Με τους Εβραίους ή τους Παλαιστίνιους;

VIα. Τι θέλουν: Η Χαμάς, η Χεζμπολάχ, η Ισλαμική Τζιχάντ και το Ιράν

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2024 10:15

Από τον Απόστολο Βλιτσάκη

Εντυπωσιάζει η τεράστια βοήθεια σε χρήμα και οπλικά συστήματα προς τις ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις από το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, την παλαιστινική διασπορά και από Αραβες ολιγάρχες. Και εντυπωσιάζει πιο πολύ εδώ και μισό αιώνα το γεγονός ότι αυτή η βοήθεια δεν έχει ωφελήσει στο ελάχιστο την ποιότητα ζωής των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αλλά πώς να βελτιωθεί η ζωή του ισλαμικού στοιχείου της Παλαιστίνης, όταν τα δισεκατομμύρια των δολαρίων, που πολλά έχουν ανακαλυφθεί και στα τούνελ της Χαμάς, οδεύουν σε ρουκέτες, πυραύλους, διαφθορά, σήραγγες και «μαχητές» των λεγόμενων απελευθερωτικών οργανώσεων, όπως η Χαμάς, η ισλαμική τζιχάντ και η σιιτική Χεζμπολάχ. Το αφήγημα όλων αυτών των οργανώσεων και ο καταστατικός σκοπός τους είναι η εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ. Σκοπός για τον οποίο ρίχνουν πυραύλους και ρουκέτες καθημερινά εδώ και 75 χρόνια μέσα σε πόλεις και χωριά, σε κιμπούτς, σε οδικές αρτηρίες, σε εργοστάσια και χώρους συγκεντρώσεων μέσα στο Ισραήλ. Δύο χιλιάδες πυραύλους έριξε η Χαμάς στο Ισραήλ στις 7.10.23.
Δεν είναι τωρινή η ιστορία της τρομοκρατίας με αφορμή το παλαιστινιακό. Από τη σφαγή του «Μαύρου Σεπτέμβρη» στους Ολυμπιακούς του 1972 στο Μόναχο. Την αεροπειρατεία της 27.6.1976 σε αεροσκάφος της Air France από το «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» και την επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων από τους Ισραηλινούς στο αεροδρόμιο Έντεμπε στην Καμπάλα της Ρουάντα. Τη μαζική δολοφονία από τους καμικάζι της Αλ Κάιντα στις 11.9.2001 και την καταστροφή των δίδυμων πύργων του παγκόσμιου κέντρου εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Τη μαζική δολοφονία 270 επιβατών του αεροσκάφους της Pan Am πάνω από το Lockerbie της Σκωτίας στις 21.22.1988 από βόμβα που τοποθέτησαν μέλη του ίδιου «μετώπου», που είχε δραστηριοποιηθεί στη Δυτική Γερμανία. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Φραγκφούρτη με προορισμό το Ντιτρόιτ των Η.Π.Α. Αυτά και πλήθος άλλων εγκληματικών ενεργειών εναντίον αθώων ανά τον κόσμο, για να... εξαφανισθεί το Ισραήλ από προσώπου γης, υπακούουν μόνο στη λογική του παραλόγου. Θυμίζουν τον φανατισμό των πρωτοχριστιανών στη μέση Ανατολή, την Αίγυπτο, το Βυζάντιο, τις θανατηφόρες σταυροφορίες, τον ευρωπαϊκό μεσαίωνα της ιερής εξέτασης, τους θρησκευτικούς πολέμους της Γαλλίας του 16ου αιώνα και τα εγκλήματα των Ισπανών και των Πορτογάλων στη Νότια Αμερική, που σκόρπισαν τον θάνατο στο όνομα του Ιησού Χριστού. Τους κονκισταδόρες συνόδευε πάντα πλήθος καθολικών ιερωμένων για τον βίαιο προσηλυτισμό των γηγενών.
Παρ’ όσα έχουν υποστεί και καθημερινά υφίστανται οι Εβραίοι και το Ισραήλ, όχι μόνον εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά έχουν αποκτήσει κατά κεφαλή εισόδημα 56.000 δολαρίων και το κράτος τους τριπλασίασε τον πληθυσμό του τα τελευταία πενήντα χρόνια. Όσα συμβαίνουν εκεί, συμβαίνουν με υπαιτιότητα Αράβων ηγετών και του μεσογειακού ταραξία, των αναθεωρητών Τούρκων. Οι πέριξ του Ισραήλ Άραβες κατά κύριο λόγο σπέρνουν κεραυνούς και θερίζουν θύελλες, καθώς έχουν επενδύσει στην ανέφικτη εξαφάνιση του νεοσύστατου κράτους. Μη διερωτηθείτε, αν αντέχει αυτή η προσέγγιση, ή αν αυτός είναι ο λόγος των συρράξεων στη Μέση Ανατολή. Ας μιλήσουν τα γεγονότα. Και ας αρχίσουμε από το Ιράν, τον βασικό χρηματοδότη όλων των ακραίων ισλαμικών οργανώσεων που μάχονται το Ισραήλ. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και επί Σάχη το Ιράν ήταν σύμμαχος του Ισραήλ. Εισήγαγε από αυτό τεχνολογία, οπλικά συστήματα και αγροτικά προϊόντα και εξήγαγε πετρέλαιο. Η μυστική ιρανική αστυνομία Sαvak ιδρύθηκε από τη CΙA και τη Mossad. Μετά την εγκαθίδρυση της ισλαμικής δημοκρατίας των αγιοταλάχ το 1979 το Ιράν έγινε ορκισμένος εχθρός των Εβραίων. Γρήγορα η ιρανική πολιτικοθρησκευτική κυβέρνηση διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ και εξήγγειλε πως δεν το αναγνωρίζει. Το 1980 ιδρύει την ισλαμική Τζιχάντ, με σκοπό τη διάλυση του ισραηλινού κράτους. Λίγο μετά ο επίσημος στρατός του Ιράν, που ονομάστηκε «φρουροί της επανάστασης», ιδρύει τη σιιτική Χεζμπολάχ με τον ίδιο καταστατικό σκοπό. Στις αρχές της 10ετίας του ‘90 η ιρανική ηγεσία πλήττει εβραϊκή εταιρεία στο Μπουένος Άιρες με θύματα 29 νεκρούς και άλλη στη Βουλγαρία με 12 νεκρούς. Τότε ακριβώς άρχισε να κατασκευάζει πυραύλους για να «διαγράψει το Ισραήλ από τον χάρτη». Οι Ισραηλινοί παρακολουθώντας το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν καταστρέφουν λίγο μετά το μεγάλο πυρηνικό εργοστάσιο στη Νατάνζ για προφανείς λόγους. Εδώ και 40 χρόνια το Ιράν γίνεται ο κύριος χρηματοδότης και προμηθευτής όπλων και πυρομαχικών στη σιιτική Χεζμπολάχ και τη σουνιτική Χαμάς. Παρακολουθούμε, λοιπόν, εξτρεμιστικές οντότητες να διακηρύσσουν τον αφανισμό των Εβραίων. Για ποιον λόγο, αν όχι για θρησκευτικά παραληρηματικά αίτια. Αν όχι για τις ίδιες αιτίες, που έγιναν οι τέσσερις Αραβοϊσραλινοί πόλεμοι το ‘47, ‘58, ‘67 και ‘73. Το τοπίο, ωστόσο, για τους φανατικούς Άραβες αρχίζει ν’ αλλάζει το 2020, όταν ρεαλιστές μουσουλμάνοι ηγέτες άρχισαν να έρχονται πιο κοντά με το Ισραήλ. Τα Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Σαουδική Αραβία συνάπτουν τη χρονιά αυτή συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεών τους. Πρόκειται για Σουνίτες, ενώ το σιιτικό Ιράν ενδυναμώνει τη στήριξη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και ισλαμικής Τζιχάντ μέσα στο Ιράν.
Ας τις δούμε από κοντά. Χεζμπολάχ σημαίνει «κόμμα του Θεού». Έχει βάση τον Λίβανο. Συμμετέχει στην Κυβέρνηση και τη Βουλή του Λιβάνου, ενώ η ένοπλη πτέρυγά της θεωρείται από πολλούς Άραβες κίνημα αντίστασης. Η.Π.Α., Ολλανδία, Ην. Βασίλειο, Αυστραλία, Καναδάς και Ισραήλ την κατατάσσουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Ιδρύθηκε το 1985 με ιδεολογία τον αντισιωνισμό και τον σιιτικό ισλαμισμό. Εκτός του Ιράν πολιτική στήριξη παρέχει και η Συρία. Οι μαχητές της εκπαιδεύονται από τους Ιρανούς φρουρούς της επανάστασης. Ο Αραβικός Σύνδεσμος το 2016 κατέταξε τη Χεζμπολάχ στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ηγείται σήμερα ο Ουλεμάς Χασάν Νασράλα, που η μοναδική του μόρφωση είναι οι στοιχειώδεις θρησκευτικές σπουδές. Ένας θρησκευόμενος μουσουλμάνος τρομοκράτης τι άλλο μπορεί να πιστεύει εκτός από την εξαφάνιση των Εβραίων, η οποία, άλλωστε, είναι και καταστατική αρχή της Χεζμπολάχ. Αποτελεί, λοιπόν, πραγματικότητα ο θρησκευτικός πόλεμος της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ. Ιστορία, ηγεσία, στρατιωτική δομή, βομβαρδισμοί κατά των Ισραηλινών και διακηρυγμένοι σκοποί το επαληθεύουν.
Μια ματιά και στη Χαμάς. Ιδρύθηκε το 1987. Είναι πολιτικοστρατιωτική και κυρίως θρησκευτική οργάνωση. Στο άρθρο 7 του καταστατικού της ορίζονται αυτολεξεί τα εξής: «Η ημέρα της κρίσης δεν θα έλθει μέχρι οι μουσουλμάνοι να πολεμήσουν τους Εβραίους σκοτώνοντάς τους. Όταν οι Εβραίοι θα κρυφτούν πίσω από δέντρα και πέτρες. Όταν οι πέτρες και τα δέντρα θα λένε: «Ω Αμπτουλάχ! Υπάρχει ένας Εβραίος πίσω μου. Ελάτε να τον σκοτώσετε». Σε άλλη διάταξη ορίζεται ότι «καθήκον κάθε μουσουλμάνου είναι να απελευθερώσει την Παλαιστίνη. Καταστρέψτε το Ισραήλ. Η Παλαιστίνη είναι μουσουλμανική γη». Η οργάνωση έχει επανειλημμένα διακηρύξει την «καταστροφή του Ισραήλ και την αντικατάσταση με ισλαμικό παλαιστινιακό Κράτος στην περιοχή». Τα εμβληματικά βιβλία της Χαμάς είναι «Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», ένα αντισημιτικό πλαστογραφημένο κείμενο της τσαρικής μυστικής αστυνομίας «Οχράνα» και το βιβλίο του Χίτλερ «Ο αγών μου». Στις 16.5.08 μέσα στη Γερμανία (FAZ) το σύνθημα που κυριάρχησε σε διάσκεψη της Χαμάς ήταν «Εξολοθρεύστε τους Εβραίους» (FAZ 17.5 08). Το 2015 ο ηγέτης της Χαμάς [Harakat al Muquawwama al- Islamiyya - Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης] Χάλεντ Μάρσα δήλωσε επίσημα, πως: «Δεν υπάρχει ειρήνη. Μόνον ο δρόμος της Τζιχάντ* και του αίματος». Είναι οδυνηρό ψάχνοντας να βρίσκεσαι ενώπιον εγκληματολογικού εγχειριδίου, καθώς αναζητάς στοιχεία για ηγέτες, «μαχητές» και ισλαμικές «αντιστασιακές» οργανώσεις στη Μέση Ανατολή. Αντιμετωπίζεις εξωπραγματικές νοοτροπίες και θρησκοληπτικές δράσεις αίματος και σφαγών. Πώς να καταδικάσεις, λοιπόν, τη δήλωση του επικεφαλής των IDF (ισρ. αμυντ. δυνάμεων) πριν δύο μήνες, ότι «Δεν έχουμε απέναντί μας ανθρώπους, αλλά ζώα». Η δήλωση έγινε στο ρημαγμένο σπίτι βιασθείσας ΕΝ ΟΛΩ και δολοφονηθείσας στις 7.10.23 εβραϊκής οικογένειας με παιδιά και νήπια.
Κλείνω εδώ τη σημερινή αφήγηση για την ιστορία και τις αφετηρίες των σημερινών αιματηρών γεγονότων του εβραϊκού και αραβικού λαού της παλαιστινιακής γης. Οι απανταχού άνθρωποι με ενσυναίσθηση θλίβονται με όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας. Οι σκεπτόμενοι αναλογίζονται τις αιτίες του αίματος του όλου παλαιστινιακού λαού. Θα το ξαναγράψω. Εβραίοι και μουσουλμάνοι είναι όλοι τους Παλαιστίνιοι. Κατοικούν την ίδια γη και κανείς δεν μπορεί να την κάνει κτήμα του κατά τα ευαγγέλια των τρομοκρατών και των ηθικών αυτουργών τους.
[Λίγα ακόμα στο επόμενο άρθρο, που νόμιζα πως δεν θα χρειαστεί].

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass