Ο αληθινός ρόλος του Henry Kissinger (1923-2023)

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2023 10:00

Στις 29 Νοεμβρίου 2023 πέθανε ο δρ Henry Kissinger. Είναι όντως και αυτός ο θάνατος μία απόδειξη ότι διανύουμε έναν νέο κύκλο.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτός ο άνθρωπος που έζησε 100 χρόνια και καθόρισε ένα τεράστιο μέρος όχι μόνο της αμερικανικής πολιτικής, αλλά και της πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο, έκλεισε τον κύκλο του και μας άφησε παρακαταθήκη σημαντικά στοιχεία. Δεν είναι μόνο ένα βραβείο Nobel Ειρήνης, είναι επίσης και μία κληρονομιά σε επίπεδο διπλωματίας και πολιτικής. Πολλά έχουν ειπωθεί για τον Kissinger, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο τώρα που έχουμε πρόσβαση στα κρυφά αρχεία του Λευκού Οίκου, τα οποία δεν είναι πια δεσμευμένα και τώρα καταλαβαίνουμε τον πραγματικό του ρόλο. Γιατί στην πραγματικότητα είχε καλυφθεί όλη αυτή η δράση και από την προπαγάνδα της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία είχε επηρεάσει πάρα πολύ την κοινή γνώμη και της Κύπρου και της Ελλάδος και τώρα που έχουμε τα αληθινά στοιχεία και τι έκανε πραγματικά αυτός ο άνθρωπος, ειδικά εκείνη την περίοδο για τον Ελληνισμό, εννοώ το 1974 και το 1975, καταλαβαίνουμε ότι ουσιαστικά δικαιώνεται. Θα μου πείτε ότι είναι πλέον αργά γιατί πέθανε, όχι γιατί είχαμε ήδη αρχίσει τις δημοσιεύσεις από αυτά τα μυστικά έγγραφα, ήδη αυτά έχουν σχολιαστεί, ήδη υπήρξαν διαλέξεις γι’ αυτό το θέμα και ουσιαστικά είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε και σε αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτήν την ανάδειξη του έργου του πριν πεθάνει. Μπορούμε να πούμε ότι, ολοκληρώνοντας αυτόν τον κύκλο, αφήνοντας αυτό το ίχνος πάνω στην Ανθρωπότητα, θα χρειαστούμε ακόμα πολύ καιρό για να διαβάσουμε, όχι μόνο την εργογραφία του, αλλά όλα αυτά τα έγγραφα, τα οποία είναι τόσο σημαντικά και θα χρειαστεί βέβαια να εξηγηθούν, γιατί είναι πολύ δύσκολο να τα καταλάβει κάποιος που έχει επηρεαστεί σε επίπεδο προπαγάνδας και έχει υποστεί μία πλύση εγκεφάλου, γιατί ακόμη κι όταν βλέπει τα έγγραφα, ακόμη κι αν βλέπει την αλήθεια, δυσκολεύεται να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, αλλά αυτές οι υπερβάσεις θα είναι χρήσιμες για τον Ελληνισμό.
Ν. Λυγερός,
στρατηγικός αναλυτής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass