Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ

Οι "εισοδηματίες" των... 400 ευρώ!

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2014 14:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:17

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΤΟ αντιμετωπίζουμε σαν άσχημο όνειρο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ορισμός του εφιάλτη. Η φτώχεια στην Ελλάδα ποτέ δεν εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα σε περίοδο ειρήνης, αλλά και ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε με την ανάλογη ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται τώρα. Η επιβίωση των χαμηλών κοινωνικών τάξεων γίνεται όλο και πιο προβληματική, ενώ οι άνεργοι χρόνια τώρα εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι.

ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ λένε ότι 2,5 εκ. Έλληνες βρίσκονται ήδη κατω από τα όρια της φτώχειας και άλλα 3,8 εκ. βλέπουν τη φτώχεια κατάματα. Τα νούμερα δεν βγαίνουν από αντιπολιτευόμενα μυαλά, αλλά από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Δηλαδή, μιλάμε περίπου για το 60% του πληθυσμού της χώρας που βρίσκεται σ' αυτή την κατάσταση.

ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ κανείς να δώσει ειδικό βάρος στην παραπάνω κατάσταση, την οποία δείχνουν τα αδιάψευστα επίσημα στοιχεία της Βουλής, και το δει αντικειμενικά χωρίς κόμματα και ...χρώματα, θα έχει μια σαφή εικόνα για την κοροϊδία των εξαγγελόμενων παροχών που διαπραγματεύεται με την τρόικα να δώσει η κυβέρνηση. Και το λέω αυτό γιατί δε νομίζω ότι αφορά κανέναν από τους "εισοδηματίες" των 400 ή 500 ευρώ, της πιο πάνω κατηγορίας που λέγαμε (όριο φτώχειας κ.λπ.) η παροχή ότι θα μειωθεί κατά 30% η εισφορά αλληλεγγύης! Και πόσους απ' αυτούς τους... ήρωες των 400 ευρώ αφορά το ότι θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων επειδή θα μειωθούν οι συντελεστές φορολόγησης; Αν δεν είναι αυτό κανονικό δούλεμα, τι είναι;

ΑΠΟ τα στοιχεία που έδωσε το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, άλλα συμπεράσματα συνάγονται. Οτι η φτώχεια εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα. Περίπου 2,5 εκ. Έλληνες ζουν με λιγότερα από 432 ευρώ (αν είναι μεμονωμένα άτομα) ή 908 ευρώ αν είναι μελη τετραμελούς οικογένειας. Τα στοιχεία της Βουλής λένε ότι το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία καταβάλλουν 2.655.000 συντάξεις. Το 57% αυτών, δηλαδή 1.510.000 δεν υπερβαίνουν τα 800 ευρώ! 630.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν φτάνουν καν τα 750 ευρώ μεικτά ή 680 καθαρά. Και μιλούν για 1.3 εκ. ανέργους με καθόλου εισόδημα! Απο τους οποίους ζητούν να πληρώσουν και φόρο κατοικίας! Αλλά και 3,5 εκ. ενηλίκους πολίτες που δεν σώζονται με τίποτα οι συντάξεις τους...

ΕΧΕΙ κανείς καμία αμφιβολία από πού θα αλιεύσει δύναμη στις επόμενες εκλογές όποιος υπόσχεται αλλαγή της κατάστασης;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass