Ο βαλκανικός περίγυρος και εμείς

Δημοσίευση: 09 Νοε 2014 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:02

Από τον Μιχαήλ Γκρίλλα σμήναρχο ε.α.

 

Τα προβλήματα, που, αντιμετωπίζει η Χώρα μας, με την Τουρκία είναι σε όλους μας γνωστά και είναι πολλά και μακροχρόνια και όλα μπορούν, να επιλυθούν σύντομα, εάν η γειτονική μας Χώρα, σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα και δείξει προς τούτο, τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πραγματικά Χώρας και όχι άρπαγας, όπως καθημερινά παρουσιάζεται, με τις συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο, στη Δυτική Θράκη και στην Κύπρο.

Στην Κύπρο κατέχει ως γνωστόν από τον Ιούλιο του 1974 στρατιωτικά το 37% του εδάφους της, έχει εγκαταστήσει ένα ψευδοκράτος, με την ονομασία Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ). Ο πληθυσμός στα κατεχόμενα, από την Τουρκία σήμερα εδάφη της Κύπρου, είναι 300.000 περίπου και είναι απόρροια, φυσικά μιας βιαίας, αλλοίωσης των δημογραφικών στοιχείων, συνεπεία ενός βάρβαρου εποικισμού, που συνεχίζεται δυστυχώς ακόμα και σήμερα. Δηλαδή το 30% έναντι 18% (100.000) που, ήταν πριν από την εισβολή. Συνεπώς στα κατεχόμενα, οι κάτοικοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία (200.000) είναι Τούρκοι, από τα βάθη της Τουρκίας. Ο πληθυσμός των Ελληνοκυπρίων, ανέρχεται σήμερα σε 700.000 και ευτυχώς με αυξητικές τάσεις. Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές η Τουρκία προβαίνει με το σεισμογραφικό της πλοίο «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν πασά» που, μπήκε τα ξημερώματα, της 20.10.2014 σε έρευνες στην Κυπριακή. Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), συνοδευόμενο από πολεμικά της πλοία και παραμένει έκτοτε εκεί, παραβιάζοντας, κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και διεθνούς νομιμότητας, προκλητικά και αυθαίρετα την κυπριακή ανεξαρτησία ενός, ανεξάρτητου Κράτους μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ. Μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει κανένα απολύτως βήμα πίσω και εκείνο που, δέχεται ως λύση με τις τελευταίες δηλώσεις, του πρωθυπουργού της Αχμέτ Νταβούτογλου, την 22-10-2014, είναι πλέον η δημιουργία δύο ξεχωριστών ανεξαρτήτων Κρατών, χωρίς καμία απολύτως σύνδεση μεταξύ τους. Η Τουρκία στο Κυπριακό εφαρμόζει με την ισχύ των όπλων το «Μακάριοι οι κατεχόντες» και ποντάρει στην «Ταϊβανοποίηση» των κατεχομένων. Την ΤΔ ΒΚ μέχρι τώρα έχει αναγνωρίσει μόνο η Τουρκία.

Με τη Βουλγαρία οι σχέσεις μας, συνεχώς βελτιώνονται και βρίσκονται σε ένα καλό επίπεδο. Θεωρούν τους Σκοπιανούς Βουλγάρους και επιδιώκουν, μελλοντικά την προσάρτηση του ανατολικού τμήματος των Σκοπίων για να μας προκύψει έτσι, στα βόρεια σύνορά μας, η μεγάλη Βουλγαρία. Δεν αναγνωρίζει όμως ότι υφίσταται Μακεδονικό Έθνος και μακεδονική γλώσσα.

Το Κράτος μόρφωμα των Σκοπίων, είναι ένα μεγάλο αγκάθι, στα βόρεια σύνορά μας και προσπαθεί να οικειοποιηθεί και σφετερισθεί τη δική μας, κληρονομιά και ιστορία και ότι, τάχα αυτοί είναι αυθεντικοί Μακεδόνες κατ’ ευθεία απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκεται ακόμα στην αρμοδιότητα του ΟΗΕ, με μεσολαβητή, τον Αμερικανό διπλωμάτη Νίμιτς. Σύντομη λύση, δεν φαίνεται, στον ορίζοντα και η εκκρεμότητα αυτή, θα πάρει πολύ ακόμα χρόνο, λόγω αδιαλλαξίας των Σκοπιανών. Σταθερός και μοναδικός σύμμαχος, του Κράτους τούτου παραμένει, η Τουρκία, η οποία συνεχώς, το εξοπλίζει και το πατρονάρει.

Τα μυαλά των Αλβανών, πήραν αέρα, από τη στιγμή που, με την ανοχή και την ενθάρρυνση των ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο του 2008, το Κόσσοβο ανακήρυξε μονομερώς, την ανεξαρτησία του, από τη Σερβία. Έκτοτε οι Αλβανοί ζουν με την ιδέα της μεγάλης Αλβανίας, ενσωματώνοντας με χάρτες με την ανοχή των εκάστοτε Κυβερνήσεων της, στον κορμό της, το Κόσσοβο, το Πρέσεβο (Νότια Σερβία, το Τέτοβο, Δυτική περιοχή Σκοπίων) και περιοχή του Μαυροβουνίου όπου, ζουν σήμερα συμπαγείς πληθυσμοί Αλβανών. Ακόμα και δικά μας εδάφη όπως, την Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο μέχρι την Πρέβεζα και την Κέρκυρα. Οι Αλβανοί, έχουν τόσο πολύ αποθρασυνθεί, όπου, δεν εδίστασαν, σε ποδοσφαιρικό αγώνα των Εθνικών Ομάδων Σερβίας- Αλβανίας, στο Βελιγράδι την 14.10.2014 να πετάξουν, πάνω από το στάδιο πανό, με τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο, με τη Σημαία και τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.

Σοβαρό ρήγμα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, προκλήθηκε το 2011, με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας το 2011, να ακυρώσει, τη διμερή συμφωνία, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων Θαλασσίων Ζωνών που, είχαν υπογράψει οι δύο Χώρες το 2009 και το θέμα των Τσάμηδων.

Το Κόσσοβο το έχουν αναγνωρίσει μέχρι σήμερα, 96 Κράτη και λόγω Βέτο, της Ρωσίας δεν έχει ακόμα καταστεί μέλος του ΟΗΕ και αυτό απ’ ό,τι φαίνεται, πολύ δύσκολα θα γίνει, εάν δεν ικανοποιηθούν πλήρως οι απαιτήσεις της Σερβίας. Η Χώρα μας δεν το έχει ακόμα αναγνωρίσει. Διατηρούμε όμως Γραφείο Συνδέσμου και εμπορικό ακόλουθο και οι σχέσεις μας, είναι αρκετές καλές.

Παρά τα μεγάλα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα που, αντιμετωπίζει σήμερα η Τουρκία (Κουρδικό – Αλεβήδες – Ισλάμ – Τζιχανιστές – Βαθύ Κράτος) δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με την Αρμενία τη Συρία, έχει ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από την Αίγυπτο, εξακολουθεί να προβάλλει όμως και να συμπεριφέρεται, ως αναδυόμενη περιφερειακή οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη και επιδιώκει, να έχει το επάνω χέρι στα δρώμενα στην περιοχή μας και μέχρι σήμερα, έχει κατορθώσει, να έχει προσεταιρισθεί καθ’ ολοκληρία τα Σκόπια και λιγότερο την Αλβανία. Δημογραφικά στην Τουρκία επέρχεται διαχρονικά πληθυσμιακή ανατροπή υπέρ των Κούρδων και τούτο γιατί αυτοί αυξάνονται περισσότερο από τους Τούρκους. Και αυτό τρομάζει αφάνταστα τους Τούρκους οι οποίοι κινδυνεύουν, σε βάθος χρόνου να γίνουν μειοψηφία. Σήμερα στην Τουρκία ζουν 18.000.000 Κούρδοι και άλλα 14.000.000, ζουν στο ΙΡΑΚ, (5.000.000) ΙΡΑΝ (7.000.000) και Συρία (2.000.000). Συνολικά 32.000.000 σε ολόκληρο το νοητό Κουρδιστάν, με συμπαγή έκταση 475.000 τετρ. χλμ. όση είναι η Γαλλία.

Οι Κούρδοι της Τουρκίας (18.000.000) μετά την ίδρυση στο βόρειο ΙΡΑΚ αυτόνομου Κουρδικού Κράτους, με δική του Βουλή και Σημαία, με πρωτεύουσα την Καρμπίλ (Γαυγάμηλα) απαιτούν πλέον και αυτοί δικό τους αυτόνομο Κράτος και με την εμφάνιση, του Χαλιφάτου του, ΙΡΑΚ και του Λεβάντε, δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για τη συγκρότηση, ενός ενιαίου Κουρδικού Κράτους και αυτό ο Σουλτάνος Ερντογάν, το υποψιάζεται και ενεργεί σπασμωδικά και νευρικά. Η Τουρκία συνεπώς είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια και ο κίνδυνος διαμελισμού της είναι υπαρκτός πλέον και υφέρπει.

Η Συρία και το ΙΡΑΚ φλέγονται. Μεταξύ Συρίας και ΙΡΑΚ δημιουργείται το χαλιφάτο του ΙΡΑΚ και του Λεβάντε και ελέγχει, ήδη, μια περιοχή, σαν τη Χώρα μας και έχει οργανώσει τη δική του, Κρατική οντότητα, με Σύνταγμα το Κοράνι και το νόμο της ΣΑΡΙΑ. Η Αίγυπτος διέρχεται μετά την ανατροπή του νομίμου προέδρου της Ισλαμιστή Μόρσι, μια βαθιά εσωτερική κρίση με αιματηρή διαμάχη μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της και των Αδελφών Μουσουλμάνων που, κανένας ακόμα δεν γνωρίζει που, οδηγείται η όλη αυτή έκρυθμη κατάσταση.

Η Χώρα μας τελευταία έχει επιτύχει να ρίξει γέφυρες συνεργασίας, στον ενεργειακό τομέα, με το Ισραήλ το Λίβανο και την Αίγυπτο και εάν καταφέρουμε, να συμφωνήσουμε για τη χάραξη των (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδος – Αιγύπτου, θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία που, την είχε μέχρι πρότινος σύμμαχό της, πάνω στη Θεωρία ότι το Καστελόριζο στερείται ΑΟΖ.

Μην έχουμε αυταπάτες. Η Τουρκία ορέγεται τη Δυτική Θράκη, το μισό Αιγαίο και την υπόλοιπο Κύπρο (Αττίλας τρία). Στα Σκόπια οι μαθητές διδάσκονται στα σχολεία τους, ότι η πατρίδα τους, εκτίνεται μέχρι τον Ολυμπο και ως πρωτεύουσα τους θεωρούν τη Θεσσαλονίκη, τη Σαλούν όπως τη λένε στη γλώσσα τους. Η Βουλγαρία έχει συνειδητοποιήσει, ότι η καλή γειτονιά, είναι προτιμότερη, από την ένταση και προς το παρόν δεν ενοχλεί. Η αλβανική κοινωνία, διακατέχεται από έναν αχαλίνωτο εθνικισμό και έντονο ανθελληνισμό που, εκφράζεται μέσω του τύπου και των χαρτών που, εκδίδονται κατά καιρούς που, φτάνουν την πατρίδα τους (Μεγάλη Αλβανία) μέχρι την Πρέβεζα. Δεν κινδυνολογώ αλλά απλούστατα, εκθέτω τα πράγματα ως έχουν, για να γνωρίζουμε ως Λαός, σε τι ναρκοπέδιο ζούμε και δεν πρέπει, καθόλου να εφησυχάζουμε, αλλά απεναντίας συνέχεια να επαγρυπνούμε. Δυστυχώς, η άλλοτε πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης τα Βαλκάνια δεν έχουν ακόμα ηρεμήσει και εξακολουθεί να παραμένει έστω και εν υπνώσει.

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες ισχύος και σταθερότητος σε αυτήν την εύθραυστο περιοχή που, ζούμε, εξακολουθούν να παραμένουν ακόμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας, στις οποίες θα πρέπει να προσδώσουμε, σε αυτές τον ρόλο που, τους πρέπει και τους ανήκει, άριστα εξοπλισμένες με σύγχρονο πολεμικό υλικό, καλά εκπαιδευμένες, πειθαρχιμένες, ετοιμοπόλεμες και με ακμαίο ηθικό.

Θα τελειώσω με το όντως συγκινητικό πατριωτικό μήνυμα που, έστειλε ο σμηναγός ιπτάμενος, Στράλης Σωτήριος, χειριστής του αεροσκάφους F16, από τη θέση του, κατά την αεροπορική επίδειξη κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη την 28-10-2014 «Έλληνες κρατήστε το κεφάλι ψηλά».

Σημείωση: Εάν όλα πάνε καλά για την Τουρκία, για ότι ερευνά σήμερα στην ΑΟΖ της Κύπρου, για να μπορέσει να εκμεταλλευθεί τους υπάρχοντες φυσικού πόρους σε αυτήν, θα περάσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια. Ενώ η Κύπρος βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εξόρυξης. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass