Επιστολές

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2023 9:20

Εκκλησία και υπόγειο πάρκινγκ στην Ιουστινιανού

Με αφορμή το πρωτοσέλιδό σας για το οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι υπάρχει ένα παρόμοιο ζήτημα στο οικόπεδο που βρίσκεται επί της οδού Ιουστινιανού απέναντι από το Ναΐδριο του Αγίου Ελευθερίου.

Το οικόπεδο αυτό, όπως και εκείνο της διπλανής πολυκατοικίας, καθώς επίσης και τα οικόπεδα των σχολείων 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου, ανήκαν στην «Πυριτιδαποθήκη», όπως την ονόμαζαν άλλοτε οι Λαρισαίοι. Με άλλα λόγια, επρόκειτο για την αποθήκη πυρομαχικών του Στρατού Ξηράς. Αργότερα, ο χώρος αυτός χρησιμοποιήθηκε ως Φυλακές του Νομού Λάρισας. Έργο των φυλακισμένων είναι το Ναΐδριο του Αγίου Ελευθερίου που στέκει σήμερα εν μέσω της οδού Ιουστινιανού.
Γνώμη μου είναι ότι, προτού η Ιουστινιανού γίνει πεζόδρομος, θα έπρεπε να είχε υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ του Δήμου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και με τη βοήθεια του Στρατηγού Διοικητή της 1ης Στρατιάς να γίνει μια ανταλλαγή οικοπέδων ισότιμων και ισάξιων.
Έτσι, η Εκκλησία με εντολοδόχο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη να ανεγείρει έναν περικαλή Ναό στη χάρη του Αγίου Ελευθερίου, κάτω από τον οποίο θα κατασκευάσει έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης ΙΧΕ αυτοκινήτων με μέγιστο χρόνο στάθμευσης ενός 24ώρου, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι της περιοχής που σήμερα, κατόπιν της πεζοδρόμησης, ψάχνουν απελπισμένα για να σταθμεύσουν.
Είναι, άραγε, αργά για μια τέτοια σύμπραξη, η οποία σαφώς θα συνδράμει στην επίλυση του επείγοντος προβλήματος της έλλειψης χώρου στάθμευσης της περιοχής, αλλά και ταυτόχρονα, θα ανταποκριθεί στο θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων;

Μετά τιμής,
Ένας κάτοικος της περιοχής


Συνταξιοδοτικό για τους Επαγγελματίες Οπλίτες

Επιτέλους σταματήστε να μας εμπαίζετε. Δεν μπορεί για μερικές κοινοποιήσεις και λίγες αναγνώσεις άρθρων να γινόμαστε αποδέκτες αισχρών και αβέβαιων τάχα πληροφοριών για τις οποίες αν και όταν αποδειχτούν λανθασμένες δεν θα λογοδοτήσει κανείς ούτε έστω μία συγγνώμη θα ζητηθεί.
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες δεν θα συναινέσουν σε αυτού του είδους την κατάντια της ενημέρωσης, παρά με υπομονή και περισσή αυταπάρνηση, όπως και προσήλωση στο καθήκον που καλούνται να φέρουν εις πέρας, θα αναμένουν την επίσημη θέση της Κυβέρνησης στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Η αρχή έγινε και έτσι θα πρέπει να κατευνάσουμε τα πνεύματα αυτών που αντιδρούν απερίσκεπτα, ίσως πολλές φορές φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα. Μην απογοητευόμαστε, αλλά και να μη δημιουργούμε έριδες μεταξύ μας προς όφελος άλλων ανούσιων και παρασκηνιακών παιχνιδιών.
Οι επίσημες προτάσεις και λύσεις έχουν κατατεθεί από την ΕΣΠΕΛ στην ΠΟΜΕΝΣ και αυτή με τη σειρά της μαζί με τις προτάσεις των άλλων πρωτοβάθμιων Ενώσεων εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα προώθησε και ενημέρωσε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Σε αυτές τις σοβαρές ενέργειες πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά στέλνοντας το μήνυμα της συμπαγούς και αδιάσπαστης ομάδας που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Απόστολος Θέος, επισμηνίας, γεν. γραμματέας της ΕΣΠΕΛ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass