ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Και θυμωμένοι και... φιλόδοξοι!

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2014 9:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:42

 

 

 

Του Χρήστου Τσαντήλα

 

ΕΨΑΧΝΕ για τα βαριά ονόματα της παράταξής του ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να πετύχει το σχέδιο επανασυσπείρωσης των νεοδημοκρατών, μπροστά στον διαγραφόμενο κίνδυνο να χάσει... «τα αυγά και τα πασχάλια» στις ερχόμενες εκλογές. Και γι' αυτό... ξαμόλησε τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο στη γύρα να βρει και να φέρει κοντά όχι τόσο (μόνο) τους ανεξάρτητους, ή τους κατά καιρούς αποπεμφθέντες, αλλά και τους... βαρόνους!

Ο ΡΟΛΟΣ των «επώνυμων» της πολιτικής όμως και η επιστροφή των διαγραφέντων κατά καιρούς βουλευτών, δεν βρήκαν χώρο στα σχέδια του πρωθυπουργού, καθώς οι μισοί απ' όσους επιχειρήθηκε να προσεγγιστούν, βάζουν ως προτεραιότητα την προσωπική φιλοδοξία διατηρούν και τον θυμό τους για την απρεπή συμπεριφορά στο παρελθόν σε βάρος τους και μπροστά σ΄ αυτά, ας πάει στα...κομμάτια το κόμμα!

ΚΑΘΩΣ την κυβέρνηση την περιμένει μια άλλη ψήφος εμπιστοσύνης, έτσι μοιάζει πάντα η ψηφοφορία στα μέσα Νοεμβρίου για τον προϋπολογισμό, (αν γίνει τότε γιατί παίζει και ο Δεκέμβριος), εντείνονται οι συζητήσεις με βουλευτές, ανεξάρτητους ή αποστασιοποιημένους, προς εύρεση ψήφων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τους 180 που χρειάζονται για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και ξέρετε τι συμβαίνει όταν βρεθεί ένα κόμμα μπροστά σε πολλά ...ζόρια. Τάζει λαγούς με πετραχήλια, υπόσχεται ρόλους στην κυβέρνηση, θέσεις σημαντικές σε δημόσιους οργανισμούς και εξουσία, ας είναι και μικρή, σε όποιον συμφωνήσει.

ΜΟΥ έλεγε χθες κάποιος βαθύς γνώστης του συγκεκριμένου πολιτικού παιχνιδιού, ότι αν θέλεις να καταλάβεις πού το πάει ο Σαμαράς, όταν λέει ότι σίγουρα θα βρει τον Φεβρουάριο τους 180 βουλευτές για να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «...παρακολούθα προσεκτικά τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης». Εκτός που «δένει» ο άνθρωπος με την παροιμία, «από μικρό και... φαφλατά μαθαίνεις την αλήθεια», έχει και μια αμεσότητα στις γκάφες ο άνθρωπος, κάτι θα ξέρει για το ...βουλευτο-συμμάζεμα! Γι' αυτό και όπου σταθεί και όπου βρεθεί βροντοφωνάζει: «Θα τους βρει ο Σαμαράς τους βουλευτές»!

ΕΝΑ μέρος των αποδεκτών του κομματικού (προφορικού βεβαίως) προσκλητηρίου, που απηύθυνε μέσω Παπαμιμίκου ο πρωθυπουργός, το είδαμε να μπαίνει στην αίθουσα του «Πόρτο Καρράς» αλλά και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Αθήνα, (Μητσοτάκης, πατήρ και παιδιά, Βαρβιτσιώτης και Αχ. Καραμανλής, Μολυβιάτης και Σιούφας)για τον γιορτασμό των τεσσαράκοντα (40) χρόνων της δεξιάς παράταξης. Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, μπορεί να ήταν η ορατή ανταπόκριση, αλλά υπήρξαν κι άλλες που δεν ήταν ορατές.

ΟΠΩΣ βεβαίως και βαρύγδουπα όχι. Σαν του Γιώργου Σουφλιά, που αν θυμάμαι καλά, οι ίδιοι που τον... έθαβαν τότε στα δύσκολα χρόνια των δημόσιων έργων και των εργολάβων, σήμερα τον προσκαλούν κοντά τους. Και επειδή στο ...τσεπάκι κανέναν δεν έχεις, τους «ψαρεύεις» με πολιτικά ανταλλάγματα. Μόνο με πολιτικά. Να υπενθυμίσω πάντως ότι το 2011 οι διαγραφέντες μονοκονδυλιά από τη Ν.Δ. ήταν 22! Και απ' αυτούς επέστρεψαν οι μισοί. Αρα;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass