Πρόωρες εκλογές και άλλα τινά...

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2015 8:08

Από τον Μιχαήλ Γκρίλλα

Θα αρχίσω με την Πορτογαλία μια χώρα του Νότου που, πληθυσμιακά και οικονομικά είμαστε πολύ κοντά. Η χώρα αυτή μπήκε μόνο σε ένα μνημόνιο, μετά από εμάς το 2011 και βγήκε απ’ αυτό τον Ιούνιο του 2014 και ήδη είναι μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης και καλύπτει πλέον τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα από τις αγορές. Η ανεργία έφθασε κατά τη διάρκεια του μνημονίου στο 18% περίπου και σήμερα έχει πέσει στο 12% με πτωτικές τάσεις και μπήκε ήδη σε ρυθμούς ανάπτυξης του 1,5%. Η χώρα αυτή έκανε εκλογές τον Ιούνιο του 2011 και οι επόμενες θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2015. Αντιθέτως εμείς τρεις, ένα δημοψήφισμα παρωδία και ανόητο και οδεύουμε σε διάστημα μόλις τριών ετών σε τέταρτες την 20ή Σεπτεμβρίου.

Και τούτο γιατί το αριστερό αγόρι (Αλέξης Τσίπρας), βάζοντας πάνω απ’ όλα, το κομματικό του και δικό του συμφέρον και για να λύσει έτσι τις εσωκομματικές του διαφορές, με την αριστερή πλατφόρμα του Λαφαζάνη για να διαφεντεύει στη συνέχεια ανενόχλητος τον δύσμοιρον αυτόν τόπο, αυτό έκρινε και αυτό κάνει και «Γαία πυρί μιχθήτω». Για την ιστορία και μόνο και για ενημέρωση των αναγνωστών από το 1950 μέχρι σήμερα στην πατρίδα μας, έχουν γίνει είκοσι επτά (27) φορές εκλογές και η Βουλή των Ελλήνων έχει εξαντλήσει τη θητεία της, μόνον τέσσερις (4) φορές (1946 - 1950, 1977 - 1981, 1985 - 1989, 2000 - 2004) σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, κάνοντας οι Κυβερνήσεις, όπως και αυτή τον Αλέξη Τσίπρα, κατάχρηση του άρθρου 41 του Συντάγματος που, προβλέπει προσφυγή σε πρόωρες εκλογές μόνο για την αντιμετώπιση εξαιρετικής σημασίας Εθνικό θέμα που, ειλικρινά πιστεύω τέτοιο δεν υπάρχει, αλλά το αριστερό αγόρι ταυτίζει αυτό, αποκλειστικά και μόνο με το δικό του προσωπικό και κομματικό συμφέρον και «Ο νοών νοείτω». Μέσος όρος διάρκειας ζωής της Βουλής 27 περίπου μήνες.

Η δική μας χώρα μπήκε στο πρώτο μνημόνιο τον Μάιο του 2012, με πρωθυπουργό τον ΓΑΠ (Γεώργιο Ανδρ. Παπανδρέου), στο δεύτερο μνημόνιο τον Νοέμβριο του 2012, με πρωθυπουργό τον Σαμαρά και σήμερα βρίσκεται ήδη στο τρίτο μνημόνιο, με πρωθυπουργό αυτή τη φορά το αριστερό αγόρι Αλέξη Τσίπρα, με δανειακή σύμβαση ύψους 86 δισ. ευρώ και η πρώτη δόση ποσού 23 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκε από το ταμείο Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM) την 20ή Αυγούστου τρέχοντος έτους. Στο διάστημα αυτό (2010 – 2015) η ανεργία έχει φθάσει στο 26% και οδεύει προς το 30% και η χώρα απώλεσε το 25% του ΑΕΠ (55,5 δισ. ευρώ) με ανοδική αύξηση ενώ η Πορτογαλία το 5% του δικού της ΑΕΠ.

Βλέπουμε συνεπώς ότι δυστυχώς τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα παρότι, πληρώνουμε συνέχεια ακριβά δίδακτρα. Θα σταθώ για λίγο στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του. Σε όλο το διάστημα που, ηγείτο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Ιούνιος 2012 - Ιανουάριο 2015) όχι μόνο δεν προσέφερε εκ του θεσμικού του ρόλου, καμία βοήθεια στην Κυβέρνηση Σαμαρά και στη χώρα γενικότερα, αλλά απεναντίας χρησιμοποιώντας μια πρωτόγνωρη ξύλινη γλώσσα, με δημαγωγικό και λαϊκίστικο λόγο παλαιάς μορφής και κοπής κατήγγειλε καθημερινά υβρίζοντες τους Κυβερνώντες συνεχώς ως Γερμανοτσολιάδες - ξενόδουλους πουλημένους που ξεπουλάνε την πατρίδα μας και τον εθνικό της πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί στους ξένους. Κάνοντας δε κατάχρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος δεν βοήθησε καθόλου τη χώρα, για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, προκάλεσε την 25η Ιανουαρίου πρόωρες εκλογές, υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα όπως άμεση κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών του Νόμων, παροχές μέσα στο πρώτο έτος ύψους 11,5 δισ. ευρώ (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης), Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, χορήγηση 13ης Σύνταξης, κατώτερος μισθός 751 ευρώ και άλλα πολλά που είναι σε όλους μας γνωστά. Έτσι κατόρθωσε με αυτόν το δημαγωγικό τρόπο και έναν αχαλίνωτο λαϊκισμό να υφαρπάξει την ψήφο του λαού μας, να γίνει Κυβέρνηση και έριξε σε διάστημα μόλις επτά μηνών, τη χώρα στην κυριολεξία στα βράχια και χωρίς καν να Κυβερνήσει, κόστισε σε αυτήν πάνω από 30 δισ. ευρώ σε χρήμα ενώ μας γύρισε τουλάχιστον τρία χρόνια πίσω, δεσμεύοντας συγχρόνως την πατρίδα μας, σε ένα τρίτο μνημόνιο πολύ δυσμενέστερο των δύο προηγούμενων. Και όλα αυτά για να γίνει Πρωθυπουργός το αριστερό αγόρι ένα χρόνο νωρίτερα γιατί φαίνεται δεν τον έπαιρναν τα χρόνια, τρομάρα του.

Τον Δεκέμβριο του 2014 παρά τα σοβαρά λάθη της Κυβέρνησης Σαμαρά οι κανονικοί δείκτες είχαν κάπως βελτιωθεί. Το 2014 έκλεισε με ανάπτυξη 0,8 του ΑΕΠ, δημοσιονομικό έλλειμμα 2,5% του ΑΕΠ, καλύτερο της Γαλλίας με 4,6% του ΑΕΠ, με πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2% του ΑΕΠ, ενώ προβλεπόταν ανάπτυξη για το 2015 2,5% - 3% τώρα προβλέπεται ύφεση 2,5 με 3% και να δούμε πού θα φθάσει τώρα με τις πρόωρες εκλογές. Οι εξαγωγές το πρώτο εξάμηνο του 2015 έτρεχαν με αύξηση κοντά στο 14% μετά τη λειτουργία του capital control έχουν πάρει την κατρακύλα. Πιστεύω απόλυτα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συναινούσε τον Ιανουάριο του 2015 στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σήμερα δεν θα είχαμε τέτοιο δυσμενές μνημόνιο, οι Τράπεζες δεν θα είχαν ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης της τάξεως των 25 δισ. ευρώ και δεν θα είχε επιβληθεί στη χώρα το capital control κύριε Τσίπρα. Συνεπώς όλες αυτές οι ενέργειές σας κύριε Τσίπρα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το κομματικό σας και προσωπικό συμφέρον και όχι το καλώς εννοούμενο Εθνικό.

Τώρα σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα των πρόωρων αυτών εκλογών εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να σας δώσουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία που, σφόδρα επιδιώκεται γιατί στην πλάτη σας έχετε ήδη επτά μήνες κακοδιοίκησης, μετατροπή του Κράτους σε κομματικό Κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και χρεώσατε τον ελληνικό λαό κοντά στα 30 δισ. ευρώ και καμία από τις βαρύγδουπες δεσμεύσεις και υποσχέσεις δεν μπορέσατε να υλοποιήσετε. Απεναντίας δε το περίφημο πρόγραμμα παροχών (Θεσσαλονίκης) ύψους 11,5 δισ. ευρώ έχει μετατραπεί σε φοροεπιδρομή και φοροκαταιγίδα 14 δισ. ευρώ και σε δραστική μείωση μισθών συντάξεων και επικουρικών. Αυτή τη φορά οι ψηφοφόροι θα στραφούν στα μικρότερα κόμματα. Βέβαια απ’ ό,τι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μάλλον το πρώτο κόμμα οριακά όμως σε ποσοστό στο 25% ή και ακόμα πιο κάτω, εάν τελικά δεν εξελιχθεί σε μονομαχία με τη ΝΔ. Η νέα Κυβέρνηση και αυτό χάρη του μπόνους των 50 εδρών που θα κληθείτε εάν κερδίσετε τις πρόωρες εκλογές, να σχηματίσετε Κυβέρνηση, θα απαιτηθεί όμως, να συνεργασθείτε με δύο ή και περισσότερα μικρότερα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και αυτή τη φορά όμως με προγραμματικές συμφωνίες και όχι με λευκή επιταγή τύπου Καμμένου και υπό αυτή την έννοια, θα μπει είμαι βέβαιος φραγμός στον αχαλίνωτο λαϊκισμό και κομματισμό και τη μετατροπή του Κράτους σε προσωποπαγές φέουδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς για την πατρίδα μας κύριε Τσίπρα, δεν είσθε ο εκσυγχρονιστής και ο μεταρρυθμιστής που έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη αυτός ο τόπος, αλλά καίτοι πολύ νέος, είσθε ένας πολιτικός παλαιάς κοπής που, πρωτίστως τον ενδιαφέρει να είναι αρεστός και όχι χρήσιμος και πώς κάθε φορά θα υφαρπάζει την ψήφο αυτού του δύσμοιρου λαού. Με τη σπουδή και εσπευσμένα που αναστείλατε τη λειτουργία προεκλογικά του εργοταξίου εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Κατά τον μεγάλο πολιτικό και νικητή του Β΄ πολέμου πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ουίντσο Τσώρτσιλ κύριε Τσίπρα: «Πολιτικός είναι εκείνος που, γνωρίζει τι θα γίνει σήμερα ή αύριο ή ύστερα από ένα χρόνο και εάν δεν γίνουν, τότε θα πρέπει να εξηγήσει πειστικά γιατί δεν έγιναν». Αυτό εσείς κύριε Τσίπρα δυστυχώς για εσάς μέχρι σήμερα δεν το έχετε καταφέρει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass