ΣΤΟ «ΤΡΙΓΩΝΟ» ΤΟΥ... ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

Επίδοξοι γαμπροί σε... νυφοπάζαρο!

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2014 3:37 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:24
 Του Χρήστου Τσαντήλα
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ που έπιασα τον φίλο μου... αδιάβαστο (βεβαίως δεν ήταν και η πρώτη φορά) αλλά περισσότερο που τον αφήνω να εκτίθεται δημοσίως με τούτον εδώ τον συμφερτό των υποψηφίων αυτοδιοικητικών συμβούλων που κυκλοφορούν στο κέντρο, ως επίδοξοι γαμπροί σε... νυφοπάζαρο!
ΕΧΕΤΕ περάσει, τώρα τελευταία, από το "πολιτικό κέντρο" της Λάρισας; Να κάνετε δηλαδή τη διαδρομή από πλατεία Νομαρχίας, μέσω Κουμουνδούρου, διασταύρωση Πατρόκλου από Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ρούσβελτ μέχρι Ταχυδρομείου (και τα περίχωρα), άντε και λίγη Κούμα με τα... παρακλάδια της; Αν δεν έχετε περάσει από αυτή τη διαδρομή, το τρίγωνο του...υποψηφίου δηλαδή, τότε δεν έχετε πάρει μυρουδιά από εκλογές. Εκεί λοιπόν εκτίθενται οι υποψήφιοι και...εκτιθέμενα κι εμείς. Όπως την πάτησε ο φίλος, θέλοντας να τονώσει το ηθικό σε γνωστό του υποψήφιο.
- «Έλα - του λέει - που έχεις άγχος και συ... Ο αρχηγός σας θα βγει σίγουρα δήμαρχος. Καλά έκανες και πήγες μ’ αυτόν...» (βάλτε εσείς το όνομα).
- «Καλά τώρα, κατάλαβα...» του κάνει με μια γκριμάτσα δυσαρέσκειας, αλλά και θυμού - αφού δεν ήξερε καν με ποιον συνδυασμό κατεβαίνει, πόσο μάλιστα αν θα τον ψήφιζε κιόλας...
- «Δεν κατεβαίνω μ’ αυτόν που λες ρε φίλε, με τον... άλλον είμαι»! (Σιγά μην πίστεψε τα αμάν μπερδεύτηκα και αλλά τέτοια...).
ΣΤΟ τρίγωνο του... υποψηφίου, λοιπόν, καθημερινά συμβαίνουν απίστευτες φάσεις. Που γίνονται συχνότερες όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Οι πέντε στους δέκα γνωστούς που συναντάς στον δρόμο, βγάζουν από την τσέπη... κάρτες! Με τη φάτσα τους στο χαρτί. Οι περισσότεροι με πρόσωπο «σιδερωμένο» στο σκάνερ υπολογιστή, δίχως ρυτίδες, οι σαραντάρες κυρίες να μεταμορφώνονται σε δεκαεξάρες και οι σιτεμένοι και φαλακροί υποψήφιοι, να μοιάζουν γυμνασιόπαιδα, γαμπροί... ολοκαίνουργοι! Όλοι τους με email και facebook με ένα βιογραφικό να βγάζει μάτι, τρομάρα τους, όλοι ικανοί κι ετοιμοπόλεμοι να... σώσουν την πόλη τους από τους τη δυστυχία που πλέον δεν της αρμόζει.
ΕΙΝΑΙ όντως ενθαρρυντικό, ή δυστυχώς το αντίθετο, καταστροφικό, για τη ρημάδα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το γεγονός ότι σ΄ ολόκληρο τον νομό συνωστίζονται στα ψηφοδέλτια, πάνω κάτω, 5.000 υποψήφιοι για να την υπηρετήσουν; Γιατί αν ο πόθος τους αυτός κρύβεται στην ανάγκη να συνεισφέρουν στην ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου, πάει καλά. Αν όμως (το πιθανότερο) η φιλοδοξία τους αυτή πηγάζει από την ανάγκη να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που έπληξε και τις οικογένειές τους βολεύοντας κανένα παιδί, τότε η κάλπη θα υποφέρει (όπως και ο τόπος) από το αποτέλεσμα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass