Να «τρέξει» η «Θεώνη» στον Ελληνόπυργο

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2024 10:11

Από τον Σωτήρη Αθ. Μουντζούρη*

Πόσο μας χαροποίησε το γεγονός ότι μια επιτυχής επιχείρηση, υγιής και βιώσιμος, η περίφημη «ΘΕΩΝΗ», επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της (από Βατσουνιά, Περιφέρειας Μουζακίου) και στην εγγύτατη στο χωριό μας περιοχή (κτηματική περιφέρεια του χωριού μας) και κατ’ επέκταση του Δήμου Μουζακίου.

Τι ευτυχές γεγονός αυτό, αφού πολλοί ενδιαφερόμενοι συγχωριανοί μας και παραπλήσιων τοπικών διαμερισμάτων θα μπορέσουν να εργασθούν στις νέες αυτές εγκαταστάσεις και να παραμείνουν στο χωριό με τις οικογένειές τους ή ακόμη και ορισμένοι να ...επαναπατρισθούν στη γενέτειρά τους, στον ξεχωριστό Ελληνόπυργο (ή Γράλιστα).
Πράγματι σε εργοτάξιο μετεβλήθη ο τόπος που τώρα γίνονται οι εργασίες! Μία επένδυση αρκετών εκατομμυρίων.
Βλέπουμε, όμως, μια καθυστέρηση στην πρόοδο του έργου και στην έναρξη λειτουργίας του.
Γιατί συμβαίνει αυτό δεν γνωρίζουμε.
Εργο τοπικής επένδυσης και μεγάλης ωφέλειας για τους κατοίκους της περιοχής, δεν μπορούμε να φανταστούμε ό,τι αυτό οφείλεται στο κράτος (Κεντρική Διοίκηση Περιφερειακή-Αποκεντρωμένη) που ...επαίρεται για την πρόοδο στον επενδυτικό τομέα, που αντιμετωπίζει την ανεργία και συμβάλλει σημαντικά στην αποκέντρωση και στην επάνοδο ή συγκράτηση των νέων μας στην ύπαιθρο. Οι τοπικοί βουλευτές Καρδίτσης, οφείλουν να πάρουν θέση, να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της επένδυσης και την περάτωση του έργου, παρεμβαίνοντας όπου πρέπει, από κοινού με την κατά τόπον αρμόδια δημοτική αρχή.
Τέτοια έργα, το χωριό μας έχει να ιδεί από τα τέλη του 19ου αιώνα (δηλ. από τότε που ο Χριστάκης ζωγράφος επένδυσε στην περιοχή και έγινε το περίφημο ζαχαρουργείο, το οποίο τώρα « ...πνέει τα λοίσθια», ακόμη και ως ερείπια, που σε λίγο δεν θα υφίστανται ούτε ως ένδειξη ιστορικής του ύπαρξης!
Νομίζω η δική μου (ασήμαντη) φωνή αποτελεί κραυγή αγωνίας για τους συγχωριανούς μας και τους εναπομείναντες λίγους κατοίκους της γύρω περιοχής, που βλέπουν μια τέτοια επένδυση να παραμένει στάσιμος πλέον της διετίας.
Σε τέτοιες επενδύσεις όλοι πρέπει να είμαστε αρωγοί. Εν αναμονή του αποτελέσματος επομένως και της λειτουργίας της επέκτασης του συγκεκριμένου εργοστασίου της εταιρείας «ΘΕΏΝΗ». 

*Ο Σωτήρης Μουντζούρης είναι Ε.α. αστυν. δ/ντής (και πρ. αντιπρόεδρος Ελλήνων Αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass