Σκέψεις

Η Χαλύβδινη Ιωάννα...

Δημοσίευση: 23 Νοε 2014 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:29

Του κ. Γεωργίου Ντόβα

 

Πολύ γνωστή μας είναι η Πάπισσα Ιωάννα από το μυθιστόρημα του Εμμανουήλ Ροϊδη. Με την ευειδία της και τα λοιπά χαρίσματα-τεχνάσματα κατόρθωσε να γίνει Πάπας της ενδόξου Ρώμης! Μα πώς γίνεται ο Πάπας να είναι γυναίκα; Είναι απλό. Με πολλή πανουργία και λίγα μέσα, από γυναίκα έγινε άνδρας και κατόπιν Πάπας. Κούρεψε τα μαλλιά της, φόρεσε το καλογερικό σκούφο, παντελόνια, κι από πάνω το καλογερικό ράσο με την ζώνη. Τα λοιπά περί των κατορθωμάτων και γελοίων κηρυγμάτων της περιγράφονται με γλαφυρότητα στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα.

Η δική μας η «Χαλύβδινη» Ιωάννα με παρόμοια προσόντα και διαφορετικά τεχνάσματα- λιποθυμία κατά τα εγκαίνια του Πατριαρχείου (!) και ευρεθείσα πάραυτα στην αγκαλιά του «αγγέλου» της - κατόρθωσε να γίνει σύζυγος κι αφέντης του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου με παράδοση στα εκκλησιαστικά αφού ως γνωστό η οικογένειά του υπήρξε μέγας ευεργέτης του Πατριαρχείου. Επειδή δεν μπορούσε πλέον η Χαλύβδινη (λόγω χαλυβουργίας και σθένους ) Ιωάννα να επιδιώξει ιερατικά αξιώματα επέλεξε αρχικά το αξίωμα της βουλευτού με το κόμμα της ΝΔ και στη συνέχεια αυτό της προέδρου της Επιτροπής Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για τα έργα των οποίων διέθεσε χιλιάδες τόνους σιδήρου από τη Χαλυβουργία της! Έκτοτε και για δέκα περίπου χρόνια απουσιάζει, από την πτωχευμένη λόγω Ολυμπιακών Αγώνων και λοιπών μιντιο-πολιτικο-τραπεζικών διαπλοκών Ελλαδίτσα, ως μη έχουσα ουσιαστικά συμφέροντα.

Πρόσφατα έλαμψε ξανά στα ΜΜΕ με πομπώδεις επισκέψεις στον κ. πρωθυπουργό και στον εν αναμονή πρωθυπουργό πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αλέξη Τσίπρα. Για τη μεταμφίεσή της δεν φόρεσε ράσο όπως η Πάπισσα Ιωάννα αλλά το αόρατο πέπλο της εκδήλωσης του Ιδρύματος Κλίντονος στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2015! Δηλαδή να επιδώσει από τώρα τις σχετικές προσκλήσεις για διαβούλευση στα αρμόδια όργανα του κόμματος και λήψη σχετικής απόφασης συμμετοχής ή μη! Μ’ αυτό το μελάνι της σηπίας κράτησε επτασφράγιστο το μυστικό της αιφνίδιας επίσκεψής της. «Δεινή το συμφέρον κρύπτειν» ως ο Πατριάρχης Μέγας Φώτιος. Στη μακράς διαρκείας κατ’ ιδίαν συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών σίγουρα θα ειπώθηκαν και τα off the record. Ο κ. Τσίπρας ασμένως εδέχθη την κ. Ιωάννα διότι μαζί με τις άλλες πολιτικές κινήσεις του – ταξίδια στις ΗΠΑ, σε κορυφαία όργανα της ΕΕ, Πατριαρχείο κ.λπ.-- η επίσκεψη αυτή μιας «αντισυστημικής» επιχειρηματία αποτελεί καθαρή εγγύηση προς τους συστημικούς επιχειρηματίες για τις αγαθές προθέσεις του όσον αφορά στην απρόσκοπτη συνέχιση του έργου τους και επί πρωθυπουργίας του αν και εφόσον εκλεγεί. Έτσι «καίει» το χαρτί του κ. Σαμαρά σχετικά με τον κίνδυνο εκλογής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και κοινωνικοποίησης των επιχειρήσεών τους. Ως αντίδωρο για το μεγάλο δώρο της θα ζήτησε από τον μέλλοντα «αριστερό» πρωθυπουργό κάποιες εξέδρες που θα στηθούν στην ΑΟΖ μας για τη φόρτωση των υδρογονανθράκων που οσονούπω θα σκάσουν μύτη. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Ίσως παρεμπιπτόντως να ζήτησε το ενδεχόμενο εκλογής της στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μια συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα προκειμένου επιτευχθούν πολλοί στόχοι, όπως: Έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας εξισορροπιστή και πυροσβέστη «τυχόν» διαφωνιών, μια Ισχυρή κυβέρνηση 4ετίας, αναθεώρηση του Συντάγματος με αυξημένες αρμοδιότητες του ΠΔ, πολιτική σταθερότητα, κοινωνική και εργασιακή ειρήνη, αναγκαία προαπαιτούμενα για τις πολυπόθητες επενδύσεις και σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση. Έτσι η κ. Αγγελοπούλου θα γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός της ΝΔ, ως ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ σήμερα, κι όλα καλά κι άγια.

Θεωρώ ότι ένα τέτοιο σενάριο έστω και κάπως διαφοροποιημένο θα μπορούσε να έχει κάποια επιτυχία στην πορεία προς την «αναίμακτη» έξοδο από την κρίση η οποία έγινε χρόνια αρρώστια και για τη θεραπεία της- αν υπάρξει θεραπεία- θα απαιτηθούν αιματηρές θυσίες και αγώνες-εκτός βέβαια απροβλέπτων καταστάσεων που ως επί το πλείστον κρατούν. Θα έδινε το μήνυμα ότι κάτι επιτέλους διδαχθήκαμε από τα παθήματά μας, βάλαμε μυαλά και δεν πρόκειται να τα επαναλάβουμε στο μέλλον. Ναι και Αμήν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass