Το μήνυμα της πυρίκαυστης γης

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2023 8:50

Από τον Δημήτρη Μποσνάκη

Μια πυρίκαυστη γη απλωνόταν ολόγυρα πριν από λίγες μέρες, σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Πυρίκαυστη, τόσο από το φαινόμενο της ολικής καταστροφής του περιβάλλοντος, που στέλνει τα μηνύματά του, όσο και από τη γύμνια του Ελληνισμού να προστατέψει τον εθνικό του πλούτο.

Την ώρα που περήφανοι ξοδεύουμε πακτωλό δισεκατομμυρίων για αεροπλάνα και φρεγάτες για να πυρπολήσουμε τη γη κάποιων άλλων, δεν φειδόμαστε τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων.
Η πυρίκαυστη γη είναι προμήνυμα του δρόμου που βαδίζει η ανθρωπότητα, χωρισμένη σε Δύση και Ανατολή. Ο Ελληνισμός πεθαίνει πλέον γρήγορα με ορθάνοιχτα σύνορα στη φωτιά, στις πλημμύρες, στην ανυδρία και στην ακαρπία. Το «για όλα φταίνε οι άλλοι» ακούγεται σαν νεκρώσιμη καμπάνα που προσκαλεί στον αποχαιρετισμό της Ελλάδας που χάσαμε. Η Ελλάδα θριάμβευσε όταν πάτησε σε Δύση και Ανατολή. Ο Έλληνας ανήκει και αισθάνεται δύο κόσμους. Όποτε υποτάχτηκε στη Δύση, έγινε παρίας και μετανάστης, όποτε υποτάχτηκε στην Ανατολή, έγινε ραγιάς. Όποτε συγκρούεται η Δύση με την Ανατολή, ο Έλληνας βγαίνει χαμένος. O Νεοέλληνας γίνεται πολίτης των συνόρων. Δελεάζεται από τα επιτεύγματα της Δύσης, έχει, όμως, την ψυχή του στην απολεσθείσα Ανατολή. Σε έναν τέτοιον κυκεώνα βρίσκεται σήμερα η ανθρωπότητα. Αντί να μονιάσει για να αντιμετωπίσει την εχθρότητα της φύσης, κάνει τη βία σύμμαχο για να καταστρέψει το κοινό μας σπίτι.
Η σημερινή εθνική μας πολιτική υποστηρίζει την πολιτική των δύο κόσμων. Θέλει να αγνοεί ότι ο Ελληνισμός βρίσκεται στα σύνορα των δύο κόσμων, ότι πατάει στις δύο πλευρές των συνόρων, στην παραδοσιακή πηγή της ευδαιμονίας του. Οι Έλληνες με γρήγορους ρυθμούς μετατρέπονται σε οικονομικούς παρίες. Σε ανθρώπους που ποδοπάτησαν το πνεύμα, υψώνοντας τα χέρια ικετευτικά στο χρήμα. Αυτό αποτυπώνεται στον κανιβαλισμό των αρχόντων που επιλέγουμε. Οι Έλληνες που δεν αγαπούν την καμένη γη τους, όσο αγαπούν τους τουρίστες, που δεν αγαπούν τον πολιτισμό τους, εισάγοντας ξένα και ακατάληπτα είδωλα, έχουν πάψει να είναι Έλληνες.
Σήμερα τη χώρα σε όλες τις βαθμίδες δεν κυβερνούν ούτε Έλληνες ούτε φερόμενοι σαν Έλληνες. Την κυβερνούν βάρβαροι που κούρσεψαν τον πνευματικό πλούτο των Ελλήνων, πλήγωσαν τη γη, βίασαν την ηθική και περιφρόνησαν τη φύση. Όμως, η δύναμη της φύσης αποκαθιστά τη διαταραγμένη ηθική, προσγειώνει ανώμαλα τον έρωτα για το χρήμα και σύντομα θα μας κάνει όλους μετανάστες από τη γη μας. Τα είδωλα και τα γκόλεμ που μας κυβερνούν, υπάρχουν μόνο για να δείχνουν πόσο θεαματικά γκρεμίζονται.* Γκόλεμ: τεχνητό κατασκεύασμα με όψη ανθρώπου, προάγγελος κάθε μεγάλης καταστροφής, με την οποία κάνει βήματα μπροστά η ανθρωπότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass