Ανοικτή επιστολή προς τους υποψηφίους δημάρχους δια τον Τύρναβον

Δημοσίευση: 26 Απρ 2014 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:10
 Επελέγη η ημέρα της αποστολής της κάτωθι επιστολής διότι η πατρίς μας εισέρχεται δια των δημοκρατικών διαδικασιών εις επιλογήν δια της ψηφοφορίας, των όπου δη αρχόντων. Καλούμενος εκ της δημοκρατικής υποχρεώσεώς μου, όπως και οι συντοπίται μου Τυρναβίται, θα ήθελον την τοποθέτησιν σας, αγαπητοί υποψήφιοι, δι’ έν καυτόν θέμα το οποίον τα τελευταία έτη θίγει και προσβάλλει συνειδήσεις ολοέν και εις περισσοτέρους συμπολίτας μας.
Θα ήθελον να λάβετε ξεκάθαρον προεκλογικήν θέσιν δια το πώς θα ενεργήσετε εις την θητείαν σας εις το αποκαλούμενον καρναβάλι – μπουρανί.
Προ της εγγραφής της επιστολής ερώτησον αρκετούς συμπολίτας μας δια να λάβω γνώσιν δια το πώς τοποθετούνται έναντι των όλων εκδηλώσεων του καρναβαλιού. Ερωτήθησαν πολλοί και εις όλας τας ηλικίας. Εξεπλάγην, διότι δεν επερίμενον ότι υπάρχουν όντως τόσοι πολλοί συμπολίται μας οι οποίοι κυριολεκτικώς τα τελευταία χρόνια ολοέν και περισσότερον αηδιάζουν από τα πραττόμενα.
Λαμβάνοντας την απόφασιν από την ευρυτάτην αρνητικήν τοποθέτησιν επί των όλων εκδηλώσεων του καρναβαλιού, τοποθετώ τον εαυτόν μου δημοσίως, αναλαμβάνοντας την ευθύνην να διαπλατύνω ευρυτέρως, την σοδομικήν «ατασθαλίαν» εις τα όμορα χωριά και πόλεις της περιοχής του Τυρνάβου.
Το καρναβάλι ως αυτό καθεαυτό, έτσι όπως πλέον διενεργείται, αποτελεί κατάφωρον παραβίασιν του αγνού, αλλά πεπερασμένου, λόγω της ολικής παραποιήσεως εις την διενέργειαν του. Το καρναβάλι εσυνεδέετο με τας ηνημμένας φωτιάς εις κάθε συνοικιακήν περιοχήν του Τυρνάβου. Γύρω από την φωτιάν ενεφανίζοντο κάποιοι ή κάποιες μεταμωρφούμενοι, δια της αλλαγής των ρούχων κυρίως, χωρίς όμως ευτράπελα και χωρίς την περαιτέρω εκφυλιστικήν γελοιοποίησιν, όπως συμβαίνει τα τελευταία έτη, αλλ’ και κατ’ έτος εις το οποίον κάτι επιπλέον προστίθεται.
Εν συντομία αναφέρω ότι ουδέποτε ο Τύρναβος ελάχενε καρναβαλικής βασιλίσσης ή βραζιλιάνων χορευτριών.
Τοποθετούμαι επίσης και δια το μπουρανί δια το οποίον, όπως διασκεδαστικώς έχει μεταστραφεί, αποτελεί την πλέον αήθη ζωικήν ανθρωπίνην συμπεριφοράν. Η παράδοσις του μπουρανιού ήτο και εγένετο εις το πέριξ ηπλωμένο δάσος του Προφήτου Ηλιού, όπου και ανά παρέας εβράζετο μία σούπα με χόρτα και όλως περιορισμένως εχρησιμοποιείτο «ομοίωμα», το οποίον δεν εξήρχετο καν εντός της πόλεως του Τυρνάβου.
Εδιελύετο δε η όλη αύτη σύναξις των Τυρναβιτών εις τας πρώτας απογευματινάς ώρας της Καθαράς Δευτέρας. Έτσι ήτο το έθιμον, το οποίον εμπεριείχε «πειράγματα», όπως η παράδοσις μας το έφερε.
Η σημερινή κατάπτωσις εις το να εξαπλούται απ’ άκρου εις άκρον εντός της πόλεως του Τυρνάβου από το μεγαλύτερον έως και το μικρότερον κατάστημα με «ομοιώματα» πλέον, διαφόρων καλουπιών, διαφόρων ειδών και δια κάθε περαιτέρω απαξιωτικήν ανθρωπίνην συμπεριφοράν δεν συνάδει με την ορθόδοξον χριστιανικήν πίστιν μας.
Αγαπητοί υποψήφιοι, το ποσοστόν των Τυρναβιτών ως εκλογικόν σώμα αποτελεί δυναμικήν, η οποία δυναμική εάν δεν δοθεί ξεκάθαρος απάντησις δια το πώς θα πορευθείτε άμα τη εκλογή σας, θα πρέπει να το ηξεύρετε ότι τα αναμενόμενα τυχόν θετικά αποτελέσματα δια την εκλογήν σας θα είναι πλήρως αποθαρρυντικά, άρα άκρως επιβαρυντικά δια την εκλογήν σας.
Παρακαλείσθε ευθαρσώς να δηλώσετε ότι ως δημαρχεία, πλέον δεν θα έχετε ουδεμίαν συμμετοχήν εις τα όλα ως άνω περιγραφόμενα δρώμενα.
Εάν ηθέλουν φορείς ή καταστήματα ή ιδιώται να διοργανώσουν καρναβάλι ή μπουρανί θα πρέπει να τους γίνει άκρως σαφές ότι πρώτον θα πρέπει να συμμετέχουν οι ίδιοι εις όλα τα χρηματικά έξοδα και δεύτερον δια την παραχώρησιν οδών, πλαταιών, πεζοδρομίων ή άλλου δημοσίου χώρου δια να τα χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να τύχουν της εγκρίσεως του δημοτικού συμβουλίου του Τυρνάβου.
Έτσι, αγαπητοί υποψήφιοι, η ελευθερία του ατόμου δια τα οποιαδήποτε πιστευόμενα θα είναι ελεύθερα, δημοκρατικώς να διεξαχθούν. Εις την ερώτησιν το τι θα απογίνουν τα καταστήματα, τα οποία κατ’ εμέ λάθος το εκλαμβάνουν, ότι θα απολέσουν εισοδήματα, δεν είναι ερώτημα σοβαρόν διότι δεν ημπορεί να συγκριθεί το χρηματικόν, μετά της πεσούσης ανθρωπίνου φύσεως εις τα όλως κτηνώδη ένστικτα.
Αντιθέτως ως αντιπρόταση εκφέρω μίαν γνώμην η οποία σαφεστάτως θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη, λόγω του ότι θα λαμβάνει χώραν καθ’ όλην την διάρκειαν του έτους. Σας προτείνω, αγαπητοί υποψήφιοι, όπως παραχωρήσετε έν χώρον κατάλληλον δια εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, κτηνοτροφικών προϊόντων, μελισσοκομικών προϊόντων και άλλων προϊόντων, ων ουκ έστιν αριθμός, τα οποία παράγει ο ευλογημένος τόπος μας.
Εάν εφηρμόσετε εκθεσιακόν χώρον δι’ όλα τα παραγόμενα προϊόντα, θα αναγάγετε τον Τύρναβον εις μεγάλον γεωργικόν, εμπορικόν κέντρον και το κυριότερον θα αποδιώξετε την ρετσινιάν της εντροπής από την αποκαλούμενην λέξιν – συνέδεσιν ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ=ΜΠΟΥΡΑΝΙΤΗΣ.
Ευχόμενος το ποθούμενον εις όλους υμάς τους υποψηφίους,
 
Ο συντοπίτης σας,
Ζαγκότης Γεώργιος του Χριστοφόρου
Χριστός Ανέστη-Αληθώς Ανέστη
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass