Σχέδιο για δωρεάν ευρυζωνικό δίκτυο

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2014 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:32
 
Του Νίκου Παπαγεωργίου, ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχ/κού H/Υ
 
Ένα φιλόδοξο σχέδιο ετοιμάζει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio. Σχέδιο που θα δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Ασύρματα Δίκτυα στις ΗΠΑ.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης συλλέγει προτάσεις-προσφορές προκειμένου να μετατρέψει τους ξεχασμένους πια τηλεφωνικούς θαλάμους σε Wi-Fi hot-spots. H εταιρεία με την καλύτερη προσφορά θα αναλάβει την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση 10.000 hot-spots σε όλη την περιοχή της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, «με την χρήση ενός ιστορικού στοιχείου των δρόμων της πόλης μας, των τηλεφωνικών θαλάμων, μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά την δημόσια πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα, να δημιουργήσουμε νέες και καινοτόμες υπηρεσίες, και να αυξήσουμε την ανταποδοτικότητα στην πόλη μας – και όλα αυτά χωρίς καθόλου κόστος προς τους φορολογούμενους πολίτες».
Το πρόγραμμα αναμένεται να προσκομίσει 17,5 δις. δολάρια, ως ετήσια ανταποδοτικά έσοδα προς τον Δήμο, και θα χρηματοδοτηθεί αρχικά μέσω πωλήσεων ψηφιακών διαφημίσεων.
Επιπλέον της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, τα hot-spots θα παρέχουν και άλλες υπηρεσίες όπως σταθμοί φόρτισης κινητών συσκευών, διαδραστικές οθόνες με χρήσιμες πληροφορίες της πόλης, υπηρεσίες διάδοσης κοινοποιήσεων έκτακτης ανάγκης, διευκόλυνση συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων, αναφέρει το σχέδιο του δημάρχου.
Εκτός της παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε Νεοϋορκέζους και τουρίστες, το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για την ανάπτυξη, την λειτουργία και την συντήρηση των hot-spots.
Η πόλη αναμένει την σύναψη της σύμβασης στα τέλη του 2014, και την έναρξη του δικτύου το αργότερο 4 χρόνια μετά. Το έργο αποτελεί συνέχεια ενός πιλοτικού προγράμματος που ξεκίνησε από τον προηγούμενο δήμαρχο Michael Bloomberg. Και όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος για την πόλη και τους κατοίκους της...
 
  
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass