Πολιτικός παραλογισμός οι πρόωρες εκλογές

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2014 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:22

 

 

Του Κων/νου Τσιρονίκου

Η αναζήτηση λύσης του οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος της χώρας,  μέσω πρόωρων εθνικών εκλογών, θεωρείται, αν μη τι άλλο, πολιτικός παραλογισμός. Αιτία της εκτροπής αυτής, από τον κανονικό χρόνο λήξεως της τετραετίας, μπορεί να αποτελέσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για να δούμε, όμως, γιατί μια τέτοια πρακτική δεν εγκρίνεται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Γιατί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτός δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές;

Γιατί, απλούστατα το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν καταδεικνυόταν περίτρανα την πλήρη, σχεδόν, ασυμφωνία του προεκλογικού λόγου με τη μετεκλογική πράξη. Ακόμα και στις λεγόμενες «καλές εποχές», υπήρχε μια δυσαναλογία λόγων και έργων. Γιατί, δυστυχώς, τίποτα δεν γινόταν στο επίπεδο της διαρκούς και μόνιμης λύσης των ουσιαστικών ζητημάτων του λαού. Όλα χαρακτηρίζονταν από μια πρόχειρη αντιμετώπιση, χωρίς την ύπαρξη μελλοντικής προοπτικής. Το αποτέλεσμα της οποίας βιώνουμε σήμερα με την πρωτοφανή έξαρση των ζωτικών κοινωνικών και οικονομικών φαινομένων.

Λαμβάνοντας κανείς σοβαρά υπόψη την υπάρχουσα τραγική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα ζωής των πολιτών και την ανυπαρξία, σχεδόν, παραγωγικής βάσης διερωτάται πώς είναι δυνατόν να νικηθεί ο κοινωνικός αυτός Αρμαγεδώνας;

Με τα ψεύτικα όπλα του παρελθόντος; Με υποσχέσεις σε έντονο υποκριτικό ύφος; Που θυμίζουν παρελθόν, παρά σύγχρονη, πειστική και αποτελεσματική απάντηση στο μεγάλο κακό που βιώνει το σημαντικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Για αυτό ο λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν πείθεται, ότι οι πρόωρες εκλογές θα δώσουν την πολυπόθητη λύση στα προβλήματά του. Γιατί, απλούστατα δεν υπάρχουν οι βάσεις προγραμματισμού, εξόρμησης και καθαρισμού της σημερινής δυσώδους καταστάσεως. Αυτό σημαίνει ανυπαρξία παραγωγής των απαραίτητων εφοδίων κατά της μάχης που δίνουμε. Σημαίνει διαιώνιση της εξάρτησης... Και μέσα σε αυτό το κενό δράσης, όπως πάντοτε, η πλήρης απουσία της πολιτικής αλήθειας. Η σκόπιμα κρυμμένη στο σκοτάδι της κομματικής ιδιοτέλειας. Που δεν αφήνει, να βγει και να ειπωθεί από όλες τις πλευρές το μέγεθος των δυσκολιών που βιώνουμε και κυρίως ο μακροχρόνιος αγώνας που απαιτείται για την αντιμετώπιση αυτών. Ο οποίος, όμως, για να είναι νικηφόρος απαιτείται σύνταξη και τη συμπαράταξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Αντ’ αυτών εκείνο που διαρκώς ακούμε από την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση είναι ένα άνευ προηγουμένου τζάμπα νταηλίκι εναντίον των δανειστών μας. Μια διαπραγματευτική δυναμική η οποία όταν γίνουν κυβέρνηση, θα αντιστρέψουμε τη σχέση δανειστή προς δανειζόμενο! Ο δανειζόμενος θα επιβάλλει τους όρους και ο δανειστής θα υποτάσσεται σε αυτούς! Αυτή η ποθητή για μας έκβαση, αν ποτέ γινόταν πράξη θα αποτελούσε γεγονός παράδοξου. Αξιον απορίας: Του πώς ένας ξεβράκωτος και ξυπόλητος λαός επιχείρησε μια τέτοια ενέργεια. Φαίνεται πως δεν έχουν αναλογισθεί το αποτέλεσμά της οι δυστυχείς. Το πόσο οδυνηρό για μας θα είναι.

Αυτά, δυστυχώς, τα εύκολα και άνευ ουδεμίας πρακτικής αξίας ακούμε κάθε φορά. Λόγια παχιά και χιλιοειπωμένα που δεν μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή αιτία εξαγωγής της χώρας από τα δεσμά της οικονομικής της δουλίας. Για αυτό λοιπόν κύριοι της αντιπολίτευσης μην κάνετε το ίδιο λάθος που έκαναν και οι προηγούμενοί σας μαζί με τον νυν πρωθυπουργό, επιζητούντες, σαν κι εσάς επιμόνως εκλογές για να σώσουν δήθεν την πατρίδα. Βλέπετε τις συνέπειες αυτών. Βέβαια, δεν μπορούμε, εκ των προτέρων, να πούμε ποιο θα είναι το δικό σας αποτέλεσμα! Όμως ένα είναι σίγουρο. Ότι με τέτοιες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες  οι πρόωρες εκλογές είναι αδύνατο να αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση. Η κοινωνική αυτή αθλιότητα μπορεί να ανατραπεί μόνο με τη δημιουργία προϋποθέσεων δουλειάς και παραγωγής. Δουλειά, η οποία για να έχει διάρκεια θα πρέπει να σχετίζεται με επενδύσεις προοπτικής. Χρήσιμες και όχι ζημιογόνες σαν κι αυτές του παρελθόντος. Αυτό, όμως, απαιτεί πρόγραμμα, χρονική διάρκεια και, κυρίως, πατριωτική σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων.

Για αυτό, λοιπόν, σκεφτείτε το λιγάκι και αφήσατε το αίτημα των πρόωρων εκλογών, γιατί ο κίνδυνος να μπλέξει η ήδη χειμαζόμενη οικονομία μας σε μεγαλύτερες περιπέτειες είναι πιο πιθανός, όπως και παραπάνω τονίσαμε, παρά να μπει σε δρόμο ανάκαμψης και προόδου. Επιδοθείτε επομένως σε μια πρωτόγνωρη, πειστική και ρεαλιστική επιχειρηματολογία, η οποία θα μπορέσει να δώσει λύσεις σωτηρίας και ζωής στον πολύπαθο λαό μας.

Τις θέσεις σας αυτές, μέσα από τον εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και φορείς, μπορείτε να τις μπολιάσετε με τις δικές τους. Κάνοντάς τις, κατ’ αυτόν τον τρόπο, πιο ισχυρές και αποτελεσματικές στον γρήγορο ερχομό της πολυπόθητης και πολυπρόσμενης άνοιξης για την πατρίδα μας και τον λαό μας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass