Η αλήθεια στην πολιτική ζωή του τόπου

Δημοσίευση: 07 Απρ 2024 10:20

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Αν μελετήσει κανείς τις κρίσιμες στιγμές του εθνικού μας βίου θα διαπιστώσει ότι η απόκρυψη της αλήθειας μας οδήγησε σε εκτροπές και εθνικές τραγωδίες. Κι αυτό, γιατί η αξία αυτή είναι η μόνη ικανή να φωτίζει, να ερευνά, να διορθώνει και να αποδίδει τις αιτίες των κακών εκεί που πρέπει.
Αυτό, το διαχρονικό κακό του πολιτικού μας συστήματος ταλανίζει και σήμερα τον τόπο μας. Αυτή η τάση του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, δια της πλειοψηφίας του, δεν αφήνει να πέσει άπλετο φως στη διαλεύκανση της αλήθειας. Στην αποκάλυψη όλων εκείνων που κατά καιρούς έβλαψαν τον τόπο. Και με την στάση τους αυτή δεν τήρησαν τον όρκο τους απέναντι στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που απέρρεαν από τη θέση με την οποία τους τίμησε η πολιτεία.
Και το ερώτημα που προβάλλει σε κάθε καλόπιστο πολίτη είναι: γιατί συμβαίνουν αυτές οι αρρωστημένες καταστάσεις στην πατρίδα μας; Διότι οι εκάστοτε κυβερνώντες φοβούνται το πολιτικό κόστος που θα υπάρξει με την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν στην οποιαδήποτε εκτροπή απ’ την οδό της ορθής πρακτικής. Στην παρέκκλιση από τις αρχές του καλού και του δικαίου. Αποτέλεσμα ο τόπος σήμερα να συνταράσσεται συθέμελα από πολιτικές αντεγκλήσεις για κάτι που θα μπορούσε να λυθεί εύκολα. Και εννοώ το πολυθρήνητο συμβάν των Τεμπών. Κι αυτό θα γινότανε, αν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας κινιότανε ενωμένος και δυνατός προς την κατεύθυνση ευρέσεως της αλήθειας και της επιβολής δικαίων ποινών στους ενόχους και υπεύθυνους του κακού αυτού. Γιατί πιστεύω ότι η έρευνα των πραγματικών αιτιών του συμβάντος αυτού, και όχι μόνον, δεν πρέπει να έχει αντιπάλους, αλλά ανθρώπους απολύτως σύμφωνους προς την αναζήτηση της αλήθειας. Παρέχοντας απείραχτα όλα τα στοιχεία στη δικαστική έρευνα.
Κι όλα αυτά πρέπει να γίνονται έτσι για να μην φθάνουμε στο τραγελαφικό αποτέλεσμα το κάθε κόμμα να βγάζει το δικό του πόρισμα σε ό,τι αφορά τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του όποιου τραγικού γεγονότος. Καταστάσεις που βιώσαμε και κινδυνεύουμε να βιώσουμε και τώρα.
Τα σημερινά γεγονότα μας δίνουν την ευκαιρία να μην φοβόμαστε την αλήθεια, αλλά ν’ αγωνιζόμαστε προς την εδραίωση αυτής σ’ όλο το εύρος της ελληνικής κοινωνίας, σ’ όλες τις περιπτώσεις απονομής του δικαίου. Μια τέτοια πράξη θα προάγει τα μέγιστα τον πολιτικό και δημοκρατικό μας πολιτισμό και θα διαλύσει τις όποιες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως των γονιών των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα χτυπηθεί το διαχρονικό κακό στη ρίζα του και θα αποκατασταθεί η κοινωνική ειρήνη, απολύτως απαραίτητη για την κανονική και εύρυθμη λειτουργία του κράτους στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων του λαού. Γι’ αυτό λοιπόν κύριοι του πολιτικού συστήματος αλλάξτε ρότα και κάντε το παν, ώστε η χώρα να πορεύεται στην οδό της αλήθειας. Της αξίας που απαλλάσσει την έρευνα από κάθε υπόνοια απόκρυψης ουσιωδών στοιχείων, που μπορούν να οδηγήσουν σε μια άδικη απόφαση.
Αυτό θα το πετύχουμε, αν όλο το πολιτικό σύστημα ομόθυμα κινηθεί προς την κατεύθυνση θέσπισης ενός αυστηρού νομικού πλαισίου το οποίο, κατά δίκαιο τρόπο, θα διαχειρίζεται όλες τις υποθέσεις που αναφέρονται σε τραγικά και όχι μόνον γεγονότα. Σ’ αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η άκαμπτη και πείσμονα βούληση του εθνικού μας κοινοβουλίου προς την ανεύρεση της αλήθειας. Στο ζήτημα αυτό σοβαρό ρόλο μπορεί να παίξει και η εκπαίδευση, αν τα διδάγματά της μεταφέρονται στην καθημερινή πρακτική. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγονται οι σκιές και οι γκρίζες ζώνες απόκρυψης της αξίας αυτής.
Έτσι θα σταματήσουν τα χάλια των διαφορετικών πορισμάτων που εκθέτουν τον πολιτικό βίο της χώρας και δεν ικανοποιούν το λαϊκό αίσθημα. Έτσι θα πάμε μπροστά και η πατρίδα μας, η γεννήτρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας θα ανακτήσει το αρχαίο κάλλος. Αυτό που θα την κάνει υπερήφανη ανά τον κόσμο, γιατί η αλήθεια θα είναι απλωμένη σ’ όλη τη δομή και λειτουργία της κοινωνίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass