ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ

Κανείς δεν στηρίζεται πλέον στα... πόδια του!

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2014 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:29

 

 

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΠΩΣ το είπε ακριβώς ο Βενιζέλος; Όποιος είναι ΠΑΣΟΚ να το δείχνει μέσα στο παραβάν, στην κάλπη; Η διάσταση του μηνύματος από αυτή τη φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που επιχείρησε να δώσει προσφάτως, μπροστά σε κομματικό ακροατήριο, δεν είναι τόσο η έμμεση παραδοχή αμφισβήτησης του προσώπου του, όσο η απόλυτη πλέον δυσπιστία, για το ποιός ψηφίζει τι. Ακόμα και στα «ενδότερα» του κόμματος...

ΔΙΟΤΙ ως γνωστόν, στο παρελθόν, υπήρχε μια κάποια εμπιστοσύνη και κατανόηση, στις σχέσεις μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών, ήταν δε αδιανόητο, άλλα να λέει και άλλα να πράττει ο καθείς, ευρισκόμενος μέσα στο... μαντρί. Και όλοι θυμόμαστε, εκείνους που πήδησαν τον φράκτη και όταν βρέθηκαν έξω απ αυτόν, πόσο μικρός χρόνος χρειάστηκε για να τους... φάει τελικά ο λύκος! Αλλά θυμόμαστε κι εκείνους που...«έθεταν εαυτόν εκτός Κινήματος!».

Η ΕΠΟΧΗ του παντοδύναμου Ανδρέα όμως και των (πρασινογαλάζιων) Κωνσταντίνων, πέρασε ανεπιστρεπτί. Σήμερα άλλαξαν εντελώς τα πράγματα. Όλοι μπορούν να σηκώσουν... παντιέρα στον αρχηγό. Να τα πουν έξω από τα δόντια, να κάνουν τους... καμπόσους, τους παλληκαράδες στην εκλογική τους πελατεία, ιδίως όταν βρίσκονται σε κόμματα που από το 40% (κάποτε) προσγειώθηκαν πολύ κάτω απ' το μισό!

ΚΑΙ ενώ η επιχείρηση των πολιτικών κομμάτων για να πείσουν τους ψηφοφόρους, μοιάζει σήμερα με ανέκδοτο, φαίνεται πως η παρατεταμένη οικονομική κρίση, έχει μπερδέψει τα κόμματα και τους κομματάρχες, αφού κανένας δεν γνωρίζει πλέον όχι μόνο την εκλογική του δύναμη, αλλά ακόμα ακόμα και την εκλογική του βάση!

ΑΚΟΥΣΑ δεξιό, δεξιότατο, να λέει ότι αυτή τη φορά, το κόμμα του δεν είναι καθόλου βέβαιος αν έρθει δεύτερο στις επόμενες εκλογές, αλλά μπορεί και... τρίτο! Και γνωστό Πασόκο, από τους πρώην «ορκισμένους», ότι δύσκολα το κόμμα του που κάποτε κυβερνούσε με 45% αυτή τη φορά θα έρθει... τέταρτο!

ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με την φράση του «...μέσα στο παραβάν να το δηλώνει κανείς τι είναι», κατέδειξε αυτό που συμβαίνει πλέον στη σχέση ανάμεσα στους πολιτικούς σχηματισμούς και στην ελληνική κοινωνία. Και το μεγάλο θέμα για τους αρχηγούς των κομμάτων, δεν είναι άλλο από την αδυναμία που έχουν πλέον να καταμετρήσουν έστω και στο περίπου την εκλογική τους δύναμη, ακόμα και στην κομματική τους βάση.

ΔΕΝ είναι τυχαίο πως την... πετσέτα, για την άμεση προσφυγή στις κάλπες που έριξε η αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο δεν την σήκωσε κανείς, αλλά αντίθετα οι συνεταίροι της κυβέρνησης, δεν χάνουν ευκαιρία να επαναλαμβάνουν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τετραετία. Και ίσως αυτό να έκανε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πετάξει με θόρυβο την... πετσέτα...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass