ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ...

Κλάφτα... Χαράλαμπε!

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:29
Του Χρήστου Τσαντήλα
ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι σε βγάζουν από τα ρούχα σου ορισμένες φορές, τι ορισμένες τις περισσότερες πες, αυτά που ακούς, κυρίως τώρα στις εκλογές, από... γυρολόγους των καναλιών πολιτικούς, στα πρωινάδικα. Όπως είναι αλήθεια, ότι στους περισσότερους από μας που ξυπνάμε με τους Αυτιάδες και τους Παπαδάκηδες, αφού από βραδύς είχαμε στο μαξιλάρι τους Γιώργηδες και Γιάννηδες, πρέπει να μας λείπει κάτι από τον οργανισμό, δεν εξηγείται αλλιώς, για να γυρεύουμε, μέρα – νύχτα, ως εξαρτημένοι, να πάρουμε τη δόση μας σε άγχος και κακή ψυχολογία, αλλιώς δεν πάει η μέρα μας μπροστά...
ΚΑΚΗ διακυβέρνηση 40 χρόνων έφεραν τα μνημόνια, άκουσα κάποιον απ' αυτούς ένα πρωί να λέει, και παρά το γεγονός ότι μου... άναψε τα λαμπάκια (διότι αυτός που το έλεγε μας κυβερνούσε τα 33 χρόνια απ' αυτά - άρα κακά μας κυβερνούσε), αναρωτήθηκα τι κάναμε κι εμείς τόσα χρόνια, πώς και δεν πήραμε χαμπάρι, θα πρέπει οι 80 στους 100 από εμάς (τόσο ήταν το άθροισμα των δυο κομμάτων που μας κυβερνούσαν), λογικά να... κοιμόμασταν! Σχεδόν 40 ολόκληρα χρόνια, ζούσαμε με δανεικά! Πώς δεν πήραμε χαμπάρι; ‘Η μήπως πήραμε, αλλά σφυρίζαμε αδιάφορα, καλύπτοντας κάποιους πολιτικούς που όπως απεδείχθη έτρωγαν τον... αγλέορα!
ΜΕ ΒΑΣΗ αυτήν την (επιπόλαια όσο και) πραγματική θεώρηση των πραγμάτων, λέω, μήπως παθαίνουμε το ίδιο πράγμα και τώρα, που υποτίθεται βρεθήκαμε μπροστά στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα; Μήπως δηλαδή, όλα αυτά που έχουμε υποστεί από την αρχή της κρίσης και όσα ακόμα μας περιμένουν, είναι γραμμένα (και υπογεγραμμένα!) στα μνημόνια; Όλοι οι πολιτικοί τούς σωτήρες κάνουν, αλλά ένας δεν βγήκε να πει, την αλήθεια, δηλαδή εκτός απ' αυτά που ξέρουμε τι άλλο έχουν υπογράψει...
ΔΙΟΤΙ αν είναι αλήθεια αυτά που μας σερβίρονται τόσο προσεκτικά και μεθοδευμένα από τα κεντρικά ΜΜΕ, σπίτια αλλάζουν χέρια στο πιτς φιτίλι με τους πλειστηριασμούς και μάλιστα στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας, πετσόκομμα των επικουρικών βρίσκεται προ των πυλών, θα παρακρατούν ολόκληρο τον φόρο λέει, που αναλογεί στη σύνταξη, όχι ξεχωριστά στην κύρια και στην επικουρική, αλλά θα φορολογούν το άθροισμα των δύο οπότε... κλάφτα Χαράλαμπε!
ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει νέο ασφαλιστικό. Αυτό που είχε υπογραφεί χρόνο πριν, αλλά που βγαίνει τώρα, να το χωνέψουμε σιγά σιγά. Οι διατάξεις αυτού του νέου ασφαλιστικού νόμου θα ενεργοποιηθούν την πρωτοχρονιά του 2015. Προφανώς, ταυτόχρονα με το ρεβεγιόν έτσι για να βρίσκεται σε... χαρές ο λαός. Δηλαδή, λένε όσοι τα ψάχνουν, πριν ενεργοποιηθεί η παλιά ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2010, έρχεται άλλη νεότερη του χρόνου! Που θα αλλάξει λέει δραματικά τα όρια ηλικίας και που θα διαθέτει ένα σύστημα για υπολογισμό των συντάξεων τόσο πολύπλοκο, που δύσκολα θα καταλάβουν οι συνταξιούχοι πώς έγινε και τους άρπαξαν τις κρατήσεις τεσσάρων δεκαετιών, για άλλους σχεδόν μισού αιώνα στερήσεις και σκληρής δουλειάς, δυο τρεις χαρτογιακάδες κομισάριοι που μπαινοβγαίνουν, ωσάν να είναι δικά τους, στα υπουργεία.
ΔΕΝ τολμώ να το πιστέψω, αλλά περνάει από το μυαλό, μήπως, λέω, πάθουμε και πάλι το ίδιο... «μπλακ -άουτ» και ύστερα από δέκα ή και πιο πολλά χρόνια, λέμε... «αμάν, πώς δεν καταλάβαμε τίποτα;»!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass