. Άντε έτσι στο άψε-σβήσε προκηρύσσουμε εκλογές; Όλα εσπευσμένα και στο... γόνα; Αυτή η περιβόητη αριστερή κυβέρνηση, μας έπεισε για ένα πράγμα.

Όταν βλέπει τα ζόρια σέρνει τον ελληνικό λαό στις κάλπες. Κανένας δεν κατάλαβε γιατί έγινε εκείνο το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου και κανένας δεν κατάλαβε επίσης, τι σήμαινε εκείνο το βαρύγδουπο «όχι» της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ζούμε ένα μπάχαλο, μια ακυβερνησία, ένα αλαλούμ χωρίς τέλος.

Δεν ντρέπονται όλοι τους που βγαίνουν στα κανάλια, τι έχουν να μας πούνε; Ο προεκλογικός τους λόγος είναι φτωχός, για να μην πω ανύπαρκτος.

Ο Τσίπρας πιπιλίζει τα ανύπαρκτα επίσης επιτεύγματα, αυτού του... πονεμένου για όλους επταμήνου. Ο Λαφαζάνης μας υπόσχεται – ω, τι μεγάλη χαρά, – να μας βγάλει απ’ την Ευρωζώνη αν χρειαστεί και να μας γυρίσει στη δραχμή...

Και τότε να δείτε καλοπέραση! Με την υποτίμηση που θα υποστεί το εθνικό μας νόμισμα, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ο μισθός μας και οι συντάξεις θα μας φθάνουν για πέντε μέρες.

Αλλά τώρα τίθεται το ερώτημα: Διδαχθήκαμε απ’ τα λάθη μας; Ή θα πάμε πάλι σε καινούργιες περιπέτειες... τύπου Τσίπρα ή Λαφαζάνη!

Συμπαθείς οι σύντροφοι, αλλά λειψοί και άπειροι και ανίδεοι και με λίγα λόγια, δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Συγχωρήστε με, αλλά είστε μόνο για να σηκώνετε πανό και να φωνάζετε συνθήματα στις εκδηλώσεις των κομμάτων σας.

Άντε και για αντιπολίτευση, να μην συμφωνείτε ποτέ και με τίποτα, συμφέρει δεν συμφέρει αυτό στη χώρα.

«Είμαστε πιο έμπειροι τώρα» υποστηρίζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Άραγε φθάνει η εμπειρία αυτή των εφτά μηνών που την απέκτησαν βασανίζοντας τον ελληνικό λαό;

Η Καλλίτσα Γκουράβα-Δικτά

λογοτέχνις συγγραφέας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass