Άνιση μεταχείριση

Δημοσίευση: 13 Νοε 2014 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:11

 

* Από τον Γιάννη Θεούλη

 

Ο Υπουργός των Οικονομικών πρόσφατα δήλωσε ότι τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική. Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών όμως προχώρησε στην εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων, που δικαίωσαν τους δικαστικούς και τους ένστολους, οι οποίοι διεκδίκησαν από το Κράτος αύξηση των αποδοχών καθώς και αναδρομικά από το 2012 και ακύρωση των περικοπών επί των μισθών τους. Η ικανοποίηση των απαιτήσεων τους θα επιτευχθεί με την καταβολή εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα αντληθούν από τους φορολογουμένους πολίτες.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές και να εφαρμόζονται από τα όργανα του Κράτους, υποκείμενες πάντοτε στον σχολιασμό και την γόνιμη κρατική.

Οι προκείμενες αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να γίνουν σεβαστές και να εφαρμοσθούν για την αύξηση των αποδοχών και την καταβολή των αναδρομικών δύο κατηγοριών πολιτών, όταν οι υπόλοιποι μισθωτοί και συνταξιούχοι βρίσκονται υπό το αυστηρό καθεστώς των περικοπών; Οι αποφάσεις αυτές είναι άδικες και αντικοινωνικές και ανεφάρμοστες γιατί προσκρούουν στην οικονομική και κοινωνική πολιτική του Κράτους, τραυματίζουν την κοινωνική αλληλεγγύη, επιτρέπουν την αρπακτικότητα των κρατικών εσόδων και αδικαιολόγητα αδιαφορούν αν το εθνικό προϊόν, επαρκεί να διανεμισθεί και στους πεινασμένους ανέργους και τους εξαθλιωμένους φτωχούς. Είναι γνωστόν ότι οι δικαστικοί, οι ένστολοι έχουν τους μισθούς, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, που μισθοδοτούνται από το Κράτος. Τα δικαστήρια αποφάσισαν ότι οι πολίτες δεν είναι όλοι ίσιοι ενώπιον του νόμου και οι Έλληνες και Ελληνίδες δεν έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως ορίζεται στο Σύνταγμα της Ελλάδος. Οι δικαστικοί και οι ένστολοι πρέπει να εξαιρεθούν και να λάβουν της αυξήσεις των μισθών και τα αναδρομικά, γιατί έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους Έλληνες φορολογούμενους και γι’ αυτούς δεν θα ισχύει το καθεστώς των περικοπών και της μείωσης των αποδοχών.

Οι ασκούντες την εξουσία δόλια φερόμενοι, αποβλέποντες σε ανομολόγητες σκοπιμότητες και ακατονόμαστες επιδιώξεις, σπεύδουν να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις, αδιαφορώντας για την κοινωνική κατακραυγή και την κοινωνική αδικία που προκαλούνται από την υλοποίηση των απαράδεκτων αποφάσεων. Η πολιτική ηγεσία είναι υπό κατηγορία γιατί ενεργεί ανεύθυνα και ιδιοτελώς, όταν ικανοποιεί τις απαιτήσεις των δικαστικών και των ένστολων και πεισματικά αρνείται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των συμπαθών εργαζομένων γυναικών στην καθαριότητα του Υπουργείου Οικονομικών και οι απαιτήσεις τους είναι ασύγκριτα πολύ μικρότερες. Που είναι το ήθος των διοικούντων και η ευαισθησία τους για τον πάσχοντα και δυστυχούντα άνθρωπο. Η ανθρώπινη αξία του ανέργου και των φτωχών ποδοπατείται και περιέρχεται εις πλήρη περιφρόνηση και απαξίωση.

Οι διοικούντες άδουν αδιάφοροι και χωρίς κοινωνική ευαισθησία αντιμετωπίζουν την ανεργία των μυριάδων εξαθλιωμένων Ελλήνων πολιτών και των εκατομμυρίων φτωχών, που βρίσκονται σε έσχατη φτώχια.

Οι δικαστικοί και οι ένστολοι ως ώριμοι και υπεύθυνοι πολίτες, προβληματίστηκαν και ασχολήθηκαν με την οικονομική κατάσταση του Κράτους, που έχει άδεια τα δημόσια ταμεία και τα έσοδά του δεν είναι επαρκή για να λειτουργήσει το κοινωνικό Κράτος;

Δεν αντελήφθησαν την ύπαρξη των 1.500.000 ανέργων και των εκατομμυρίων φτωχών, που συνθέτουν και αποτελούν πελώριο κοινωνικό πρόβλημα; Ζητούν αύξηση και αναδρομικά ενώ υπάρχει δίπλα τους μεγάλη ανεργία πεινασμένων ανθρώπων και εξαθλίωση φτωχών. Δεν συγκινούνται από το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα; Τόση ιδιοτέλεια και έλλειψη ευαισθησίας στους δικαστικούς και ένστολους, που έχουν και εργασία και έσοδα δεν περιμέναμε.

Δυστυχώς η πολιτεία εκπροσωπούμενη από την άχρωμη και την υποτονική ηγεσία δεν ορθώνει το ανάστημα της και φερόμενη δόλια εφαρμόζει άδικες και αντικοινωνικές αποφάσεις, που καταλήγουν στην άνιση μεταχείριση των πολιτών, ακυρώνουν και παραβιάζουν συνταγματικές επιταγές που ορίζουν ότι οι Έλληνες και Ελληνίδες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οι ασκούντες την εξουσία κα οι δικαστές ματαιώνουν τη λειτουργία του Κράτους. Δικαίου με όλα τα δυσμενή επακόλουθα για μια πολιτεία ευνομούμενη.

 

Ο Γιάννης Θεούλης είναι Επίτιμος Δικηγόρος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass