ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οφειλέτες με το ζόρι!

Δημοσίευση: 12 Νοε 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:08

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ευημερούν, ο κόσμος υποφέρει… Η προσπάθεια αποτύπωσης μιας κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των πολιτών της χώρας, με νούμερα και ποσοστά, δυστυχώς δεν φανερώνει πάντα την πραγματική εικόνα. Και στη δική μας την περίπτωση, η στατιστική κρύβει κάτω απ' το χαλί τις πραγματικές αιτίες που προκάλεσαν αυτή την κρίση. Την κρίση των αριθμών, που προξένησαν τόσο μεγάλη ζημιά στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

ΞΑΦΝΙΚΑ, λένε οι αριθμοί, βρέθηκαν να χρωστάνε στην εφορία, τριάμισι εκατομμύρια Έλληνες! Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) οι «πνιγμένοι» στα χρέη είναι 3.303.310 πολίτες. Που σημαίνει ότι το σχέδιο διάσωσης της χώρας με δανεικά, που εφαρμόσθηκε πέντε χρόνια τώρα και συνεχίζει να εφαρμόζεται, έφερε τον μισό σχεδόν ενεργό πληθυσμό, «έτοιμο» για... φυλακή!

ΣΤΑ δημοσιογραφικά γραφεία έγινε πιο πολύ αντιληπτό αυτό, αφού εδώ και πολύ καιρό, περισσότερες από τις ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου αφορούν σε «συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο», και λιγότερες είναι εκείνες που έχουν να κάνουν με την όποια δραστηριότητα των κακοποιών.

ΤΡΟΜΕΡΑ πράγματα δηλαδή. Ασύλληπτη κακοποίηση της ψυχής, για τους ανήμπορους να πληρώσουν πολίτες, η διαδικασία προσαγωγής στον εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο. Το απόλυτο «τσαλάκωμα» της προσωπικότητας, υπό το βλέμμα μιας πολύ σκληρής κοινωνίας. Γνωρίζω ότι στην κατάσταση αυτή έχουν περιέλθει και δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι πριν λίγα χρόνια διέθεταν υγιέστατες επιχειρήσεις…

ΑΛΛΟ όμως η φοροοφειλή και άλλο η ρύθμιση των δανείων. Κάπου τα μπέρδεψαν εδώ όσοι δεν βλέπουν το δάσος. Τι συνέβη ακριβώς και ο μισός πληθυσμός της χώρας, έγινε ξαφνικά ...οφειλέτης; Με τους απίστευτους φόρους που έχουν επιβληθεί και πολλαπλασιαστεί από το 2008 και μετά, πώς να πληρώσει ο απολυμένος, ο άνεργος, ο οικογενειάρχης που δεν μπορεί καλά καλά να καλύψει τα βασικά έξοδα του σπιτιού του; Εικάζω πως το επόμενο διάστημα μέχρι να βγει ο χρόνος, ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου θα αυξηθεί δραματικά, αφού έρχονται απανωτά τέλη κυκλοφορίας, δόσεις ΕΝΦΙΑ και τρίτη δόση της εκκαθάρισης για τον φόρο εισοδήματος. Και βέβαια με τα κρύα βαραίνουν και τα έξοδα των κατοικιών. Ποιος ευθύνεται που έφτασαν τόσα εκατομμύρια φορολογούμενοι στην απελπισία; Ποιος ευθύνεται που έκλεισαν οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και έμειναν στον δρόμο χιλιάδες άνθρωποι; Ποιος ανάγκασε τον μισό πληθυσμό να τρέχει στις τράπεζες για να πληρώσει χαράτσια κάθε τόσο;

ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ με το ζόρι έγιναν οι μισοί Έλληνες. Και ύστερα αντιμέτωποι με... τη φυλακή! Ακόμα και οι καλύτεροι οικογενειάρχες. Άνθρωποι νοικοκυραίοι, που η ζωή, σε άμεση συνάρτηση με την κρίση, τους έφερε αναποδιές. Ξέρετε τι μου θυμίζει εμένα αυτό; Τον τυφλό στον δρόμο, που καθώς περπατούσε, κάποιοι του έβαλαν τρικλοποδιά, έπεσε ο άνθρωπος και του ζητούσαν από πάνω και τα ρέστα! Οι αθεόφοβοι!

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass