ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΣΥΛΙΕΣ…

Άλλοι δουλεύουν και άλλοι μας… δουλεύουν!

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2014 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:34

 

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω, πώς γίνεται και κάθε φορά που ταξιδεύει η κάμερα της κρατικής τηλεόρασης στην Αμερική για να καλύψει προφανώς ειδησεογραφικά, ταξίδια και επαφές στις Ηνωμένες Πολιτείες (αλλά και στη Γηραιά Ήπειρο) του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και σπανίως υπουργών, βρίσκει εκεί να περιδιαβαίνει από πόλη σε πόλη και από συνέδριο σε συνέδριο, αλλά και ως καθηγητή για διαλέξεις σε πανεπιστήμια, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

ΜΟΥ προκύπτει η αίσθηση λοιπόν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να κατεβαίνει συχνά από τα αεροπλάνα, είναι μόνιμος ταξιδευτής και έχει κάνει την απόσταση Αθήνα - Ν. Υόρκη, όπως… Σύνταγμα – Ομόνοια! Προφανώς με χρήματα του ελληνικού λαού, που τον εξέλεξε για να βρίσκεται στο Κοινοβούλιο και να νομοθετεί και όχι να διδάσκει στους φοιτητές του εξωτερικού, συνταγές για το «πώς μπορεί να σωθεί μια χώρα που έχει φαλιρίσει»!

ΟΥΤΕ βέβαια κατάλαβα, αν και σε διάφορα επαγγελματικά ταξίδια γνώρισα πολλούς τέτοιους, πώς γίνεται να είναι ένας άνθρωπος τόσο ικανός, (δευτερο)ξάδελφος έστω, του πρωθυπουργού, πρέσβης σε διάφορες πόλεις όπως το Βερολίνο τελευταία και τη Βιέννη παλαιότερα, αλλά και η σύζυγός του, πρεσβευτής της Ελλάδος στην Κοπεγχάγη! Και μου κάνει πραγματικά μεγάλη εντύπωση το πόσο σπουδαίοι πρέπει να είναι αυτοί οι άνθρωποι (όχι απαραίτητα οι συγκεκριμένοι), που καταφέρνουν να κινούνται χρόνια στην διπλωματία, έχοντας ως τρόπο ζωής πλέον τα μεγάλα σαλόνια της πολιτικής και όχι μόνο, τις πολύτιμες γνωριμίες και τις απολαύσεις της θέσης, την οποία χρυσοπληρώνουμε οι Έλληνες. Και απορώ πώς μπορούν και ζουν ως ζευγάρι, ο ένας Βερολίνο και ο άλλος Κοπεγχάγη;

ΚΑΙ το λέω αυτό, όχι γιατί πιστεύω πως δεν είναι ικανοί οι άνθρωποι, το αντίθετο, αλλά γιατί γνωρίζω αρκετούς επιστήμονες με απίστευτες ικανότητες, περισσότερες ή και ισάξιες, που θα μπορούσαν να θητεύσουν σε παρόμοιες θέσεις και να τα καταφέρουν εξίσου καλά ακόμα και αν δεν είναι εξάδελφοι πρωθυπουργών! Επιστήμονες έξω από κόμματα, που δυστυχώς βρίσκονται στην ανεργία ή στην αλλοδαπή, όπου και προσφέρουν τις γνώσεις τους. Και πιστέψτε είναι πολλοί αυτοί οι επιστήμονες...

ΟΠΟΙΟΣ έχει, έστω και λίγο, περάσει από πρεσβείες της χώρας μας σε διάφορες χώρες, πήρε μια γεύση ενός άλλου κόσμου, στο περιβάλλον του οποίου διακρίνει κανείς μια Ελλάδα που δεν γνωρίσαμε ποτέ. Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα των διπλωματών. Είναι και των υπαλλήλων, βολεμένων και προβεβλημένων συνήθως, διαπιστευμένων σε αλλοδαπές υπηρεσίες και εντεταλμένων να οργανώνουν διμερείς υπηρεσιακές συναντήσεις ή να βοηθούν στην προώθηση πολιτικών για ομιλίες και συνέδρια σε ιδρύματα και πανεπιστήμια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass