Η προϋπηρεσία των αναπληρωτών

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2014 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:30

* Του Δημήτρη Δραγανιδάκη, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας

Το θέμα του ξεκλειδώματος των πινάκων του ν. 3848/2010 από 1/7/2010 που τέθηκε από τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και που ενδεχομένως προβληματίζει το Υπουργείο, με το σκεπτικό, στο κατά πόσο δηλαδή, θα έχει αναδρομική ισχύ ή όχι, η προσμέτρηση των μορίων, με το αιτιολογικό ότι μπορεί να προσβάλλει τη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη που κάποιοι άνθρωποι δείχνουν στο κράτος, γιατί θα συμπεριφερόταν ενδεχομένως, λέει αλλιώς, αν κάποιοι αναπληρωτές ήξεραν, ότι θα προσμετρηθούν τα μόρια, που σημαίνει ότι, δεν έκαναν αίτηση, ή δεν πήγαν κάπου, γιατί ήξεραν ότι δεν θα μοριοδοτηθούν, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι αίολο και μονομερές.

Γιατί αν ανατρέξουμε σε προηγούμενες πρακτικές, που εφάρμοζε και συνεχίζει να εφαρμόζει η ίδια η πολιτεία κατά περίπτωση και όπως τη βολεύει, θα δούμε ότι δεν της καίγεται καρφάκι. Δεν δείχνει ίχνος ευαισθησίας και προβληματισμού, για τους ίδιους τους πολίτες της, που τώρα δήθεν κόπτεται για την εμπιστοσύνη τους προς αυτή. Δεν μας λέει βέβαια και τι θα γινόταν αν δεν βρισκόταν κανένας αναπληρωτής να κάνει τα χαρτιά του.

Πως θα κάλυπταν τα κενά οι ιθύνοντες του Υπουργείου και πως θα λειτουργούσαν τα σχολεία; Μήπως τότε κάτω από την πίεση αυτή θα σκέπτονταν να προσμετρήσουν τα μόρια σαν δέλεαρ ; Από την άλλη όλοι αυτοί οι συνάδελφοι αναπληρωτές, που χωρίς να γνωρίζουν τίποτε για τη μοριοδότηση, το αποφάσισαν, έκαναν τα χαρτιά τους, έτρεξαν στις εσχατιές της Ελλάδος, δίνοντας λύση στη στελέχωση των σχολικών μονάδων, αντιμετωπίζοντας τις όποιες μύριες δυσκολίες: μετάβασης, εγκατάστασης, οικονομικές, ιατρικές, μετακίνησης και παρ΄ όλα αυτά ήταν εκεί, δίνοντας την ψυχή τους στα ελληνόπουλα που περίμεναν με αγωνία να ανοίξει το σχολειό τους, για να τους μάθουν ότι περιλαμβάνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα, με το δικαίωμα που δίνει η πολιτεία και το σύνταγμα, για ίσες ευκαιρίες μάθησης, σε όλα τα ελληνόπουλα και το κατάφεραν, κατά το Υπουργείο δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Πάρα πολύ ωραία! Γι΄ αυτούς η πολιτεία δεν λαμβάνει υπόψη αν προσβάλλει με τη συμπεριφορά της, την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη τους προς αυτή. Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Έλεος πια! Σ΄ αυτή τη χώρα, αυτή η υπερβολική δόση ευαισθησίας όταν ξεβολεύει κάποιους σπάει νεύρα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass