Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο στις 26 Μαΐου

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2014 22:42 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:20

Του Γιώργου Δελαστίκ

Πολλαπλασιάζονται με καλπάζοντες ρυθμούς τα περιστατικά που υποδηλώνουν ότι οι πάντες πλέον στην Ελλάδα έχουν πειστεί ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου θα ανατινάξει εκ βάθρων το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας. Λίθος επί λίθου δεν θα μείνει! Με ύαινες έτοιμες να κατασπαράξουν τα πολιτικά πτώματα της νύχτας των ευρωεκλογών μοιάζουν οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, με μια ιδιομορφία: Αυτή τη φορά όλοι παίρνουν θέσεις προκειμένου να καταβροχθίσουν πρωτίστως τους... αρχηγούς των δικών τους κομμάτων!

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να κρίνει την πολιτική μοίρα του αρχηγού της Ν.Δ., του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ! Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώτης Κουβέλης παίζουν κυριολεκτικά το κεφάλι τους σε εικοσιπέντε μέρες.

Κραυγαλέα αποτυχημένοι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι έχουν ήδη οπλιστεί με... δρεπάνια για να τους το κόψουν! Καιροφυλακτούν και εργάζονται άοκνα για δραστική... συρρίκνωση (!) των ποσοστών των κομμάτων τους σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2012 ώστε να εκμεταλλευτούν την εκλογική τους καταβαράθρωση για να ανατρέψουν τους νυν ηγέτες, οι οποίοι έχουν καταστεί ομολογουμένως άκρως αντιπαθείς στους ψηφοφόρους εξαιτίας της ολέθριας πολιτικής που ακολουθούν.

ΝΤΟΡΑ: «ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ Η Ν.Δ.!»

«Η Ν.Δ. σήμερα είναι μικρό κόμμα!» δήλωσε στην τηλεόραση του Αλφα η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ηττήθηκε κατά κράτος από τον Αντώνη Σαμαρά, όταν διεκδίκησε  προ τετραετίας στην αρχηγία της Ν.Δ. «Είναι ένα μικρότερο κόμμα από τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που γνώρισα εγώ» πρόσθεσε δηκτικά.

Εμφανής η εντονότατη πολιτική δυσαρέσκειά της από το γεγονός ότι ενώ επί μήνες δήλωνε δημοσίως κάθε τόσο ότι είναι διατεθειμένη να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Αντώνης Σαμαράς την περιφρόνησε επιδεικτικά και απαξίωσε να την συμπεριλάβει μεταξύ των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματός τους, το οποίο θα εκλέξει 4 ή το πολύ 5 ευρωβουλευτές έναντι των 8 που είχε το 2009.

«Δεν συγχώρησα ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για το έγκλημα το οποίο έκανε να ανακόψει την πορεία της Ελλάδας» είχε δηλώσει και ο πατέρας της Ντόρας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μόλις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο οποίο δεν είχε συμπεριλάβει την κόρη του. Αναφερόταν στην πτώση της κυβέρνησής του πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, στις 9 Δεκεμβρίου του 1993, την οποία απέδωσε στον Αντ. Σαμαρά, παρόλο που αυτός είχε παραιτηθεί από βουλευτής ένα χρόνο νωρίτερα!

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα ολόκληρη είναι μία εκλογική περιφέρεια στις ευρωεκλογές και η Ντόρα Μπακογιάννη θα μπορούσε να εκλεγεί πρώτη ευρωβουλευτές με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, κάτι που θα ενίσχυε θεαματικά το πολιτικό της κύρος, είναι προφανής, ο λόγος που ο Αντ. Σαμαράς δεν την έβαλε υποψήφια: Δεν ήθελε να ενισχύσει μία από τους εν δυνάμει εσωκομματικούς πολιτικούς «δημίους» του!

ΟΡΓΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ

Μέσω του ευρωψηφοδελτίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλησε να εξουδετερώσει και τους καραμανλικούς της Ν.Δ. αποκλείοντας όλους τους εκπροσώπους τους από το να είναι υποψήφιος της Ν.Δ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή μετά την απομάκρυνση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ανέλαβε να εκφράσει αυτός την οργή της καραμανλικής πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος.

«Όχι στους αλεξιπτωτιστές και υβριστές. Όχι στους δήθεν τηλεαστέρες. Όχι στους μαϊντανούς. Κι αν και προκαλέσουν, θα τους ονοματίσουμε κιόλας. Αν η κεντροδεξιά παράταξη θέλει να ξαναγίνει μεγάλη, δεν τους χρειάζεται!» σχολίασε στο διαδίκτυο.

Είχε προηγηθεί άλλο σχόλιό του: «Αρχισαν τα όργανα και μάλιστα από το βάθος της ορχήστρας... κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. Είμαστε στην προθέρμανση και τα... κουρδίσματα!» έγραψε ο Ευ. Αντώναρος, πράγμα που ερμηνεύθηκε ως αναφορά στις δηλώσεις της Ντόρας, αλλά και ως απειλή για μελλοντικές αντιδράσεις της καραμανλικής πτέρυγας.

«Ευτυχώς που υπάρχουν λίγα φωτεινά ονόματα για να ψηφίσει κανείς και να «μαυρίσει» τηλεαστέρες, μαϊντανούς, αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα» είχε γράψει νωρίτερα αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Είναι εξόφθαλμο ότι καραμανλικοί και μητσοτακικοί καιροφυλακτούν για να ανατρέψουν τον Αντώνη Σαμαρά από την πρωθυπουργία και την ηγεσία της Ν.Δ., αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι πολύ αρνητικό για τη Ν.Δ.

Ο Αντώνης Σαμαράς όμως δεν τολμάει φυσικά να διαγράψει από τη Ν.Δ. τη Ντόρα ούτε κανέναν από τους καραμανλικούς βουλευτές, γιατί αυτό θα επέφερε την άμεση πτώση της συγκυβέρνησής του με τον Ευ. Βενιζέλο και την συντριβή του στις βουλευτικές εκλογές που θα επακολουθούσαν.

«ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Πολύ πιο άγρια όμως από τη Ν.Δ. είναι η εσωκομματική διαμάχη του ΠΑΣΟΚ, όπου οι πάντες ετοιμάζονται για τη διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία του κόμματος, θεωρώντας ότι μόνο με θαύματα δεν θα καρατομηθεί πολιτικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε από κοινού με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη βιβλίο της τέως ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά, θεωρήθηκα και σωστά ως ανοιχτή κήρυξη πολέμου του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού εναντίον του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν μπορεί όμως να διαγράψει τον Γ. Παπανδρέου, γιατί αυτό θα σημάνει την άμεση πτώση της κυβέρνησης. Είναι υποχρεωμένος να τον ανέχεται, έστω και αν τα «καρφιά» ανάμεσα στους δύο πολιτικούς διαδέχονται το ένα το άλλο, συνοδευόμενα από «ριπές πολυβόλου» εναντίον αλλήλων από στενούς συνεργάτες τους.

Ο Γ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας «αλλά με ξεκάθαρα προοδευτικό πρόσημο που ενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου», υποκρινόμενος ότι «ξεχνάει» ότι ήταν η πανίσχυρη μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό την δική του πρωθυπουργία που υπήγαγε την Ελλάδα στο επαίσχυντο και ολέθριο μνημόνιο, με αποτέλεσμα να στρέψει όλο το λαό εναντίον του.

Ο Ευ. Βενιζέλος, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλιθίους, έκανε μια σύγκριση ανάμεσα στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. ΛΑΟΣ που υπήρχε από τον Νοέμβριο του 2011 ως τον Μάιο του 2012 και την κυβέρνηση Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2012. «Φανταστείτε πόσο πιο προοδευτικό από πλευράς προσήμου και κατεύθυνσης ήταν το σχήμα που διαμορφώθηκε τον Ιούνιο του 2012 σε σχέση με το σχήμα του Νοεμβρίου 2011», ισχυρίστηκε.

Υποκρίνεται και αυτός ότι «ξεχνάει» πως ήταν ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος αυτός που οργάνωσε το ενδοπασοκικό πραξικόπημα με το οποίο ανέτρεψε τον Νοέμβριο του 2011 τον Γ. Παπανδρέου! Υποκρίνεται ότι «ξεχνάει» επίσης ότι αυτός ήταν ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. ΛΑΟΣ, ο Ευ. Βενιζέλος, που κατέστρεψε ολοσχερώς την ελληνική οικονομία με το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων!

Υποκρίνεται επίσης ότι ξεχνάει ο Ευ. Βενιζέλος ότι ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει και ολοκληρώνει με μεγαλύτερη αγριότητα το ολέθριο έργο της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου - πράγμα που φυσικά καθόλου δεν απαλλάσσει τον πρώην πρωθυπουργό από την αιώνια καταισχύνη ότι αυτός και το ΠΑΣΟΚ του οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική υποδούλωση του μνημονίου που γι΄αυτό και μόνο γι΄ αυτό, θα μείνει στην ιστορία.

ΓΛΥΚΑ ΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣ... ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτό που τρομάζει τον Ευ. Βενιζέλο δεν είναι το άνοιγμα του Γ. Παπανδρέου προς τη ΔΗΜΑΡ, την οποία άλλωστε και ο ίδιος ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλιπαρούσε και ικέτευε επί μήνες για να συνεργαστεί μαζί του, μήπως και περιοριστεί η έκταση της εκλογικής συντριβής του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Ο Ευ. Βενιζέλος αντιλαμβάνεται ότι ο Γ. Παπανδρέου προωθεί ανθρώπους του στη ΔΗΜΑΡ έχοντας κατά νου κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα προκαλέσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο Γ. Παπανδρέου δηλαδή σχεδιάζει να προωθήσει ανθρώπους του σε θέσεις υφυπουργών, ίσως και υπουργών σε δευτερεύοντα υπουργεία, μέσω της ΔΗΜΑΡ, η οποία προέρχεται από την ίδια πολιτική μήτρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι ως απαίτηση του πολιτικά απεχθούς για την Αριστερά «ΠΑΣΟΚ του Γιώργου!».

Στο πλαίσιο αυτό, βαρύνουσα πολιτική σημασία είχε η συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, στενότατου συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ προ δεκαπενθημέρου, τη Μεγάλη Τετάρτη.

«Είμαι ταντισμένος με τον Γ. Παπανδρέου και «εγώ σίγουρα ανήκω στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου» δήλωσε ο Δ. Δρούτσας και έκανε την σοβαρότατη δήλωση ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε πλέον να είναι στην εξουσία», μην αφήνοντες περιθώρια αμφιβολίας για το ότι η θέση αυτή αντανακλά τις απόψεις του Γ. Παπανδρέου.

Το πρόβλημα του Ε. Βενιζέλου λοιπόν είναι ότι με αυτή τη στάση του Γ. Παπανδρέου, αυξάνονται οι πιθανότητες της ΔΗΜΑΡ να ξεπεράσει το 3 1/2 και να βγάλει ευρωβουλευτή. Αν το κατορθώσει, είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό να γίνει η ΔΗΜΑΡ «πολιτικό κρυσφύγετο» πασόκων του Γ. Παπανδρέου αλλά και άλλων στελεχών του κάποτε κραταιού κόμματος που προσπαθούν να βρουν ατομικούς δρόμους συνέχισης και πολιτικής τους καριέρας. Κάτι τέτοιο συνταφιάζει οριστικά και αμετάκλητα το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass